Forum PCLab.pl: RAM do procesora - Forum PCLab.pl

Skocz do zawarto¶ci

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie mo¿esz rozpocz±æ nowego tematu
  • Nie mo¿esz odpowiadaæ w tym temacie

RAM do procesora

#1 U¿ytkownik jest niedostêpny   KazikOoo 

• Ma³omówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Do³±czy³: Wt, 12 Lis 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 01:56

Witam, zamierzam wymieniæ procesor, co w moim wypadku bêdzie wi±za³o siê z wymian± p³yty, a ¿eby wszystko dobrze dzia³a³o, to obudowy z lepsz± cyrkulacj± powietrza, oraz dobrego ch³odzenia. Parametry mojego pcta to: amd fx4300, gtx 1060 6gb, (nie wiem jaka p³yta dok³adnie, ale to w tym w±tku jest akórat najmniej wa¿ne), ram ddr3 hyperX fury blue 16gb 1866mhz. Pytam bo szukaj±c procesorów na morele.net napotka³em co¶ czego na innych sklepach nie widzia³em, a nigdy siê z tym nie spotka³em, chodzi o to, ¿e pod ka¿dym procesorem na stronie widnieje, ¿e obs³uguje np ddr4 2666mhz, a support odpowiedzia³ mi, ¿e mój ram nie bêdzie dzia³a³ z tym procesorem, co w sumie jest logiczne, ale chodzi mi o to, czy rzeczywi¶cie tak jest, ¿e nie bêdzie to dzia³a³o ?

#2 U¿ytkownik jest dostêpny   tompek 

• Gadu³a
  • PipPipPip
  • Do³±czy³: So, 16 Lip 05

Napisany 12 Listopad 2019 - 08:13

Support dobrze odpowiedzia³. Masz DDR3, a obecnie chyba ka¿dy nowy procesor (a co za tym idzie) p³yta obs³uguje DDR4.
Ze starego kompa to mo¿esz sobie zostawiæ np kartê graficzn± i dyski.

#3 U¿ytkownik jest niedostêpny   Splendor_97 

• Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Do³±czy³: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 18:03

DDR3 jest niekompatybilne z DDR4,nawet takiej pamiêci fizycznie nie w³o¿ysz do slotu DDR4 ze wzglêdu na wciêcie na module umiejscowione w innym miejscu.

Strona 1 z 1
  • Nie mo¿esz rozpocz±æ nowego tematu
  • Nie mo¿esz odpowiadaæ w tym temacie

1 U¿ytkowników czyta ten temat
0 u¿ytkowników, 1 go¶ci, 0 anonimowych