Forum PCLab.pl: Dokładka ramu do biurowego komputera - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Dokładka ramu do biurowego komputera

#1 Użytkownik jest niedostępny   Pawllos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pn, 09 Lip 12

Napisany 18 Listopad 2019 - 14:21

Cześć,
w biurze mam komputer i niestety powoli zaczął zamulać, siedzi w nim 3gb ramu i stwierdziłem że dołożę nową pamięć. Płyta główna http://www.findlapto...herboard-specs/
Dokupiłem 2kości Sprawdź produkt w sklepach (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził) i niestety po założeniu ich do kompa nie odpala. Z płyty głównej wydobywa się nieprzerwany sygnał dźwiękowy. Próbowałem wsadzić jedną kość, dwie, stare wyjąć i niestety nic to nie daje. Czy możecie mi pomóc?

Dziękuję,
Pawlos

#2 Użytkownik jest dostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3685
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 18 Listopad 2019 - 23:14

Próbowałeś we wszystkich slotach umieszczać tą nową kość bez dwóch starych? na początek restart biosu baterią lub zworką z wyłączonym zasilaniem z tyłu na zasilaczu, zobacz czy coś się zmieni.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Pawllos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pn, 09 Lip 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 08:39

Bios resetowalem baterią, pamięci próbowałem we wszystkich slotach w każdej konfiguracji, bez starych że starymi. Niestety nic to jej dało.

#4 Użytkownik jest dostępny   Minciu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15098
  • Dołączył: Pt, 02 Gru 16

Napisany 19 Listopad 2019 - 08:50

Nowy bios albo inne kości. Wsparcie gotowców biurowców jest strasznie liche. A lista QVL zmieściła by się na karteczce z notatnika. Gdzie na normalnych płytach ciągnie się jak srajtaśma i to nieraz brakuje połowy kości z rynku, które działają idealnie.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Pawllos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pn, 09 Lip 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 09:24

Dzięki za pomoc, czyli nie ma co próbować i szukać. Trzeba żyć z tym co jest :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   Ekard 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 63
  • Dołączył: Pn, 18 Gru 06

Napisany 19 Listopad 2019 - 11:33

Jak chcesz ożywic stary komp to nic tak nie pomoże jak przesiadka z HDD na SSD.

#7 Użytkownik jest dostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3685
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 19 Listopad 2019 - 12:44

Kolega wyżej ci dobrze mówi, 3gb ram do przeglądania internetu wystarczy kup jakiś SSD nawet za 5 dych 80gb na system + postaw na nim nowy 32bitowy.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Pawllos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 106
  • Dołączył: Pn, 09 Lip 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 15:29

SSD kupiłem, zmieniłem, polepszyło to pracę znacząco, po prostu myślałem, że zakup dodatkowego ramu pomoże jeszcze bardziej.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych