Forum PCLab.pl: Temperatury ASUS Radeon RX 580 Dual OC 4GB GDDR5 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Temperatury ASUS Radeon RX 580 Dual OC 4GB GDDR5 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 21 Listopad 2019 - 17:43

Witam posiadam taką kartę graficzną ASUS Radeon RX 580 Dual OC 4GB GDDR5 procesor g4560 . Mam taką obudowę https://allegro.pl/o...source=facebook
Chodzi mi temperatury czy są ok to są w spoczynku https://zapodaj.net/...a60778.png.html
A to w grze mad max https://zapodaj.net/...78dd8.png.htmli ustawienia gry https://zapodaj.net/...786bf8.png.html
Tu juz słyszę jak pracują wiatraki czy jest się czym martwić?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • Honor ponad wszystko!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2335
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 21 Listopad 2019 - 17:49

W spoczynku i podczas obciążenia temperatura RX580 jak dla mnie za wysoka.
Posiadasz obudowę typowo budżetową z małymi możliwościami wentylacji,więc nie wiem jak masz rozlokowane wentylatory w tej obudowie?
Jeszcze możesz zrobić UV na RX580 za pomocą MSIAfterburner/Wattman.

#3 Użytkownik jest niedostępny   adif 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 682
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 21 Listopad 2019 - 17:51

Jak na wersje dual od asusa to jest ok
obniż napięcia to kultura pracy nie poprawi.

#4 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 21 Listopad 2019 - 18:01

Zobacz postSplendor_97, o 21 Listopad 2019 - 17:49, napisał(a):

W spoczynku i podczas obciążenia temperatura RX580 jak dla mnie za wysoka.
Posiadasz obudowę typowo budżetową z małymi możliwościami wentylacji,więc nie wiem jak masz rozlokowane wentylatory w tej obudowie?
Jeszcze możesz zrobić UV na RX580 za pomocą MSIAfterburner/Wattman.

Wentylator mam jeden co byl w obudowie ten tylny. Kartę kupiłem 3 dni temu.

Zobacz postadif, o 21 Listopad 2019 - 17:51, napisał(a):

Jak na wersje dual od asusa to jest ok
obniż napięcia to kultura pracy nie poprawi.

Powiesz jak bo to moja pierwsza karta graficzna?

Czy podwyższanie różnych ustawień w grach podnosi temperatury? Jak jeszcze przetestować kartę?

Procesor nic niema wspólnego?

Ten post był edytowany przez damion20 dnia: 21 Listopad 2019 - 18:02


#5 Użytkownik jest niedostępny   adif 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 682
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 21 Listopad 2019 - 18:07

Zobacz postdamion20, o 21 Listopad 2019 - 18:01, napisał(a):

Wentylator mam jeden co byl w obudowie ten tylny. Kartę kupiłem 3 dni temu.


Powiesz jak bo to moja pierwsza karta graficzna?

Czy podwyższanie różnych ustawień w grach podnosi temperatury? Jak jeszcze przetestować kartę?

Procesor nic niema wspólnego?


prosze

https://www.youtube....h?v=ETSDUZoiFU0

ustaw na start 1.05v jak stabilnie to schodzisz nizej i tak dalej i dalej az do utraty stabilności

#6 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 21 Listopad 2019 - 18:23

Zobacz postadif, o 21 Listopad 2019 - 18:07, napisał(a):

prosze

https://www.youtube....h?v=ETSDUZoiFU0

ustaw na start 1.05v jak stabilnie to schodzisz nizej i tak dalej i dalej az do utraty stabilności

a cos po polsku jest bo nie znam angielskiego i niewiem o ktore chodzi.

Ten post był edytowany przez damion20 dnia: 21 Listopad 2019 - 19:37


#7 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 21 Listopad 2019 - 19:41

Na trochę Wyłączyłem kompa i włączyłem to były wartości 43 do 45 stopni potem wartości doszły do 50 stopni i tak pozostały w spoczynku tylko program do monitorowania temperatury . Czy to są za wysokie temperatury? 80 stopni tylko w grze mad max były.

Ten post był edytowany przez damion20 dnia: 21 Listopad 2019 - 19:46


#8 Użytkownik jest niedostępny   jart372 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Wt, 13 Sie 19

Napisany 22 Listopad 2019 - 01:33

Zobacz postdamion20, o 21 Listopad 2019 - 19:41, napisał(a):

Na trochę Wyłączyłem kompa i włączyłem to były wartości 43 do 45 stopni potem wartości doszły do 50 stopni i tak pozostały w spoczynku tylko program do monitorowania temperatury . Czy to są za wysokie temperatury? 80 stopni tylko w grze mad max były.


Mam identyczna karte. Ta karta ma pasywne chlodzenie, czyli wentylatory zalaczaja sie przy 55 stopniach. Ta karta ma dosyc slabe chlodzenie wiec 80 stopni bez uv to raczej nic dzwinego. Mi po undervoltingu temperatura dochodzi maksymalnie do 72. Ogolnie polecam tobie zrobic uv, bo polarisy sa na to bardzo podatne. Masz sporo poradnikow na yt, nawet po polsku sa. Chwila zabawy i temperatury i pobor pradu troche nizsze. Czysty zysk.

#9 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 22 Listopad 2019 - 02:20

Zobacz postjart372, o 22 Listopad 2019 - 01:33, napisał(a):

Mam identyczna karte. Ta karta ma pasywne chlodzenie, czyli wentylatory zalaczaja sie przy 55 stopniach. Ta karta ma dosyc slabe chlodzenie wiec 80 stopni bez uv to raczej nic dzwinego. Mi po undervoltingu temperatura dochodzi maksymalnie do 72. Ogolnie polecam tobie zrobic uv, bo polarisy sa na to bardzo podatne. Masz sporo poradnikow na yt, nawet po polsku sa. Chwila zabawy i temperatury i pobor pradu troche nizsze. Czysty zysk.

A jaki masz procek? A masz może jakoś sprawdzić mad max? A w jakich grach masz 72 stopni czy to wpływa na jakość obrazu?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12746
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 22 Listopad 2019 - 08:23

Nie chcę demonizować ale połączenie

RX 580+ g4560 nie jest dobre ...

Wymień go na jakiegoś 4 jajowca

Co do RX to sam miałem tego radka wersje 4gb i szału nie było z temperaturami

#11 Użytkownik jest niedostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3365
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 22 Listopad 2019 - 09:59

jak na jeden wentylator to temperatury i tak rewelacja :E

#12 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12746
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 22 Listopad 2019 - 10:17

Zobacz postwingedhusar, o 22 Listopad 2019 - 09:59, napisał(a):

jak na jeden wentylator to temperatury i tak rewelacja :E

Fakt ale chłodzenie w tej karcie jest słabe i głośne pomimo dobrze wentylowanej obudowy jak było u mnie...

#13 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 22 Listopad 2019 - 11:11

Kurde pytałem na tym forum o kartę do Procka g4560 to nikt nic wtedy nie mówił ze można do niego te karte, a teraz jak kupiłem to piszą ze nie można.

W

Zobacz postwingedhusar, o 22 Listopad 2019 - 09:59, napisał(a):

jak na jeden wentylator to temperatury i tak rewelacja :E

Tam są dwa w karcie

#14 Użytkownik jest niedostępny   Pioy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6180
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 22 Listopad 2019 - 11:12

Można nie można, CPU jest słaby, ale patrząc na aktualną ofertę GPU to taki radeon jest najrozsądniejszy.

#15 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 22 Listopad 2019 - 11:22

Zobacz postPioy, o 22 Listopad 2019 - 11:12, napisał(a):

Można nie można, CPU jest słaby, ale patrząc na aktualną ofertę GPU to taki radeon jest najrozsądniejszy.

Powiedz tylko mi co się może stać, Bo i tak będę zmieniał na Ryzena 5 2600 w przyszłym roku. Czy jux trzeba?

#16 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12746
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 22 Listopad 2019 - 11:28

Zobacz postdamion20, o 22 Listopad 2019 - 11:11, napisał(a):

Kurde pytałem na tym forum o kartę do Procka g4560 to nikt nic wtedy nie mówił ze można do niego te karte, a teraz jak kupiłem to piszą ze nie można.

W
Tam są dwa w karcie

Chodziło mu o ten co masz w obudowie...

Można można ale w grach typowo siedzących na CPU będzie lipa a i wogóle pod koniec 2019r. 2C\4T do gier to kicha niesamowita...
G4560 był fajny w swoim czasie(sam miałem) ale za słaby do takiego GTA5 sparowanego z RX470np. lub GTX1060 6GB

Kupuj Ryzena jak masz dropy do 30FPS

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 22 Listopad 2019 - 11:31


#17 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 22 Listopad 2019 - 11:55

Zobacz postKiller85, o 22 Listopad 2019 - 11:28, napisał(a):

Chodziło mu o ten co masz w obudowie...

Można można ale w grach typowo siedzących na CPU będzie lipa a i wogóle pod koniec 2019r. 2C\4T do gier to kicha niesamowita...
G4560 był fajny w swoim czasie(sam miałem) ale za słaby do takiego GTA5 sparowanego z RX470np. lub GTX1060 6GB

Kupuj Ryzena jak masz dropy do 30FPS

Ale kartę graficzną zostawić? A jak zmienię to obraz będzie lepszy jeszcze?

#18 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12746
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 22 Listopad 2019 - 12:10

Zobacz postdamion20, o 22 Listopad 2019 - 11:55, napisał(a):

Ale kartę graficzną zostawić? A jak zmienię to obraz będzie lepszy jeszcze?

Zostawić

Nie lepszy tylko nie będziesz miał dropów FPS

Poza tym nie piszesz w jakiej rozdzielczości masz monitor ale celuje że w FHD...lepszy CPU i GPU pozwoli Ci na wyższe detale+większy FPS

#19 Użytkownik jest niedostępny   damion20 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 175
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 17

Napisany 22 Listopad 2019 - 12:31

Zobacz postKiller85, o 22 Listopad 2019 - 12:10, napisał(a):

Zostawić

Nie lepszy tylko nie będziesz miał dropów FPS
Poza tym nie piszesz w jakiej rozdzielczości masz monitor ale celuje że w FHD...lepszy CPU i GPU pozwoli Ci na wyższe detale+większy FPS

Używam Telewizor Manta LED2205 22 cali https://m.ceneo.pl/28569497#tab=spec
A jakie odświeżanie używać bo telewizor widzę ze ma 50 a w grach są 60 czasami?

#20 Użytkownik jest niedostępny   jart372 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Wt, 13 Sie 19

Napisany 22 Listopad 2019 - 22:45

Zobacz postdamion20, o 22 Listopad 2019 - 02:20, napisał(a):

A jaki masz procek? A masz może jakoś sprawdzić mad max? A w jakich grach masz 72 stopni czy to wpływa na jakość obrazu?


i5 4460. 72 stopnie tylko mialem w rise of tomb raider, w miejsach gdzie karta leciala na maxa a procek jej nie ograniczal. W wiekszosci gier karta nie leci na 100% bo jest lekki bottleneck ze strony procka, wiec tym samym temperature sa nizsze, szescidziesiat pare zawzwyczaj. 72 stopnie to raczej bezpieczna temperatura i nie ma zadnego wplywu na ''jakosc obrazu''.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych