Forum PCLab.pl: Nv 441.41 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nv 441.41 Panel nv nie dziala. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   romanobeee 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 151
  • Dołączył: Nd, 01 Sty 16

Napisany 08 Grudzień 2019 - 14:19

Witam. Wczoraj wzialem sie za instalacje sterow 441.41 z oficjalnej strony nv. Robilem to jak zawsze ddu + nv slimmer. Po instalacji najnowszych sterownikow za cholere nie moglem otworzyc panelu nv. Zaden sposob nie dzialal. Wkurzony chcialem wrocic do 441.20 lecz rowniez nic z tego. Ciagle przy odistalowywaniu lub instalowaniu wywalalo mi bledy i musialem robic wszystko od nowa. Po jakiejs 1h udalo sie wrocic do 441.20 i w koncu moglem wejsc w panel nv. Co wiecej czytalem ze najnowsze stery zepsuly vsync. Dobra robota nvidia...

#2 Użytkownik jest niedostępny   kubinek83bb 

  • Lubię kutabanić
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3112
  • Dołączył: Pn, 17 Sie 15

Napisany 08 Grudzień 2019 - 14:41

@UP

Po co utrudniać sobie życie, od kilku lat używam "Geforce Experience" i aktualizuje sterowniki jednym kliknięciem i nigdy nie było problemu aż do dziś dnia.

Również mam 441.41 i wszystko działa jak trzeba.

Ten post był edytowany przez kubinek83bb dnia: 08 Grudzień 2019 - 14:41


#3 Użytkownik jest niedostępny   romanobeee 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 151
  • Dołączył: Nd, 01 Sty 16

Napisany 08 Grudzień 2019 - 16:45

Zobacz postkubinek83bb, o 08 Grudzień 2019 - 14:41, napisał(a):

@UP

Po co utrudniać sobie życie, od kilku lat używam "Geforce Experience" i aktualizuje sterowniki jednym kliknięciem i nigdy nie było problemu aż do dziś dnia.

Również mam 441.41 i wszystko działa jak trzeba.



Po co miec geforce experience i sto gowien dzialajacych w tle dzieki temu programowi 😉

#4 Użytkownik jest niedostępny   TheMr. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3638
  • Dołączył: Wt, 04 Maj 10

Napisany 08 Grudzień 2019 - 16:57

Zobacz postromanobeee, o 08 Grudzień 2019 - 16:45, napisał(a):

Po co miec geforce experience i sto gowien dzialajacych w tle dzieki temu programowi 😉

Wymień te gówna. GFE zajmuje tak mało zasobów że chyba Discord zajmuje więcej.

#5 Użytkownik jest niedostępny   romanobeee 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 151
  • Dołączył: Nd, 01 Sty 16

Napisany 08 Grudzień 2019 - 21:06

Zobacz postTheMr., o 08 Grudzień 2019 - 16:57, napisał(a):

Wymień te gówna. GFE zajmuje tak mało zasobów że chyba Discord zajmuje więcej.

Nv telemetry, container, sam experience w tle. Tych procesow jest mnostwo w porownaniu do czystego sterownika. Wszystko wplywa na plynnosc gier. Jeszcze mi napisz ze fajnie optymalizuje gry pod twoj komputer bo wyboraz sobie ze i tego kiedys probowalem i powiem szczerze ze male dziecko lepiej to zrobi.

Ten post był edytowany przez romanobeee dnia: 08 Grudzień 2019 - 21:09


#6 Użytkownik jest dostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16243
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 09 Grudzień 2019 - 01:05

Zobacz postromanobeee, o 08 Grudzień 2019 - 21:06, napisał(a):

Nv telemetry, container, sam experience w tle. Tych procesow jest mnostwo w porownaniu do czystego sterownika. Wszystko wplywa na plynnosc gier. Jeszcze mi napisz ze fajnie optymalizuje gry pod twoj komputer bo wyboraz sobie ze i tego kiedys probowalem i powiem szczerze ze male dziecko lepiej to zrobi.


Telemetry, Container, NodeJS instalują się bez Experience, pozbyć się ich można ścinając sterownik ręcznie do totalnego minimum, nie widzę tylko sensu bić się o ułamki, mam cały komplet wgrany z wyłączoną telemetrią i statystyki wydajności plasują się w górnej stawce innych wyników dla tych samych i podobnych konfiguracji sprzętowych. ;)

Experience to używa się do szybkiego i lekkiego nagrywania, do optymalizacji gier się kompletnie nie nadaje :E

#7 Użytkownik jest niedostępny   TheMr. 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3638
  • Dołączył: Wt, 04 Maj 10

Napisany 10 Grudzień 2019 - 20:08

Zobacz postromanobeee, o 08 Grudzień 2019 - 21:06, napisał(a):

Nv telemetry, container, sam experience w tle. Tych procesow jest mnostwo w porownaniu do czystego sterownika. Wszystko wplywa na plynnosc gier. Jeszcze mi napisz ze fajnie optymalizuje gry pod twoj komputer bo wyboraz sobie ze i tego kiedys probowalem i powiem szczerze ze male dziecko lepiej to zrobi.

No i ile Ci to zabiera? 1% zasobów? :E Jak to Ci wpływa na płynność gier, to zmień lepiej drewnianego kompa. Optymalizacji nigdy nie korzystałem, ale rozumiem że tak trudno wyłączyć optymalizację.

Czyli tak jak zwykle, Pclol i komentarze dały o sobie znać, jak tam wszyscy wylewali pomyje na GFE to znaczy że tak musi być :E Ale jak przychodzi czas argumentów to nagle cisza.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych