Forum PCLab.pl: brak sygnału - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

brak sygnału Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   dobo88 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 19

Napisany 21 Listopad 2019 - 15:24

Witam, doradźcie coś pany otóż mam nową karte graficzną wyjscia DVI-D i hdmi monitor stary jakiś samsung pod DVI-D i VGA pod które mam teraz podpięty komputer. Kupilem kabel za 30zł DVI-D podpinam komputer się włącza ale nie ma obrazu jak ja mam to podpiąć ?? proszę o pomoc dziękuje z góry.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Flik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2197
  • Dołączył: Pn, 10 Wrz 07

Napisany 21 Listopad 2019 - 16:27

Podaj całą konfiguracje (łącznie ze starą grafiką). Jak miałeś podpiętą starą kartę? Rozumiem, że na starej obraz był ok. Jeśli karta nowa dużo mocniejsza od starej to jest możliwość, że zasilacz nie wyrabia, ale to mało prawdopodobne. Może miałeś po prostu pecha

i kupiłeś uszkodzony kabel. Możesz nową kartę przepiąć na VGA?

#3 Użytkownik jest niedostępny   dobo88 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 19

Napisany 21 Listopad 2019 - 16:31

Właśnie nowej nie mogę, stara mam podpiętą od monitora VGA i przejściówka przy karcie ale ta przejsciówka nie pasuje juz do nowej karty różni się czterema pinami w nowej karcie nie ma miejsca wlaśnei na te 4 piny .

#4 Użytkownik jest niedostępny   Frythyr 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1093
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 18

Napisany 22 Listopad 2019 - 10:27

Bo w starej masz DVI-I, do którego wystarczy przelotka na VGA/D-SUB. W nowej jak sam mówisz, DVI-D.

To co teraz masz powinno Ci działać. Nikt Ci nie wywróży czemu to nie działa, zwłaszcza że nie wiemy jaki masz sprzęt.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Flik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2197
  • Dołączył: Pn, 10 Wrz 07

Napisany 23 Listopad 2019 - 10:46

Ta karta co masz teraz to nowa czy używka? Może tu jest klucz do zagadki. Jesteś pewny, że jest sprawna?

#6 Użytkownik jest niedostępny   stark2991 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 767
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 23 Listopad 2019 - 12:41

Zobacz postdobo88, o 21 Listopad 2019 - 16:24, napisał(a):

Witam, doradźcie coś pany otóż mam nową karte graficzną wyjscia DVI-D i hdmi monitor stary jakiś samsung pod DVI-D i VGA pod które mam teraz podpięty komputer. Kupilem kabel za 30zł DVI-D podpinam komputer się włącza ale nie ma obrazu jak ja mam to podpiąć ?? proszę o pomoc dziękuje z góry.

Nowe karty graficzne nie obsługują już sygnału analogowego, a D-SUB jest wejściem analogowym. Dlatego bez odpowiedniego adaptera nie będzie to działać. Przez DVI powinno, natomiast jak już zostało wspomniane, są dwa główne typy portu DVI.
Podaj dokładny model monitora oraz karty graficznej i się zaraz okaże co dokładnie ze sobą nie gra i jak to naprawić.

#7 Użytkownik jest niedostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7471
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 23 Listopad 2019 - 13:28

Powinieneś podłączyć dvi - dvi albo ewentualnie hdmi - dvi.

#8 Użytkownik jest niedostępny   qrek1 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 729
  • Dołączył: Wed, 19 Lip 17

Napisany 23 Listopad 2019 - 16:10

albo sprzet sie gryzie albo mowa dolaczona czesc nie działa

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych