Forum PCLab.pl: Dołożenie RAMu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dołożenie RAMu

#1 Użytkownik jest niedostępny   blubaju 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 614
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 17 Listopad 2019 - 00:13

Siemano.

Planuję dołożyć RAMu do mojego kompa. Obecnie mam 16GB w dwóch modułach 2x8 >> HyperX Savage, DDR4, 16 GB,2800MHz, CL14 (OCnięte na 3000MHz,14,16,16,39)
Problem polega na tym, że te kości co mam nie są już produkowane ani dostępne w sklepach, bo są z początku produkcji DDR4 :E
Czy sprzedać obecny ram i kupić nowy zestaw 4x8, czy dokupić do tego zestawu dwa kolejne moduły o podobnych parametrach i próbować je ustawić? :hmm:

#2 Użytkownik jest niedostępny   kamilos69 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 815
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 17 Listopad 2019 - 13:13

W czym Ci przeszkadza obecne ilość ramu i jego parametry?

#3 Użytkownik jest niedostępny   blubaju 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 614
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 17 Listopad 2019 - 14:26

kamilos69@ Przeglądarka mi coś zacina i YT tnie. :E
A więc wracając do pytania: Czy sprzedać obecny ram i kupić nowy zestaw 4x8, czy dokupić do tego zestawu dwa kolejne moduły o podobnych parametrach i próbować je ustawić?

#4 Użytkownik jest niedostępny   kamilos69 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 815
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 18 Listopad 2019 - 09:32

To nie jest wina ramu że masz problemy z przeglądarką.
Odpowiadając na pytanie: Nie ma znaczenia co dokupisz/wymienisz. Dalej będzie ścinać.

Ps. Próbowałeś może wyczyścić cache przeglądarki??

Ten post był edytowany przez kamilos69 dnia: 18 Listopad 2019 - 09:33


#5 Użytkownik jest niedostępny   blubaju 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 614
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 18

Napisany 18 Listopad 2019 - 15:01

kamilos69@ Nie mam żadnych problemów, to na jaja tak napisałem z tymi problemami. Chcę dołożyć RAMu i tyle, dlatego zadałem pytanie o kompatybilność, czy nie lepiej wymienić cały RAM. Z przeglądarką bym sobie poradził. ;)
A tak w zasadzie to nie wiem czy zamiast dokupować to nie sprzedać obecny RAM, bo on jest z początku produkcji DDR4 i ma słaby potencjał OC(z 2800MHz na 3000Mhz to chyba nie powiesz że dobrze się kręci) Dodatkowo zapewne by były problemy z kompatybilnością starego RAMu z nowym.
A po wymianie na takie 3600Mhz z jakimiś sensownymi timingami procesor by dostał jeszcze lepszego kopa.

Ten post był edytowany przez blubaju dnia: 18 Listopad 2019 - 15:03


#6 Użytkownik jest niedostępny   Makavcio2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1548
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 18 Listopad 2019 - 15:12

Jak ci się po prostu nudzi, to zajmij się może szydełkowaniem.
Hobby tańsze i bardziej produktywne.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych