Forum PCLab.pl: Gaming pc do 6-8 tysięcy pomoc w złożeniu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Gaming pc do 6-8 tysięcy pomoc w złożeniu Witam niedługo będę chciał spełnić swoje "marzenie" I złożyć d Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   ClauZ9 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Pn, 11 Lis 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 00:14

W dużym skrócie chciałem złożyć "gaming pc" do kwoty 8 tysięcy wliczając w tą kwotę mam na myśli razem z monitorem czy tam dwoma I akcesoriami jak klawiatura myszka, resztę mam. Chciałbym z tej kwoty wycisnąć wszystko co się da w końcu spełniam swoje marzenie z dzieciństwa więc, byłbym wdzięczny za pomoc A I cenę zawsze można lekko podciągnąć, za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję:)

#2 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 00:50

Po pierwsze pod jaki monitor Ty to wszystko chcesz bo nie bardzo mozna Tobie pomoc i do jakich gier? Jesli gry typu CS GO to 144Hz FHD, a jeśli nie to można myśleć o czymś droższym np. 144 hz + 1440p.

Jeśli zakładając ze sam nie wiesz do czego chcesz to ja proponuję taki zestaw: https://www.x-kom.pl/lista/p7y4pwbgc wychodzi 7882

Musisz odjąc sobie te gamepassy bo u Ciebie w koszyku będą za 1 grosz.

Ten post był edytowany przez insulina dnia: 12 Listopad 2019 - 00:51


#3 Użytkownik jest niedostępny   ClauZ9 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Pn, 11 Lis 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 01:34

Mówię coś typu nadchodzące dying light 2, elden ring może jakieś nowe shootery , w stronę nadchodzących tytułów chce się ustawic, tylko muszę się zamknąć w cenie 8,5 tys wliczając monitor (A że siedzę w I rpgach jak i shooterach to Nie pomaga za bardzo w wyborze) myślałem o takim monitorze Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził)

Ten post był edytowany przez ClauZ9 dnia: 12 Listopad 2019 - 09:06


#4 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 02:03

Do tego zestawu co wyslalem dobierasz ten monitor i masz -> AOC 24G2U

Tylko nie wiem czy jak to SP to nie lepiej wziąć jakiś monitor 1440p, bo kupować taką kartę i procka do 1080p to bezsens.

Ten post był edytowany przez insulina dnia: 12 Listopad 2019 - 02:03


#5 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9596
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 05:04

https://proline.pl/koszyk/1b491aa2

Wyżej pod górny budżet, niżej pod dolny

https://proline.pl/koszyk/7a81aa57

Ten post był edytowany przez Caps dnia: 12 Listopad 2019 - 05:06


#6 Użytkownik jest niedostępny   cervandes 

  • Telefonolog nadzwyczajny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13406
  • Dołączył: Pn, 10 Paź 05

Napisany 12 Listopad 2019 - 08:03

Co bym zmienił... Wywaliłbym HDD bo dziś kupować dysk z talerzami to nieporozumienie, zwłaszcza, jak ma się budżet. SSD wziąłbym 1TB, może być nawet SX6000PRO, ramy kupiłbym 3200MHz.

Reszta bez zarzutu.

#7 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 08:06

Wydaje mi się, że 2080 dla 3600 to już chyba trochę za dużo, ale może Caps powie coś więcej. Jak dla mnie wolałem wziąć chyba 3700x i do tego 2070s lub to co wysłałem z 2080s i 3700x.

#8 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9596
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 10:50

Zobacz postinsulina, o 12 Listopad 2019 - 08:06, napisał(a):

Wydaje mi się, że 2080 dla 3600 to już chyba trochę za dużo, ale może Caps powie coś więcej. Jak dla mnie wolałem wziąć chyba 3700x i do tego 2070s lub to co wysłałem z 2080s i 3700x.


Nie pasuje ci 2080s z 36OO ale z 3700 już tak. Powiedz proszę co wnosi 3700x w grach względem 3600 w 1440p

Co z tym? Wg ciebie to i 2070s ograniczana jest przez 3600 i to aż do 60% wykorzystania. Patrząc na twój pro zestaw z sygnatury dziw bierze, że piszesz takie rzeczy

Ten post był edytowany przez Caps dnia: 12 Listopad 2019 - 10:59


#9 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 10:58

Zobacz postCaps, o 12 Listopad 2019 - 10:50, napisał(a):

Nie pasuje ci 2080s z 36OO ale z 3700 już tak. Powiedz proszę co wnosi 3700x w grach względem 3600 w 1440p

Sprawdziłem, przyznam rację, że w grach nie wnosi NIC. Tak więc resumując wychodzi na to, że do 3600 polecanie 2080S z naszej strony jest bez sensu. Maks, aby procesor z kartą grały razem ideolo to 3600 + 2060s/RX 5700 XT?

#10 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9596
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:06

To są twoje wnioski.

Sprawdź na swoim zestawie jak to się ma.
Masz sprzęt pod nosem i nie wiesz?

Ten post był edytowany przez Caps dnia: 12 Listopad 2019 - 11:08


#11 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:13

Na 3600, 2060s vs 2070s nie ma żadnej różnicy i 2070s się nudzi to przy 2080s bedzie podobnie.

https://forum.pclab....Ocena-zestawów/ w tym temacie dokładnie polecałeś 2060s lub rx 5700XT, dlaczego tu polecasz 2080s do 3600? Nie kumam.

Ten post był edytowany przez insulina dnia: 12 Listopad 2019 - 11:15


#12 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9596
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:45

Porównaj budżety, to może zrozumiesz.
Piszesz jakieś brednie mając masę testów w necie

Ten post był edytowany przez Caps dnia: 12 Listopad 2019 - 11:49


#13 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:57

Zobacz postCaps, o 12 Listopad 2019 - 11:45, napisał(a):

Porównaj budżety, to może zrozumiesz.
Piszesz jakieś brednie mając masę testów w necie

Widzę jakie są budżety, ale nie rozumiem nadal, dlaczego do kompa za 8k wkładasz 3600 i do kompa za 3.5k też wkładasz 3600?
Masę testów? No właśnie widziałem i dajesz typowi 3600 + 2080s żeby co ta karta robiła? Leżała 3 lata aż będzie mógł ją sprzedać za 2/3 ceny może?

Podziwiam Twoją ogólną wiedzę, ale nie raz jest wiele rzeczy, które piszesz i jakby nie patrzeć z tematu na temat się nie przekładają. Prostym porównaniem jest Twoje zdanie zawsze o zasilaczach, gdybym Ciebie posłuchał pewnego razu to wczoraj odpalając kompa musiałbym siedzieć i zgrzytać zębami czy czasem mi zaraz coś nie pójdzie. ;) Nie atakuję Cię w żaden sposób tylko domniemam, że nie raz możesz polecać coś po prostu lecąc z góry na dół i przy tym czerpiąc ''jakieś'' korzyści.

#14 Użytkownik jest niedostępny   vegmer 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2477
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:13

Zobacz postinsulina, o 12 Listopad 2019 - 11:57, napisał(a):

3600 + 2080s żeby co ta karta robiła? Leżała 3 lata aż będzie mógł ją sprzedać za 2/3 ceny może?

Przecież sam mu chciałeś wcisnąłeś w 2 poście 2080S za 3800 zł, a teraz coś gadasz o opłacalności.. :E

#15 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9596
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:15

Kompletnie nie wiem o co ci chodzi.
Sprawdź jakie jest wykorzystanie gpu 2080s z ryzen 5 3600 w 1440p. Sprawdź jak zmienia się to wykorzystanie z 3700x czy 3900x.

Masz sprzęt pod nosem (w co zaczynam wątpić), to sprawdź u siebie.

Jakiś oderwany od rzeczywistości jesteś.

Ten post był edytowany przez Caps dnia: 12 Listopad 2019 - 12:16


#16 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:20

Zobacz postvegmer, o 12 Listopad 2019 - 12:13, napisał(a):

Przecież sam mu chciałeś wcisnąłeś w 2 poście 2080S za 3800 zł, a teraz coś gadasz o opłacalności.. :E

Przyznałem potem rację, ponieważ popełniłem błąd, że też to co ja poleciłem jest ZA DUŻO.

Zobacz postCaps, o 12 Listopad 2019 - 12:15, napisał(a):

Kompletnie nie wiem o co ci chodzi.
Sprawdź jakie jest wykorzystanie gpu 2080s z ryzen 5 3600 w 1440p. Sprawdź jak zmienia się to wykorzystanie z 3700x czy 3900x.

Masz sprzęt pod nosem (w co zaczynam wątpić), to sprawdź u siebie.

Jakiś oderwany od rzeczywistości jesteś.

Ale po co sprawdzać wykorzystanie GPU 2080S z ryzenem 3600 jak widać to na zwykłym 2060s vs 2070s? Po co dalej sprawdzać lepszą kartę jak już na 2060s i 2070s nie ma różnicy?
Co do tego, że nie wiesz o co chodzi to nie raz weź tak swoje wszystkie tematy posprawdzaj jakie ludzie chcą zestawy i np. co dajesz w zasilaczu i jedyne co się słyszy, że zawsze NIE MA PO CO ROBIĆ elektrowni, ale to tak do końca nie działa bo jak Ty to polecisz to ktoś inny to kupi i potem będzie on zgrzytał zębami, że coś mu nie chodzi tak jak powinno. Na styk to można i buty włożyć ^^

Co do Twoich wątpliwości w posiadanie mojego sprzętu mam Ci wysłać potwierdzenie zakupu, czy może nagrać filmik z Twoim nickiem w obudowie? Twoje wątpliwości są kompletnie beznadziejne i bez jakiegokolwiek argumentu. ;p

Jesteś starą wygą Caps, ale nie raz już lecisz z automatu. Sorry, to moja obiektywna opinia.

Co od oderwania od rzeczywistości to zważaj na słowa bo ani razu Ciebie nie obraziłem i odnoszę się do Ciebie z szacunkiem więc oczekuję również od Ciebie abyś nie pyskował za każdym razem jak ktoś Ci zwróci uwagę. Bo do pyskowania jesteś pierwszy chociaż jeszcze przed tym stoi liczba postów za którą tak bardzo gonisz :lol2:

Ten post był edytowany przez insulina dnia: 12 Listopad 2019 - 12:22


#17 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9596
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:33

Wrzuć mi te testy gdzie ryzen 5 3600 ogranicza 2070s i nie ma żadnej różnicy wzgledem 2060s

Jak ci wstawię wykorzystanie 2080s z 5 3600 to też będziesz pisać, że nie ma sensu?

Dla pewności wrzuć swoj zestaw bo aż niemożliwe żeby to było prawdą

Ten post był edytowany przez Caps dnia: 12 Listopad 2019 - 12:42


#18 Użytkownik jest niedostępny   insulina 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 202
  • Dołączył: So, 26 Paź 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:47

Zobacz postCaps, o 12 Listopad 2019 - 12:33, napisał(a):

Wrzuć mi te testy gdzie ryzen 5 3600 ogranicza 2070s i nie ma żadnej różnicy wzgledem 2060s

Jak ci wstawię wykorzystanie 2080s z 5 3600 to też będziesz pisać, że nie ma sensu?

Dla pewności wrzuć swoj zestaw bo aż niemożliwe żeby to było prawdą

No skoro masz tak wszystko przetestowane to czekam na Twoje testy, tak proszę wstaw mi je. ;)

Zestaw mogę, nie muszę wrzucić wieczorem, ale jeśli z rozwinięcia wyniknie taka potrzeba to oczywiście zrobię tobie ładną karteczkę z nickiem na tle komputera. Tylko teraz tak, ja mogę wstawić i potwierdzić to, że posiadam sprzęt, a czy ty możesz w jakikolwiek racjonalny sposób wytłumaczyć bzdury, które co jakiś czas wypisujesz? Oczywiście biorę na ciebie poprawkę bo jesteś typem człowieka - narcyz więc tutaj bez nerwów podchodzę do owej dyskusji. ;P

#19 Użytkownik jest dostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9596
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 12 Listopad 2019 - 13:01

Ja cały czas czekam na twoje testy w których ryzen 5 3600 ogranicza wykorzystanie gpu 2070s do 60% i pomiędzy tą karta a 2060s z tym procesorem nie ma żadnej różnicy
Jest masa testów z ryzen 5 3600 i 2080s w 1440p więc które chcesz, to ci podeślę.

O których dokładnie bzdurach z mojej strony piszesz?

#20 Użytkownik jest niedostępny   vegmer 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2477
  • Dołączył: Nd, 14 Maj 17

Napisany 12 Listopad 2019 - 13:13

@insulina Trochę się pogubiłeś. Masz 3900X i odradzasz 3600 do 1440p... gdzie tu logika? Większość i tak zalicza ścianę przy 4.3-4ghz.

Odpal dowolną grę w 1440p: Metro Exodus, Tomb Rider, Witcher 3, RDR2 - i masz już porównanie do 3600 bo to ten sam poziom w tej rozdzielczości.

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych