Forum PCLab.pl: gigabyte z270 gaming k3 - problem z XMP - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

gigabyte z270 gaming k3 - problem z XMP

#1 Użytkownik jest niedostępny   Truthy 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 16

Napisany 11 Listopad 2019 - 01:30

Witam,

Posiadam płytę główną gigabyte z270 gaming k3 z procesorem Intel i7 7700k + RAM Corsair LPX 3000 MHZ CMK16GX4M2B3000C15. Pamięci w trybie standardowym tj. 2133 MHZ działają bez problemu, natomiast problem pojawia się przy próbie uruchomienia profilu XMP w biosie 3000 MHZ występują problemy z aplikacjami -najczęściej gry.

Aplikacje samoczynnie crashują się do pulpitu. Przy ustawieniu ręcznym pamięci RAM 3000 MHZ timingi: 15-17-17-35 1.35 V reszta auto. bez zmian... Pamięci znajdują się na liście kompatybilnych z płytą.

Dodaj obrazek - Błąd występuje w RDR 2 tylko w przypadku podkręconych pamięci, to samo działo się w GTA V , AC Origins, Unity itd...
Co mam robić? :hmm: :hmm: :hmm:

#2 Użytkownik jest niedostępny   rafiki20 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 649
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 10

Napisany 13 Listopad 2019 - 21:41

załaduj profil XMP wbij ręcznie timingi ustaw napięcie powinno być dobrze

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych