Forum PCLab.pl: RTX 2060 VS RTX 2060 Super - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

RTX 2060 VS RTX 2060 Super Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Oskardes 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: So, 09 Lis 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 14:39

Cześć. Mam roztereke. Czy opłaca się dokładać do rtx 2060 super 100-200 zł? Czy nie ma sensu i lepiej kupić zwykłego rtx 2060?
Mój sprzęt:
Procesor: I5 9400f
Ramy: BALLISTIX Sport LT 16GB 3000MHz CL15
Płyta główna: ASRock B360 Pro4
Chłodzenie: SilentiumPC Spartan 3 PRO
Zasilacz: SilentiumPC Vero M2 Bronze 600 W
Obudowa SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black

#2 Użytkownik jest niedostępny   Phill76 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 811
  • Dołączył: Pn, 28 Sty 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 14:47

Opłaca się , choćby dla + 2 GB VRAM !

Jeśli komuś nie przeszkadza wysoka temp vga, wówczas już można rozważyć 2060 ( ale sporo taniej ) :

RTX 2060 za 1459 :
https://www.mor ele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-2060-oc-6gb-gddr6-gv-n2060oc-6gd-2-0-5801846/ [ usuń spację po wklejeniu z nazwy sklepu )

Ten post był edytowany przez Phill76 dnia: 09 Listopad 2019 - 14:54


#3 Użytkownik jest niedostępny   MroznyPC 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Nd, 27 Paź 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 14:50

Opłaca się dołożyć. Dlaczego?
- 8 GB GDDR6
- 256-bit szyna
- Większa przepustowość (448 vs 336)
- Lepsze taktowanie bazowe ( 1470 vs 1365)
- Lepsze parametry jednostek

Z minusów to delikatnie większy pobór prądu , ale tylko o 15W, więc żadna różnica.
Ja bym brał.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Oskardes 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: So, 09 Lis 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 14:55

A czy musiałbym dokładać jeszcze jakiś wentylatorów do obudowy? Czy wystarczą te zamontowane oryginalnie przez producenta? W sensie nie będą za wysokie temperatury w środku obudowy? Bo tu jest tylko 1 wiatrak wywiewający.

#5 Użytkownik jest niedostępny   B@nita 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1299
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 09 Listopad 2019 - 15:09

Z ciekawości, jakie masz temperatury na procesorze pod tym chłodzeniem od sillentiumpc?

#6 Użytkownik jest niedostępny   MroznyPC 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Nd, 27 Paź 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 22:28

Zobacz postOskardes, o 09 Listopad 2019 - 14:55, napisał(a):

A czy musiałbym dokładać jeszcze jakiś wentylatorów do obudowy? Czy wystarczą te zamontowane oryginalnie przez producenta? W sensie nie będą za wysokie temperatury w środku obudowy? Bo tu jest tylko 1 wiatrak wywiewający.


Ja bym dał coś na górze, jeśli byłoby coś nie tak z przepływem powietrza

Ten post był edytowany przez MroznyPC dnia: 09 Listopad 2019 - 22:29


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych