Forum PCLab.pl: Wiedźmin 3 pomoc z dziwnym radem hud - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wiedźmin 3 pomoc z dziwnym radem hud

#1 Użytkownik jest niedostępny   kaczm 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9
  • Dołączył: So, 07 Wrz 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 00:51

Witam tak jak w temacie czy ma ktoś pomysł co to może być i jak to wyłączyć? Zauważyłem ze na tym "radarze" pojawia się czerwona poświata jak dochodzą z gry głośniejsze dźwięki. Tutaj obrazek z tym jak to wygląda.

Mój link

Ten post był edytowany przez kaczm dnia: 12 Listopad 2019 - 00:51


#2 Użytkownik jest niedostępny   TheEazy 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 72
  • Dołączył: Pt, 30 Sty 15

Napisany 12 Listopad 2019 - 05:36

Nie masz czasem płyty ASUS ROG?

https://rog.asus.com...ns/sonic-radar/

#3 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18588
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 12 Listopad 2019 - 10:06

Ja tego radara w ogóle nie mam w menu gry.

#4 Użytkownik jest niedostępny   kaczm 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9
  • Dołączył: So, 07 Wrz 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 10:53

Nie mam płyty asusa, a radar jest nie tylko w menu gry ale też podczas samej rozgrywki co jest denerwujące.

#5 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18588
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:44

Hmmm... jak używasz Wiedźmińskich zmysłów, to pojawia się dodatkowy efekt wizualny - rybie oko można wyłączyć w opcjach gry.
Ale tego koła co jest u Ciebie jeszcze nie widziałem :hmm:

A pokaż jakikolwiek zrzut ekranu z gry, a nie z menu gry.

U mnie przykładowo tak:

Dodaj obrazek

#6 Użytkownik jest niedostępny   AndrzejTrg 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 826
  • Dołączył: Pt, 21 Cze 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:51

Ten radar to jest z jakieś appki, pokaż co masz w treju

#7 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18588
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 12 Listopad 2019 - 15:53

Aaa... może to jakis mod ?
Faktycznie, trzeba zobaczyć katalog "mods" z folderu gry:

Dodaj obrazek

#8 Użytkownik jest niedostępny   kaczm 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9
  • Dołączył: So, 07 Wrz 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 18:41

Podczas gry wygląda to tak Mój link. Orator mógłbyś proszę napisać językiem dla laików? Modów żadnych nie wgrywałem więc nie mam nawet takiego folderu Mój link. Z tego co mi przychodzi na myśl i było moją pierwszą myślą
to to że miałem pobrane programy cpu-z, gpu-z, msi afterburner ale je też całe prześledziłem i nic takiego nie znalazłem dodatkowo po usunięciu ich "radar nie znika. Dodatkowo w żadnej innej grze czy programie coś takiego nie występuje dlatego za bardzo nie wiem z czego to mogło się pojawić.

#9 Użytkownik jest niedostępny   kaczm 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9
  • Dołączył: So, 07 Wrz 19

Napisany 20 Listopad 2019 - 00:32

Podbijam pytanie ponieważ dalej zmagam się z tym dziwnym problemem.

#10 Użytkownik jest dostępny   skunRace 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3709
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 20 Listopad 2019 - 01:13

Na pewno nie ma to nic wspólnego z Wiedźminem, wygląda to na jakąś dodatkową aplikację, może coś od dźwięku przestrzennego, ten radar wygląda jak jakiś tester dźwięku przestrzennego. To występuje tylko i wyłącznie w Wiedźminie 3 ? przepatrz dobrze uruchomione procesy w Windowsie.

#11 Użytkownik jest dostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2754
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 20 Listopad 2019 - 08:35

Po pierwsze - nie lepiej zapytać dedykowanym w wątku o W3?
Po drugie - pierwszy raz na oczy widzę "taki element" w W3 (a trochę pograłem).

#12 Użytkownik jest niedostępny   AndrzejTrg 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 826
  • Dołączył: Pt, 21 Cze 19

Napisany 20 Listopad 2019 - 09:09

Pokaż tego traya i menadżer zadań, to na 100 % jest jakąś aplikacją... A pisałem już o tym wcześniej...

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych