Forum PCLab.pl: SilentiumPc rgb i chlodzenia - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

SilentiumPc rgb i chlodzenia Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   AdamS901 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: So, 14 Kwi 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 20:12

Może zacznijmy od tego co mam zamiar kupic:
-SilentiumPC Sigma HP 120 Corona RGB 3pck
-SilentiumPC Aurora II Remote RGB
-SilentiumPC Fera 3 RGB 120mm
No i moje pytanie tkwi w tym, bo w opisach pisze ze można sterować rgb pilotem dołączonym do aurora II te chlodzenie do procka i wentylatory,
na czym to polega?
Jak mam podpiąć te obydwa chlodzenia do pasków led?
Szukałem info w internecie ale nic nie znalazłem na ten temat.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Rainbow_Dash 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pt, 15 Cze 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 20:18

To działa tak że w zestawie z Aurorą masz kontroler RGB do podłączenia taśm LED. Poza taśmami podłączysz do tego kontrolera po prostu Fere oraz wentylatory. Podejrzewam że przy takiej ilości urządzeń będziesz musiał się tylko zaopatrzyć w rozgałęziacz RGB.

#3 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7807
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 13 Listopad 2019 - 20:24

W tym przypadku wszystko jest proste, bo masz zwykłe RGB na 12V z wtyczką 4-pin.

Jeśli masz płytę z wyjściem 4-pin RGB 12V to możesz podpiąć wszystkie graty pod płytę przy pomocy zwykłego rozgałęziacza i sterować sobie softem z poziomu systemu - moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Jeśli nie, to z każdym z tych gratów dostajesz kontroler, pod który możesz podpiąć wszystkie graty przy pomocy takiego samego rozdzielacza. Najlepszy kontroler, z największa liczbą opcji masz przy Aurorze (sterujesz sobie wtedy pilotem), ale te z zestawu wentylatorów i Fery też są ok (są takie same - sterujesz przyciskami na kontrolerze).

PS: Nie zakładaj nowego tematu, spokojnie mogłeś kontynuować stary.

Ten post był edytowany przez zawisztheblack dnia: 13 Listopad 2019 - 20:25


#4 Użytkownik jest niedostępny   AdamS901 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: So, 14 Kwi 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 20:56

Ej a moglibyscie podesłać linka do rozgałęzienia rgb? bo z tego co mi wyskakuje to są same za 50zł

#5 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7807
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 13 Listopad 2019 - 20:57

Przecież w moim poście powyżej masz linka :P.

Tutaj jeszcze raz.

Ten post był edytowany przez zawisztheblack dnia: 13 Listopad 2019 - 20:57


#6 Użytkownik jest niedostępny   AdamS901 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: So, 14 Kwi 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 21:00

Zobacz postzawisztheblack, o 13 Listopad 2019 - 20:57, napisał(a):

Przecież w moim poście powyżej masz linka :P.

Tutaj jeszcze raz.


Sory nie zauważylem, moja wina :D
Ale dzięki

#7 Użytkownik jest niedostępny   AdamS901 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 205
  • Dołączył: So, 14 Kwi 18

Napisany 13 Listopad 2019 - 21:28

a jest jakiś limit rozgałęzień do tego kontrolera Aurora II? W skrócie czy nic sie nie stanie jak podepne tyle tych rgb.

#8 Użytkownik jest niedostępny   zawisztheblack 

  • Keep It Simple, Stupid
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7807
  • Dołączył: Cz, 29 Gru 11

Napisany 13 Listopad 2019 - 21:44

Jasne, że jest limit, nie można przeciążyć kontrolera. Z taką ilością LEDów spokojnie jednak sobie poradzi.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych