Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dziale konsolowym chyba nie ma większego trola od Odina. Jego nie ma nawet sensu cytować.

Edytowane przez henryk nowak
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ODIN85 napisał:

Kolejne dowody

a0vt3g7g301e.jpg

8falqduo68k1.jpg

Screenshot_20200925-202536826 (1).jpg

Zostałeś przedstawicielem Ceneo ? na PL czy większy region ?

Edytowane przez Elvis79
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, henryk nowak napisał:

W dziale konsolowym chyba nie ma większego trola od Odina. Jego nie ma nawet sensu cytować.

Żeby tylko w dziale konsolowym. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem szczerze, że dziś naszła mnie ciekawa konkluzja. Ponieważ niewiele grywam na konsoli, ale jeśli już - to głownie COD a ten jest na żenującym poziomie jakościowym, stwierdziłem że PS4 jest dramatycznie głośne i je naprawię / przeczyszczę. Ale jako, że mam też XOS to jakbym zrąbał PS4ke to będę się bawił w COD na XOS jak go tylko na X-a kupię :E 

Z nową konsolą poczekam sobie do świąt i będzie to na 99% XSX.

Co do cen PS5 i XSS/*X wygląda to trochę po prostu tak, że podają ceny producenta bo nie mają informacji innych i tyle. Sądzę, że przed premierą pojawią się zestawy z załączonymi gierkami (przynajmniej w przypadku PS5, bo tutaj tylko tym mogą kusić). 

A tak zupełnie serio, czy na nowym COD widzicie jakąkolwiek różnicę w jakości wykonania, pojając to że pojawia się dopisek next-gen ?? Ja nie.

Edytowane przez Bulsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kanon7 napisał:

:rotfl: 

Albo jedna gra albo dostęp do całej biblioteki przez rok... SONY PAY-station-5 ;)

Nvidia chyba też dodaje za 1 grosika (do RTX3080) dostęp do GeForce Now (na jak długo dostęp/abonament nie wiem ale widziałem w screenach ludzików którzy zamawiali 3080 że dorzucali GF-Now za jednego grosika).

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posada analityka rynku już czeka. Z akcentem na anal.

Edytowane przez crush
  • Haha 7
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, ODIN85 napisał:

Widzę sami fanatycy.

Ale na szczęście ja widzę że M dalej jest na straconej pozycji i nawet abo tego nie poprawi ani mocniejsze podzespoły.

Koleś, miałem wszystkie PlayStation oprócz classic, taki ze mnie fanatyk. W tym momencie oferta Ms bardziej do mnie trafia i tyle, nie widzę absolutnie żadnego sensu kupowania ps5, które na premierę będzie mieć do zaoferowania remake DS który ograłem na ps3, oprócz tego będzie konsolą słabszą i najpewniej gorzej wykonaną. Z tym ostatnim zgaduję, ale fakt jest taki, że wszystkie konsole Sony w momencie premiery były źle wykonane, oczywiście poza PSP i Vitą. Jestem graczem do którego trafia gamepass, gry bethesdy na premierę, Forza i Halo w multi nigdy mi się nie znudzą, a oprócz tego nie chcę wydawać majątku na gry. Mam inne, ciekawsze i droższe hobby, gry to tylko mały dodatek. Takich graczy jak ja jest mnóstwo. Nie twierdzę, że ms rozjedzie Sony, w ogóle mnie to nie obchodzi. Wydaje mi się jednak, że w tej generacji rywalizacja będzie wyrównana. Właśnie, wydaje mi się, a Ty przedstawiasz swoje zdanie jaka jedyną słuszną rację i wrzucasz linki do mm i Ceneo. Jesteś okropnym trollem i tylko irytujesz ludzi. Najgorsze jest to, że merytorycznie jesteś na tak niskim poziomie, że spodziewam się, że albo w ogóle nie odniesiesz się do tego postu, albo wrzucisz jakiś durny obrazek, albo napiszesz trzy zdania bez sensu. Kup to co Tobie bardziej pasuje i tyle, a z tą fanbojką idź na ppe, tam jeszcze poklepią Ciebie po plecach za te "mądrości".

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem PS3, PS4 mam teraz. Nowej konsoli miałem nie kupować, bo już prawie nie gram, ale jak się pojawiły możliwości i ceny XSX, game pass to od strzała zapadła decyzja, że kupuję XSX. No i se tak zaglądam na forum żeby zobaczyć o czym tu nawijacie i po zapoznaniu się z postami ODINa się zastanawiam, czy nie popełniam jednak błędu... :D

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I czego to dowodzi że SONY wystartowało szybciej z Pre-Orderami? Czy że sporo osób kupuje tylko jedną konsolę i wybiera PlayStation z przyzwyczajenia niezależnie jakie by nie było? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, sporo graczy kupuje PS i nie chcą nawet nic wiedzieć o X.  Nawet jak powiesz im, że będzie mocniejszy... to jednak przyzwyczajenie do marki robi swoje. 

Mój brat dla przykładu jak zapytałem się go jaką nową konsolę kupi to z automatu powiedział, że PS. Jak się zapytałem czemu to odp. że cały czas kupował PS to teraz PS także będzie. :D  

Edytowane przez Jaycob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fanboye kupują PS i atakują tych co mają XBoxa swoimi super uber exami, tak jakby człowiek kupując konsolę MSu nie był świadom, że nie zagra w gierki Sony. No ale tych ludzi nie da się zrozumieć.

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, avn napisał:

Fanboye kupują PS i atakują tych co mają XBoxa swoimi super uber exami, tak jakby człowiek kupując konsolę MSu nie był świadom, że nie zagra w gierki Sony. No ale tych ludzi nie da się zrozumieć.

Dlatego ja polecam dodatkowo używanego PROsiaka poniżej 1000 zł, bo jeszcze co najmniej 2 lata grania na tym w exy SONY,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mlody_tarnow napisał:

Dlatego ja polecam dodatkowo używanego PROsiaka poniżej 1000 zł, bo jeszcze co najmniej 2 lata grania na tym w exy SONY,.

Polecaj, ja mam PS4 (na szczęście darowane) a gram ciągle na PC. Zaliczyłem kilka tych uber-exów i dla mnie gry jak każde inne. Lubię w gry grać a tu takie Uncharted czy TLOU to całość po sznurku, nie zachwyciło. Niszczyciel Spiderman którym się grzeją gdzie się da nie zachwycił niczym po ograniu każdego Batmana. Ale konsola jest ok, netflixa odtwarza idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, avn napisał:

Ale konsola jest ok, netflixa odtwarza idealnie.

Nie do końca, dolby vision ani dolby atmos nie zobaczysz/usłyszysz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Wu70 napisał:

Nie do końca, dolby vision ani dolby atmos nie zobaczysz/usłyszysz :D

Jestem z tych nisko-wymagających: 7-letni Sharp FHD i nic więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, avn napisał:

Jestem z tych nisko-wymagających: 7-letni Sharp FHD i nic więcej.

Spoko, to bardziej jako ciekawostka że nawet tam potrafią być różnice między konsolami tylko i wyłącznie przez politykę danej firmy oczywiście ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie jak to ma wyglądać z tym XBOX Smart Delivery? Jak kupię BOX CP2077 na XBOX ONE X to czy będzie można ograć ten tytuł w jakości XOX na XBOX SERIES X?

cp77-x-box-one-2d-pl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, będziesz mógł grac w jakości XSX, dotyczy to wydań pudełkowych jak i cyfrowych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Jaycob napisał:

Nie, będziesz mógł grac w jakości XSX, dotyczy to wydań pudełkowych jak i cyfrowych. 

W dniu premiery i bez czekania na ten Next-Genowy Update? 

Widzę że CP2077 jest na liście tytułów XBOX'a i ma wspierać Smart Delivery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gorzej niż na XOX na Series X na pewno nie zagrasz. Imo nie bez powodu przesuwali premierę. 

Edytowane przez Tomek1623
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, azgan napisał:

Ktoś wie jak to ma wyglądać z tym XBOX Smart Delivery? Jak kupię BOX CP2077 na XBOX ONE X to czy będzie można ograć ten tytuł w jakości XOX na XBOX SERIES X?

Bez patcha nie zagrasz w lepszej jakosc, smart daje po prostu to ze gdy masz 2 wersje gry stary i next gen nie placisz za aktualizacje ale CP2077 ma miec latke dopiero w 2021r. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Phoenixsuple napisał:

Bez patcha nie zagrasz w lepszej jakosc, smart daje po prostu to ze gdy masz 2 wersje gry stary i next gen nie placisz za aktualizacje ale CP2077 ma miec latke dopiero w 2021r. 

No i spoko tyle mi wystarczy ? Mogę poczekać na Upgrade poprawiający grafikę na Next-Genach ważne żeby można było pograć w dniu premiery a później mogę ograć drugi raz z innymi decyzjami i już z podrasowaną grafiką. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, azgan napisał:

No i spoko tyle mi wystarczy ? Mogę poczekać na Upgrade poprawiający grafikę na Next-Genach ważne żeby można było pograć w dniu premiery a później mogę ograć drugi raz z innymi decyzjami i już z podrasowaną grafiką. 

Nie znajdę teraz ale gdzieś widziałem jakiś cytat z redów że XSX będzie na premierę lepszy. Ta wersja full next gen to 2021. Ale wydaje mi się że na XSX można liczyć na lepszy fps, rozdzielczość czy detale. Na tej samej zasadzie jak obecnie gry różnią się tymi elementami między s i x czy ps4slim i pro. Nie spodziewam się nie wiadomo czego ale jakieś stałe 60fps@4k i może suwaki grafiki pchnięte dalej w obrębie obecnego buildu. Oby....  Też planuję boxa C2077 na premierę w wersji Xbox One kupić bo innego chyba nie będzie.

-Edit- 

O mam

-edit 2-

Właśnie to znalazłem. C2077 z RT na kartach 30XX. To na to chyba przyjdzie już czekać do 2021. Ale te odbicia mniam.... Ciekawe na ile na konsolach będzie to możliwe skoro niby wspierają ray tracing. Ale oświetlenie super.

Edytowane przez Akozz
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, azgan napisał:

Nie jestem pewien, jak będą wyglądać różnice w CP 2077 pomiędzy PS4 Pro a Xbox One X, ale ze względu na większą moc tego drugiego i dostosowany do ich możliwości build, można założyć, że w dniu premiery na Series X Cyberpunk będzie ładniejszy niż na PS5. Więc jeśli zależy ci na jak najlepszej jakości zanim wyjdzie patch w 2021, to można wziąć to pod uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi