Forum PCLab.pl: Problem z procesorem i5-9400F - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z procesorem i5-9400F Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   rewolwerowiecX 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Nd, 20 Paź 19

Napisany 23 Listopad 2019 - 00:12

Cześć. Może ktoś mi wyjaśnić czemu procesor intela (i5-9400F), który powinien mieć 6 rdzeni oraz 6 wątków ma tylko 4/4?
Dodaj obrazek
Go się jakoś podkręca/odblokowuje czy o co chodzi?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Tomz 

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3223
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 23 Listopad 2019 - 00:59

Płyta główna z najnowszym biosem?

#3 Użytkownik jest niedostępny   rewolwerowiecX 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Nd, 20 Paź 19

Napisany 23 Listopad 2019 - 05:16

Zobacz postTomz, o 23 Listopad 2019 - 00:59, napisał(a):

Płyta główna z najnowszym biosem?


Bardzo możliwe, że nie. Sprawdzę/Zaktualizuję po pracy i dodam informację w tym poście czy to rozwiązało problem.

#4 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • ŚwiętuJEŻ bo już 20k spamuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20209
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 23 Listopad 2019 - 08:10

Nikt nie ustawił przypadkiem pola "ilość procesorów" w zaawansowanych opcjach rozruchu?

#5 Użytkownik jest niedostępny   B@nita 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1318
  • Dołączył: So, 23 Gru 06

Napisany 23 Listopad 2019 - 14:41

Pamięć podręczna pierwszego i drugiego poziomu też mniejsza.

#6 Użytkownik jest niedostępny   rewolwerowiecX 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Nd, 20 Paź 19

Napisany 23 Listopad 2019 - 15:44

Zobacz postMitycznyJeż, o 23 Listopad 2019 - 08:10, napisał(a):

Nikt nie ustawił przypadkiem pola "ilość procesorów" w zaawansowanych opcjach rozruchu?



Nie ustawiałem, ale było zaznaczone. Wystarczyło odznaczyć, uruchomić komputer ponownie i wszystko wróciło do normy. Dzięki!

Dodaj obrazek

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych