Forum PCLab.pl: Niewidoczny drugi dysk ssd - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Niewidoczny drugi dysk ssd Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Luk83bb 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 861
  • Dołączył: Nd, 07 Mar 10

Napisany 16 Listopad 2019 - 20:47

Witam. Kupiłem dziś sobie dysk ADaty 512GB na M2, bo mój stary Micron 256GB na Sate III nie wystarczał. Nowy (Adate na M2) podpiąłem, załadowałem Windowsa ze starego i nowy nie był widoczny. Natomiast w Biosie był. Więc pomyślałem, że instalka Windy na nowym rozwiąże problem . Podczas instalacji na Adacie dla pewności wypiąłem Microna i po instalacji, updejtach wpiąłem z powrotem. Jednak nie jest on widoczny - kliknąłem zarządzaj na mój komputer, bo tak gdzieś wyczytałem i tam ten dysk był, sformatowałem go, ale mam tylko takie coś "Zastrzeżone przez System " ważące ponad 500 mega. Jak podpiąć prawidłowo tego Microna na dane, zdjęcia - czy te dyski się gryzą?

Ten post był edytowany przez Luk83bb dnia: 16 Listopad 2019 - 20:50


#2 Użytkownik jest niedostępny   Grzeeesiek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: So, 04 Kwi 15

Napisany 16 Listopad 2019 - 21:17

microna podpiąłeś pod sata 1 na płycie?jeśli tak to może dlatego Ci go nie wykrywa.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Luk83bb 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 861
  • Dołączył: Nd, 07 Mar 10

Napisany 16 Listopad 2019 - 21:30

Tak, pod Sata 1 ; dać pod Sata 2?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Grzeeesiek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: So, 04 Kwi 15

Napisany 16 Listopad 2019 - 21:50

Zobacz postLuk83bb, o 16 Listopad 2019 - 21:30, napisał(a):

Tak, pod Sata 1 ; dać pod Sata 2?

tak

#5 Użytkownik jest niedostępny   blacout 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 342
  • Dołączył: Pn, 12 Lis 18

Napisany 16 Listopad 2019 - 23:03

daj screna z zarządzania dysków, bo to o czym piszesz

Cytuj

ale mam tylko takie coś "Zastrzeżone przez System " ważące ponad 500 mega
to partycja systemowa po starym windowsie. Chyba najlepiej byłoby usunąć wszystkie partycje (wolumin) z dysku ssd i zrobić nową partycje, a później ją sformatować.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Luk83bb 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 861
  • Dołączył: Nd, 07 Mar 10

Napisany 17 Listopad 2019 - 05:49

Zobacz postblacout, o 16 Listopad 2019 - 23:03, napisał(a):

daj screna z zarządzania dysków, bo to o czym piszesz to partycja systemowa po starym windowsie. Chyba najlepiej byłoby usunąć wszystkie partycje (wolumin) z dysku ssd i zrobić nową partycje, a później ją sformatować.


dzięki kolego, faktycznie usunąłem wolumin "zastrzeżone przez system" i potem z nieprzydzielonego miejsca utworzyłem nowy, pełny, format i włala - jest widoczny:)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych