Forum PCLab.pl: AMD Ryzen 5 2600 - Problem z napięciem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

AMD Ryzen 5 2600 - Problem z napięciem

#1 Użytkownik jest niedostępny   Tomaszuu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Pn, 11 Lis 19

Napisany 11 Listopad 2019 - 12:03

Witam,

Jestem po OC procka do 4GHz. Procesor jest podpięty pod silentium PC Navis Evo 240. Max temperatury 60 *C stress w IDLE 31 *C. Zauważyłem jednak dziwną przypadłość. Procesor pod obciążeniem pracuje na niższym napięciu niż podczas spokojnej pracy. Podczas spokojnej pracy wrzuca napięcie, które jest ustawione na sztywno w biosie (zdjęcia biosu w załączeniu). Gdy tylko włączę test napięcia spadają. Dorzucam screeny. Jest to wina jakichś ustawień w biosie? Wiem, że każdy procesor kręci się inaczej ale czy bariera 4GHz zostaje przekroczona bez problemu? czy jest to już wyższa szkoła i nieliczne modele dają rady?

Załączniki
https://ibb.co/0XL2bYR
https://ibb.co/hY6ggXg
https://ibb.co/k3xf86M

Ten post był edytowany przez Tomaszuu dnia: 11 Listopad 2019 - 12:04


#2 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7452
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 11 Listopad 2019 - 12:53

Wszystko ok.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych