Forum PCLab.pl: Nie pokazuje ramu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nie pokazuje ramu

#1 Użytkownik jest niedostępny   JanSenOOO 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Nd, 17 Lis 19

Napisany 17 Listopad 2019 - 19:58

Witam mam problem z ramem otóż dziś zauważyłem że windows zarezorwowal sobie 4.1 gb gdzie mam 8 gb przez to nie moge grac kompletnie w lepsze tytuły .... próbowalem wszystkiego msconfig rozruch , w biosie nie mam opcji remap wiec tego nie dalo sie zrobic no i itd nie mam pomyslu co mogło się stać ..jakis miesiąc temu mialem wypadek z prockiem radiator wyszedl z amd ryzen 3 1200 no i wypadl 1 pin przy prostowaniu ich lecz komputer działał bez zarzutu i tak zastanawiam sie czy juz od tamtego momentu mialem ten problem bo mialem okres gdzie gralem w słabsze tytuły więc nawet nie zauważyłem ze coś sie dzieję aż do dzisiaj jeszcze dodam że ram dziala sprawdzalem w kazdym slocie Lecz slot 2 na 1 kostce nie działa komputer włącza sie i po chwili reset i tak w kółko... Za udaną pomoc będę cholernie wdzięczny ...Sterowniki zaktualizowane w karcie aa bios to 4.50 więc nie jest stary aa windows 10 pro 64

Mój PC to
MSI GeForce GTX 1060 3GT OC 3GB GDDR5
Amd ryzen 3 1200 3.1 ghz
Płyta głowna asrock ab350m pro 4
no i ram crucial ballistix sport 2666 2x 4gb

Ten post był edytowany przez JanSenOOO dnia: 17 Listopad 2019 - 20:04


#2 Użytkownik jest niedostępny   JanSenOOO 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Nd, 17 Lis 19

Napisany 18 Listopad 2019 - 11:21

Udalo mi sie poprzez wlozenie najpierw do 3 potem do 4
lecz 1 slot i 2 nie dziala zwiazku z czym dupa z dual channel ;/ o co moze chodzic

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych