Forum PCLab.pl: i7 3770 a 450W? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 3770 a 450W? Corsair VS 450W Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   zax321 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 01 Gru 12

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:46

Witam
Czy zasilacz Corsair VS 450W podoła radę i7 3770 przy obecnej konfiguracji ?


CPU: Intel Core i7-3770 3.40GHz
RAM: (1x)Kingston HyperX DDR3 8GB 1600MHz CL10
MOBO: Gigabyte GA-B75M-D2V
GPU: Msi armor 1060 3gb
HDD: Seagate Barracuda 3.5'' 500GB
SSD: 512GB ADATA Ultimate SU800
PSU: Corsair VS 450W ATX 80 PLUS

#2 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:47

on nie daje rady z i5-3470 i gtx1050 więc zalecam wymianę.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Ard'aenye 

  • Anty-fanboy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6183
  • Dołączył: Nd, 09 Lip 06

Napisany 12 Listopad 2019 - 11:51

@up że co? :o Jak nie będziesz kręcić karty w opór to wystarczy.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4959
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:11

Zobacz postzakk87, o 12 Listopad 2019 - 11:47, napisał(a):

on nie daje rady z i5-3470 i gtx1050 więc zalecam wymianę.

:lol2: Co? Proszę rozwiń swą wypowiedź :lol2:


Pobór energii całego zestawu z procesorem i7-6700k @ 4,7Ghz (pod obciążeniem)
Dodaj obrazek

O ile zasilacz jest sprawny i nie sprawiał problemów, to poradzi sobie bez kłopotu.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 12 Listopad 2019 - 12:16


#5 Użytkownik jest niedostępny   eNeSik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1987
  • Dołączył: Pt, 01 Wrz 17

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:17

Zobacz postArd'aenye, o 12 Listopad 2019 - 11:51, napisał(a):

@up że co? :o Jak nie będziesz kręcić karty w opór to wystarczy.


Wystarczy nawet jak i pokreci. Toz 1060 to ~120W - ze 120% power limit jak dobilby nawet do 160W to i tak 450W na taki zestaw bez problemu ogarnie nawet nie męczac sie zbytnio

#6 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2336
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 12 Listopad 2019 - 12:34

Zobacz postzax321, o 12 Listopad 2019 - 11:46, napisał(a):

Czy zasilacz Corsair VS 450W podoła radę i7 3770 przy obecnej konfiguracji ?

Wystarczy spokojnie,ale zasilacz nie jest dobrej jakości(grupowa regulacja napięć),lepszy od niego jest chociażby VeroL2 500W

#7 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 12 Listopad 2019 - 13:49

Zobacz postSary, o 12 Listopad 2019 - 12:11, napisał(a):

:lol2: Co? Proszę rozwiń swą wypowiedź :lol2:


Pobór energii całego zestawu z procesorem i7-6700k @ 4,7Ghz (pod obciążeniem)
Dodaj obrazek

O ile zasilacz jest sprawny i nie sprawiał problemów, to poradzi sobie bez kłopotu.

Może nie wyraziłem się jasno. Na papierze ten zasilacz daje radę, z tym się zgadzam, ale mój poprzedni zestaw z i5-3470 i gtx1050ti wykończył go.
Słowo klucz "sprawny" a w nich jakość jest losowa, ja bym nie ryzykował i zmienił go dla świętego spokoju.

Ten post był edytowany przez zakk87 dnia: 12 Listopad 2019 - 14:15


#8 Użytkownik jest niedostępny   xtn 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7441
  • Dołączył: Pt, 28 Lut 14

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:01

Jeżeli sprawny to da radę.

#9 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:15

Na swoją odpowiedzialność załóż, da radę na pewno. :]

Ten post był edytowany przez zakk87 dnia: 12 Listopad 2019 - 14:15


#10 Użytkownik jest niedostępny   eNeSik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1987
  • Dołączył: Pt, 01 Wrz 17

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:19

Zobacz postzakk87, o 12 Listopad 2019 - 13:49, napisał(a):

Może nie wyraziłem się jasno. Na papierze ten zasilacz daje radę, z tym się zgadzam, ale mój poprzedni zestaw z i5-3470 i gtx1050ti wykończył go.
Słowo klucz "sprawny" a w nich jakość jest losowa, ja bym nie ryzykował i zmienił go dla świętego spokoju.


Po 1 - autor nie napisal, ze to jakis stary, wysluzony zasilacz
Po 2 - jesli ktos sie pyta czy zasilacz wystarczy to sie zaklada, ze ma na mysli sprawny. Bo uszkodzony to i 1000W nie podoła :E

I podejrzewam, ze autorowi juz nie chodzi konkretnie o marke zasilacza oraz to czy ma byc nowy a po prostu o te 450W wzgledem wymagania ze strony komponentow

Wymiana zasilacza bo może paść, "dla świegego spokoju" to nieporozumienie :E - tymbardziej, ze nie jest to zasilacz z czarnej listy. Dodatkowo jesli zasilacz dziala sporo czasu to smiem przypuszczac, ze to nie jest zly egzemplarz i moze podzialac dluzej niz nowy, swiezo zakupiony ;)

#11 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18591
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:21

Spokojnie wystarczy 450 Wat markowy zasilacz.
Ja mam I7 8700 + 1060 6GB i mam zapas w zasilaczu, chociaż mój BQ 500Wat, to totalny crap.

#12 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1807
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:25

Na 400W zasilaczu miałem 14 rdzeniowy procesor i 4x gtx1050 i wszystko działało. Co do tego Corsaira: jeśli komputer w różnych momentach zacznie się resetować to pierwsze co należy sprawdzić to ten zasilacz :)

Ten post był edytowany przez maxpower dnia: 12 Listopad 2019 - 14:44


#13 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 885
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 12 Listopad 2019 - 14:29

albo komp po wciśnięciu POWER odpali się co 2, 3 raz.
Wracając do tematu:
Zakładaj i daj znać.:E

Ten post był edytowany przez zakk87 dnia: 12 Listopad 2019 - 14:29


#14 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18591
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 12 Listopad 2019 - 15:21

Zobacz postmaxpower, o 12 Listopad 2019 - 14:25, napisał(a):

Na 400W zasilaczu miałem 14 rdzeniowy procesor i 4x gtx1050 i wszystko działało. Co do tego Corsaira: jeśli komputer w różnych momentach zacznie się resetować to pierwsze co należy sprawdzić to ten zasilacz :)


Żartujesz sobie :E
Są granice możliwości, a tym bardziej rozsądku.

1050 GTX i MK26 ?

https://www.hardware...-cooler-review/

Z jednej strony jest masakra i z drugiej strony też :P

#15 Użytkownik jest niedostępny   zax321 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 01 Gru 12

Napisany 12 Listopad 2019 - 19:20

Z tym Corsairem nigdy nie miałem problemów :)

Ale dla pewności nie będę się bawił i zmienię go na xfx ts 550w który praktycznie jest dla mnie nie używany jako podzespół pc.

Zapytałem bo nie chciało mi się tych kabli podłączać na nowo i odkręcać cało obudowę ;)

#16 Użytkownik jest niedostępny   SundayUser 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 168
  • Dołączył: So, 06 Mar 10

Napisany 13 Listopad 2019 - 08:20

Na forum moda na zasilacz 1kW do GTX1050 :E
Fajnie poczytać sobie z rana trochę bzdur.

Przecież ten VS450 łyknie z palcem tego GTX1060 + i7. Będzie pracował na 50% swoich możliwości.
To zestawy z marketu działają siłą woli mam rozumieć?

#17 Użytkownik jest niedostępny   czajnik128 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Wt, 10 Gru 13

Napisany 13 Listopad 2019 - 09:03

Hej Ja miałem i7 3770 stock z 1050ti i vatomierz wskazywał około 130-150wat podczas grania.Nie były to gry na 100% obciąrzające karte czy procesor bo gram na zablokowanych 60fpsach... pod benchmarkami nie sprawdzalem ile pobiera.Teraz mam R7 1700 stock z 1050ti i pobiera podobnie co z i7 3770...

Ten post był edytowany przez czajnik128 dnia: 13 Listopad 2019 - 09:09


#18 Użytkownik jest dostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2336
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 13 Listopad 2019 - 14:12

Zobacz postSundayUser, o 13 Listopad 2019 - 08:20, napisał(a):

Na forum moda na zasilacz 1kW do GTX1050 :E

:rotfl:
Do 1050 wystarczy 350W zasilacz

#19 Użytkownik jest niedostępny   zax321 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 01 Gru 12

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:14

Mam problem całkiem spory

Wszystko złożyłem ale teraz podczas grania mam takie dropy w fps że się nie da grać

Zauważyłem że strasznie skaczę częstotliwość procesora z 1596 MHz do 3891 MHz i przez to są skoki fps

Testowałem fifa 20, assassin creed odyssey ,red dead redemption 2

Gdzie leży problem ?
Czy trafiłem na uszkodzony procesor ?

#20 Użytkownik jest niedostępny   maxpower 

  • ..........
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1807
  • Dołączył: Nd, 23 Sie 09

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:38

Sprawdź temperatury -> HWMonitor
Program do testów -> HeavyLoad

Ten post był edytowany przez maxpower dnia: 15 Listopad 2019 - 17:38


  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych