Forum PCLab.pl: Hyperx - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Hyperx wymienić,czy zostawić

#1 Użytkownik jest niedostępny   mr.mischief 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Wt, 10 Cze 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 10:35

planuję zwiększyć pamięć ram,aktualnie posiadam Hyperx 2x4 gb ddr4 2133 mhz.Poszukałem trochę po necie za takimi kościmi ,ale ciężko coś znaleść,więc doszłem do wniosku czy może by tak całkowicie zmienić te kości.Może ktoś doradzi czy taka pamięć ,którą posiadam jest jeszcze wystarczająca czy moze faktycznie trzeba znaleźć coś lepszego

#2 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1802
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 09 Listopad 2019 - 10:41

Za mało danych. Jaka płyta główna? Jaki dokładny numer pamięci?

#3 Użytkownik jest niedostępny   mr.mischief 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Wt, 10 Cze 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 10:49

Zobacz postmaxpower, o 09 Listopad 2019 - 10:41, napisał(a):

Za mało danych. Jaka płyta główna? Jaki dokładny numer pamięci?

ale ogólnie ,czy taka pamięć jest wystarczająca w dzisiejszych czasach.Bo wnioskuje po tym,że skoro dosyc ciężko znaleźć ją w sklepach więc jest troche przestarzala

#4 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • ŚwiętuJEŻ bo już 20k spamuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20216
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:35

A czy to, że dwudziestoletni samochód nie można już kupić w salonie oznacza, że nie nadaje się do użytku?

Wybacz, ale logika z czapy. Pytasz się innych, czy coś wystarcza Tobie do tego, co robisz. Ale robienie czego? Po co o tym pisać, to przecież nieistotne :lol2:
Idź do sklepu - tam ekspedient skutecznie przekona Cię, że niezależnie co posiadasz, to jednak potrzebujesz nowsze i lepsze.

#5 Użytkownik jest niedostępny   mr.mischief 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Wt, 10 Cze 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 14:44

Zobacz postMitycznyJeż, o 09 Listopad 2019 - 12:35, napisał(a):

A czy to, że dwudziestoletni samochód nie można już kupić w salonie oznacza, że nie nadaje się do użytku?

Wybacz, ale logika z czapy. Pytasz się innych, czy coś wystarcza Tobie do tego, co robisz. Ale robienie czego? Po co o tym pisać, to przecież nieistotne :lol2:
Idź do sklepu - tam ekspedient skutecznie przekona Cię, że niezależnie co posiadasz, to jednak potrzebujesz nowsze i lepsze.

w sumie racja

#6 Użytkownik jest niedostępny   kola01 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1010
  • Dołączył: Wed, 02 Lip 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 18:23

Zobacz postmr.mischief, o 09 Listopad 2019 - 14:44, napisał(a):

w sumie racja

No to może teraz pozwolisz sobie pomóc i odpowiesz na zadane pytania, tzn. jaka płyta, jaki procesor i jakie dokładnie modele pamięci masz teraz.
Bez tego nie da się cokolwiek doradzić.

#7 Użytkownik jest niedostępny   mr.mischief 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Wt, 10 Cze 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 22:12

Zobacz postkola01, o 09 Listopad 2019 - 18:23, napisał(a):

No to może teraz pozwolisz sobie pomóc i odpowiesz na zadane pytania, tzn. jaka płyta, jaki procesor i jakie dokładnie modele pamięci masz teraz.
Bez tego nie da się cokolwiek doradzić.

ale nie rozumiem co to jest nr pamieci

Zobacz postmr.mischief, o 09 Listopad 2019 - 22:10, napisał(a):

ale nie rozumiem co to jest nr pamieci

i nie pamietam nazwy płyty gł wiem że AsRock

#8 Użytkownik jest niedostępny   kola01 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1010
  • Dołączył: Wed, 02 Lip 08

Napisany 10 Listopad 2019 - 13:57

A gdzie niby Cię pytałem o nr pamięci?
Jak możesz się spodziewać odpowiedzi, skoro nie dysponujesz najbardziej podstawowymi informacjami?
Równie dobrze możesz zapytać:
- jaki najlepiej kupić termostat do silnika mojego samochodu ale nie pamietam jaki to typ silnika, jaki model samochodu, wiem tylko, że to Opel. Doradzi ktoś?

Ten post był edytowany przez kola01 dnia: 10 Listopad 2019 - 14:00


#9 Użytkownik jest niedostępny   mr.mischief 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Wt, 10 Cze 14

Napisany 10 Listopad 2019 - 15:36

Zobacz postkola01, o 10 Listopad 2019 - 13:57, napisał(a):

A gdzie niby Cię pytałem o nr pamięci?
Jak możesz się spodziewać odpowiedzi, skoro nie dysponujesz najbardziej podstawowymi informacjami?
Równie dobrze możesz zapytać:
- jaki najlepiej kupić termostat do silnika mojego samochodu ale nie pamietam jaki to typ silnika, jaki model samochodu, wiem tylko, że to Opel. Doradzi ktoś?

ja tylko chciałem się dowiedzieć czy warto trzymac moje 2x 4gb 2133mhz hyperx czy zamienic to na cos innego np 2x8gb czy do tego naprawde musze podawac nazwe plyty karty i proceora??... chodzi tu oczywiscie o granie np w rdr 2

#10 Użytkownik jest niedostępny   kola01 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1010
  • Dołączył: Wed, 02 Lip 08

Napisany 10 Listopad 2019 - 18:18

Te informację są istotne, bo jeżeli się okaże, że twoja płyta i/lub procesor wspierają pamięci o wyższym taktowaniu, to wtedy być może warto będzie wymienić Twoje dwa moduły na inne, nie tylko o większej pojemności ale i większej wydajności. Inna możliwość, to zmniejszenie opóźnień pamięci. Ale aby móc sie po tym wszystkim poruszać, trzeba wiedzieć: jaki masz model płyty, procesora i pamięci.
Teraz już rozumiesz?

#11 Użytkownik jest niedostępny   mr.mischief 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 101
  • Dołączył: Wt, 10 Cze 14

Napisany 14 Listopad 2019 - 17:03

Zobacz postkola01, o 10 Listopad 2019 - 18:18, napisał(a):

Te informację są istotne, bo jeżeli się okaże, że twoja płyta i/lub procesor wspierają pamięci o wyższym taktowaniu, to wtedy być może warto będzie wymienić Twoje dwa moduły na inne, nie tylko o większej pojemności ale i większej wydajności. Inna możliwość, to zmniejszenie opóźnień pamięci. Ale aby móc sie po tym wszystkim poruszać, trzeba wiedzieć: jaki masz model płyty, procesora i pamięci.
Teraz już rozumiesz?

no oki rozumiem,więc
karta graficzna gtx msi 1060gb
procesor intel core i5 6500 3.20ghz
płyta główna h170a-x1 AsRock
zasilacz chieftec 600 w
pamięć ram hyperx 2x4gb ddr4 2133 mhz

jak pisałem kilka postów wcześniej te zmiany sa z myślą o większej wydajności w grach

Ten post był edytowany przez mr.mischief dnia: 14 Listopad 2019 - 17:07


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych