Forum PCLab.pl: Spadek wydajności i temperatury r9 280 oc windforce - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Spadek wydajności i temperatury r9 280 oc windforce Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   shezak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 102
  • Dołączył: So, 06 Kwi 13

Napisany 10 Listopad 2019 - 01:26

Witam , ostatnio podczas gry w bfV odczułem spadek wydajności karty graficznej i sprawdziłem na furmarku niby wszystko w porządku ale zobaczyłem że temperatura spadła o ok 10 stopni z 88 max do 78 max. Spróbowałem zaktualizować sterowniki, sprawdziłem zasilanie karty czy nic się nie wypięło. Ma ktoś jakiś pomysł co się stało i czy da się to naprawić?, zamowiłem juz rx 580 i chcę się upewnić że to jest problem z kartą a nie z czymś innym

#2 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3654
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 10 Listopad 2019 - 05:48

Może radeon chill masz włączony :Up_to_s:

#3 Użytkownik jest niedostępny   shezak 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 102
  • Dołączył: So, 06 Kwi 13

Napisany 10 Listopad 2019 - 15:27

Jak to sprawdzić?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3654
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 10 Listopad 2019 - 21:53

Zobacz postshezak, o 10 Listopad 2019 - 15:27, napisał(a):

Jak to sprawdzić?

Wejdz w sterownik karty na pulpicie, ustawienia globalne (global settings) i Chill jak masz on przestaw na off.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Boczkins 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1416
  • Dołączył: Pn, 22 Wrz 14

Napisany 12 Listopad 2019 - 16:59

ta karta jeszcze daje rade w bf 5 ?? ;p

#6 Użytkownik jest niedostępny   Banan92 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 80
  • Dołączył: Wt, 11 Lip 17

Napisany 12 Listopad 2019 - 17:17

Pewnie że daje :D - https://www.youtube....h?v=-9zYlP227WQ

#7 Użytkownik jest niedostępny   Boczkins 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1416
  • Dołączył: Pn, 22 Wrz 14

Napisany 14 Listopad 2019 - 15:30

jak daje rade to git :P miałem kiedyś taką samą w bf4 nie dawała rady ale to przez procesor ;p

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych