Forum PCLab.pl: Ryzen 5 3600 gtx 1060 co dalej? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Ryzen 5 3600 gtx 1060 co dalej? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   tqee 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pt, 06 Gru 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:15

Witam posiadam karte graficzna gtx 1060 6 gb do tego chcialem dokupic ryzen 5 3600 jakas plyte glowna ktora by obslugiwala ten procek i i jakis szybki ram 3200. Pomocy :) jaki ram kupic pi jaka plyte wybrac zeby to smigalo

Ten post był edytowany przez tqee dnia: 06 Grudzień 2019 - 09:18


#2 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:21

Tomahawk/Mortar MAX + Cruciale 3000 CL15

#3 Użytkownik jest niedostępny   tqee 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pt, 06 Gru 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:37

dasz jakies linki

#4 Użytkownik jest niedostępny   MroznyPC 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 58
  • Dołączył: Nd, 27 Paź 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:41

Płyta główna :

https://proline.pl/m...ax-am4-p1374611

Pamięci :

https://proline.pl/p...0aesbk-p1383148

dobrze się kręcą

Ewentualnie, weź zwykłe ripjawsy 3200mhz
https://proline.pl/p...-16gvkb-p941896

#5 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:42

morele.net/pamiec-ballistix-ballistix-sport-lt-ddr4-16-gb-3000mhz-cl15-bls2k8g4d30aesbk-5675565/

morele.net/plyta-glowna-msi-b450m-mortar-max-5939675/
morele.net/plyta-glowna-msi-b450-tomahawk-max-b450-tomahawk-max-6142845/

Ten post był edytowany przez amsztel dnia: 06 Grudzień 2019 - 09:42


#6 Użytkownik jest niedostępny   tqee 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pt, 06 Gru 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:43

ta plyta obsluzy ten ram czy trzeba podkrecac?

Ten post był edytowany przez tqee dnia: 06 Grudzień 2019 - 09:44


#7 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:44

3000MHz masz na starcie. Mozesz rzecz jasna podkrecac wyzej.

#8 Użytkownik jest niedostępny   tqee 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pt, 06 Gru 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:47

chodzi mi o to czy jak wloze ta plyte i ram ten co wyslales 3000 albo nawet 3200 czy ta plyta bez podkrecania i bawienia sie wykorzysta potencjal tego ramu ?

#9 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:49

Jak najbardziej.

#10 Użytkownik jest niedostępny   tqee 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pt, 06 Gru 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 09:53

ten zasilacz wystarczy ?https://www.currys.co.uk/gbuk/computing-accessories/components-upgrades/power-supplies/corsair-cx550-atx-psu-550-w-10162442-pdt.html

#11 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 10:00

Bez problemu da rade.

#12 Użytkownik jest niedostępny   tqee 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pt, 06 Gru 19

Napisany 06 Grudzień 2019 - 10:05

dzieki za pomoc

#13 Użytkownik jest niedostępny   brajan007 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1386
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 06 Grudzień 2019 - 13:00

Trzeba ustawić profil xmp w buosie, a to też jest OC, niemniej jednak w 95% nie ma problemów z ustawieniami z xmp. Rzecz jasna ręcznie możesz podkręcić więcej/ zacieśnić timingi.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Shuttle9 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Nd, 15 Wrz 19

Napisany 07 Grudzień 2019 - 23:11

A o bottlenecku pomyślałeś?

#15 Użytkownik jest niedostępny   Targaryen 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 429
  • Dołączył: So, 04 Maj 13

Napisany 09 Grudzień 2019 - 01:46

Troche słabe gpu jak na r3600

#16 Użytkownik jest dostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5379
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 09 Grudzień 2019 - 02:17

To znaczy, że jak już ma tą kartę, to nie ma sensu kupować takiego procesora? 😆 Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by kartę w przyszłości zmienić na mocniejszą.

#17 Użytkownik jest niedostępny   tqee 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Pt, 06 Gru 19

Napisany 09 Grudzień 2019 - 21:37

ta karte wymienie za jakis czas za rok dwa lata w miare jak bedzie potrzebna lepsza :)

#18 Użytkownik jest niedostępny   Targaryen 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 429
  • Dołączył: So, 04 Maj 13

Napisany 10 Grudzień 2019 - 05:46

No jak ma to co innego, kwestia w co grasz :)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych