Forum PCLab.pl: Windows 10 1909 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Windows 10 1909 November Update Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest dostępny   Isharoth 

  • エイドリアンです
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3205
  • Dołączył: Pn, 27 Cze 16

Napisany 13 Listopad 2019 - 01:09

Jest już dostępna nowa aktualizacja. Prostu z WU. Pobierał już ktoś? Są jakieś problemy?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6695
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 13 Listopad 2019 - 01:14

Wgrane, poki co problemow brak ale to bardzo mala akt.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Deniryer 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 200
  • Dołączył: Pt, 12 Lip 13

Napisany 13 Listopad 2019 - 01:18

1909 nie wiele wprowadza. Tym razem skupili się na poprawkach i stabilności systemu.
20H1 ma więcej ciekawostek.

#4 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16024
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 13 Listopad 2019 - 01:21

Mocno podbijany jest build systemu względem 1903? No ważniejsze czy data instalacji systemu się zmienia? Ja zaraz sprawdzę co wymyślili, ale na maszynie wirtualnej.

#5 Użytkownik jest niedostępny   vcewsm2 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: Nd, 20 Sty 19

Napisany 13 Listopad 2019 - 01:27

Jak ktoś chce iso/lub aktualizować z iso:

x64 Home/Pro PL
https://tb.rg-adguar...php?go=d137f4ac
x86 Home/Pro PL
https://tb.rg-adguar...php?go=4c5389d3

#6 Użytkownik jest dostępny   Isharoth 

  • エイドリアンです
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3205
  • Dołączył: Pn, 27 Cze 16

Napisany 13 Listopad 2019 - 01:37

ISO jest dostępne na stronie Microsoftu, jedynie aktualizator został stary.

#7 Użytkownik jest niedostępny   MrTooth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: Pt, 14 Wrz 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 02:05

Pobrane .... System się zrestartuje 2 razy i przechodzi do pulpitu. U mnie z aktualizacją wszystko ok

#8 Użytkownik jest niedostępny   vcewsm2 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 97
  • Dołączył: Nd, 20 Sty 19

Napisany 13 Listopad 2019 - 04:27

Windows search z paska wam działa?
U mnie po aktualizacji zdechło :lol2:
Z eksplorera działa, z paska ciemny ekran i widać po prawej kawałek suwaka.
Najlepsze jest to, że system 3 dniowy na laptopie 1903, zachciało mi się upgrejdować aby oddać sprzęt zaktualizowany do najnowszego buildu :D

Tak, uprawnienia w c:/programdata/microsoft>search/data sprawdzałem, nadałem na nowo dla użytkownika i dupa.
Rozwiązywacz problemów z ustawień krzyczy 'Nieprawidłowe uprawnienia w katalogach usługi Windows Search'

Zostaje format i zabawa od nowa bo nie mam na to siły, chyba że ktoś coś zaproponuje ciekawego.

Kocham ten system w wiecznej fazie beta.

Dobranoc

Ten post był edytowany przez vcewsm2 dnia: 13 Listopad 2019 - 04:31


#9 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan 

  • Memento Mori
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18227
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 05:40

Dziwna ta aktualizacja. U mnie to się zainstalowało w niecałe 2 minuty. Komputer raz się zrestartował, dosłownie chwileczkę pomielił na tym niebieskim ekranie z kółeczkiem i napisem, że system jest aktualizowany, po czym zresetował się jeszcze raz i już normalnie się uruchomił system w wersji 1909. Chyba najszybsza aktualizacja jaką widziałem na Windowsie. :P No i jak na razie jak zwykle wszystko działa bez problemów. Nie wiem skąd niektórzy ludzie mają takie problemy z tymi aktualizacjami, bo ja nigdy nie mam żadnych. :D

#10 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4931
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 09:14

Zobacz postvcewsm2, o 13 Listopad 2019 - 04:27, napisał(a):

Kocham ten system w wiecznej fazie beta.

Wszystko poszło szybko i sprawnie ikona wyszukiwania działa i jak na razie nie widzę żadnych problemów. Może Ty się niepotrzebnie na beta testera zapisałeś i Ci jakieś inne beta-pliki wysyłają ^^:E

Zobacz postShadowMan, o 13 Listopad 2019 - 05:40, napisał(a):

Nie wiem skąd niektórzy ludzie mają takie problemy z tymi aktualizacjami, bo ja nigdy nie mam żadnych. :D


Mam dokładnie to samo, żadna aktualizacja jak do tej pory nie sprawiła mi żadnych kłopotów. Na win 10 już ze 2-3 lata. :E :thumbup:

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 13 Listopad 2019 - 09:45


#11 Użytkownik jest dostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12688
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 15:57

Niby jest ok.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Puma 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 464
  • Dołączył: So, 27 Mar 04

Napisany 13 Listopad 2019 - 16:09

Zobacz postShadowMan, o 13 Listopad 2019 - 05:40, napisał(a):

Dziwna ta aktualizacja. U mnie to się zainstalowało w niecałe 2 minuty. Komputer raz się zrestartował, dosłownie chwileczkę pomielił na tym niebieskim ekranie z kółeczkiem i napisem, że system jest aktualizowany, po czym zresetował się jeszcze raz i już normalnie się uruchomił system w wersji 1909

Aż jestem w szoku, taka krótka :)
Póki co to chyba wszystko działa.

#13 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan 

  • Memento Mori
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18227
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 16:55

Zobacz postPuma, o 13 Listopad 2019 - 16:09, napisał(a):

Aż jestem w szoku, taka krótka :)
Póki co to chyba wszystko działa.

W pierwszej chwili nie mogłem w to uwierzyć i myślałem, że coś się spierniczyło i po prostu instalacja została przerwana, ale potem patrzę na wersję systemu, zacząłem też szukać informacji w sieci i okazało się, że u wszystkich, co już instalowali tą aktualizację jest to samo. ;)

#14 Użytkownik jest dostępny   Valeri 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1261
  • Dołączył: Nd, 31 Lip 11

Napisany 13 Listopad 2019 - 17:18

Podczepię się pod temat,
Mogłaby życzliwa osóbka wrzucić screena z zakładki ujęcia z "ustawienia systemu windows" --> "granie" Coś mi się pomieszało po update

#15 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan 

  • Memento Mori
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18227
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 17:20

To?

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez ShadowMan dnia: 13 Listopad 2019 - 17:22


#16 Użytkownik jest dostępny   Valeri 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1261
  • Dołączył: Nd, 31 Lip 11

Napisany 13 Listopad 2019 - 17:24

Zobacz postShadowMan, o 13 Listopad 2019 - 17:20, napisał(a):

To?

Dodaj obrazek

Tak, tylko u mnie jest więcej opcji.

#17 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan 

  • Memento Mori
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18227
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 13 Listopad 2019 - 17:59

Bo ja mam te growe opcje powywalane z systemu, pewnie dlatego czegoś brakuje. Niepotrzebne mi to. ;)

#18 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4931
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 18:07

Zniknęła mi nakładka z afterburnera w grach ale pewnie to nie od tego :E

Zobacz postValeri, o 13 Listopad 2019 - 17:18, napisał(a):

Mogłaby życzliwa osóbka wrzucić screena z zakładki ujęcia z "ustawienia systemu windows" --> "granie" Coś mi się pomieszało po update


Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 13 Listopad 2019 - 18:07


#19 Użytkownik jest dostępny   Valeri 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1261
  • Dołączył: Nd, 31 Lip 11

Napisany 13 Listopad 2019 - 18:11

Zobacz postSary, o 13 Listopad 2019 - 18:07, napisał(a):

Zniknęła mi nakładka z afterburnera w grach ale pewnie to nie od tego :E



Dodaj obrazek

Możesz wrzucić z zakładki ujęcia ? Będę wdzięczny.

#20 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4931
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 18:14

Dodaj obrazek

Ja tez mam powywyłączane wszystko :E

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 13 Listopad 2019 - 18:15


  • (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych