Forum PCLab.pl: Artefakty - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Artefakty win10 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   CryZen 

  • Kościół Świętego Ryzena
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 811
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 17

Napisany 02 Grudzień 2019 - 14:40

Jakieś pomysły co jest nie tak?
artefakty widać tez na screenie
Dodaj obrazek

#2 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3380
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 02 Grudzień 2019 - 15:52

Cofnij oc na grafice (jeśli było robione).Na jakiej grafice to występuje bo na screenie nie widać (niewyraźny)? Pod obciążeniem też widać artefakty?

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 02 Grudzień 2019 - 15:58


#3 Użytkownik jest niedostępny   CryZen 

  • Kościół Świętego Ryzena
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 811
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 17

Napisany 02 Grudzień 2019 - 15:59

RX 570 i jest stock, nawet na underckocku jest to samo, żadnych komunikatów typu "sterownik przestał działać"

#4 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3380
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 02 Grudzień 2019 - 16:14

Ale tak jest tylko na pulpicie?

#5 Użytkownik jest niedostępny   CryZen 

  • Kościół Świętego Ryzena
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 811
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 17

Napisany 02 Grudzień 2019 - 16:15

Na pulpicie, czasem w benchmarkach, ogólnie nie ma zasady.

#6 Użytkownik jest niedostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3380
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 02 Grudzień 2019 - 16:22

Jeśli na innych, starszych sterownikach jest to samo to wygląda na problem z gpu. Jeszcze na innym złączu można sprawdzić.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Flik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2195
  • Dołączył: Pn, 10 Wrz 07

Napisany 02 Grudzień 2019 - 17:02

Zobacz posttoska78, o 02 Grudzień 2019 - 16:22, napisał(a):

Jeśli na innych, starszych sterownikach jest to samo to wygląda na problem z gpu. Jeszcze na innym złączu można sprawdzić.


Może też problem z płytą, ale to mniej prawdopodobne. Zobacz, może karta tylko jakimś cudem wysunęła się z gniazda.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3392
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 02 Grudzień 2019 - 23:28

Takie przekłamania to najprawdopodobniej objaw uszkodzonej pamięci na karcie graficznej.


https://www.raymond....est-its-memory/

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 02 Grudzień 2019 - 23:30


#9 Użytkownik jest niedostępny   kola3492 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 82
  • Dołączył: Pt, 31 Maj 19

Napisany 02 Grudzień 2019 - 23:41

Spróbuj podnieść napięcie i zmniejszyć MHz na grafice

#10 Użytkownik jest niedostępny   CryZen 

  • Kościół Świętego Ryzena
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 811
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 17

Napisany 03 Grudzień 2019 - 11:17

Chyba karta zdechła, bo artefakty pojawiły się nawet w biosie, cóż, trzeba oddać na gwarancję.
Najlepsze jest to, że prawie nie była używana (może przechodziła 80 godzin).

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych