Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Akozz napisał:

Nie znajdę teraz ale gdzieś widziałem jakiś cytat z redów że XSX będzie na premierę lepszy. Ta wersja full next gen to 2021. Ale wydaje mi się że na XSX można liczyć na lepszy fps, rozdzielczość czy detale. Na tej samej zasadzie jak obecnie gry różnią się tymi elementami między s i x czy ps4slim i pro. Nie spodziewam się nie wiadomo czego ale jakieś stałe 60fps@4k i może suwaki grafiki pchnięte dalej w obrębie obecnego buildu. Oby....  Też planuję boxa C2077 na premierę w wersji Xbox One kupić bo innego chyba nie będzie.

-Edit- 

O mam

No i gitara to więcej niż oczekiwałem - WIELKIE dzięki ?

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zacząłem się zastanawiać nad zmianą na xsx. Jestem dzieckiem ps, począwszy od ps2. Głównie gram w gry sportowe (pes, nhl, nba, ufc) + ogrywam jakieś ciekawsze produkcje aaa, ale nie ma tego dużo, jestem wybredny :E i czasu mam ile mam.
Kobita gra w te wszystkie przygodówki, tlou, uncharted, tomb raidery itd ;) Gry biorę  zawsze pudełko i odsprzedaję.
Obawiam się, czy gamepass i ea access jest dla mnie. Tym bardziej, że gry lubią tam zniknąć (jak ją ściągnę to po zniknięciu z game pass mogę grać?)
Na tą chwilę mam preorder sonki, ale póki co owiana jest tajemnicą i czas leci. Pocieszające jest to, że wziąłem pobranie i xsx raczej się nie wyprzedadzą do zera, zawsze mogę zmienić heh.
Wielkim minusem jest to, że 80% znajomych ma sonkę (zobaczymy jak w nowej generacji :E ). Im więcej czytam, tym mam coraz większy mętlik, czyli tradycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj to będzie naprawdę udana generacja dla Microsoftu. Mam przeczucia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, czarny1910 napisał:

Sam zacząłem się zastanawiać nad zmianą na xsx. Jestem dzieckiem ps, począwszy od ps2. Głównie gram w gry sportowe (pes, nhl, nba, ufc) + ogrywam jakieś ciekawsze produkcje aaa, ale nie ma tego dużo, jestem wybredny :E i czasu mam ile mam.
Kobita gra w te wszystkie przygodówki, tlou, uncharted, tomb raidery itd ;) Gry biorę  zawsze pudełko i odsprzedaję.
Obawiam się, czy gamepass i ea access jest dla mnie. Tym bardziej, że gry lubią tam zniknąć (jak ją ściągnę to po zniknięciu z game pass mogę grać?)
Na tą chwilę mam preorder sonki, ale póki co owiana jest tajemnicą i czas leci. Pocieszające jest to, że wziąłem pobranie i xsx raczej się nie wyprzedadzą do zera, zawsze mogę zmienić heh.
Wielkim minusem jest to, że 80% znajomych ma sonkę (zobaczymy jak w nowej generacji :E ). Im więcej czytam, tym mam coraz większy mętlik, czyli tradycja.

Jak zniknie to musisz kupić żeby grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, avn napisał:

Lubię w gry grać a tu takie Uncharted czy TLOU to całość po sznurku, nie zachwyciło.

Te exy to sobie akurat spokojnie mozna ogarac na YT :)

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, crush napisał:

Posada analityka rynku już czeka. Z akcentem na anal.

O matuchno :rotfl: :rotfl:  Pocisk którym dowaliłeś nie zmieściłby się nawet w Grubej Bercie :D 

hqdefault.jpg

6 godzin temu, Akozz napisał:

Właśnie to znalazłem. C2077 z RT na kartach 30XX. To na to chyba przyjdzie już czekać do 2021. Ale te odbicia mniam.... Ciekawe na ile na konsolach będzie to możliwe skoro niby wspierają ray tracing. Ale oświetlenie super.

Na ile by było możliwe to na SeriesX będziesz miał większe możliwości niż na konsoli Sony bo karta graficzna w SeriesX jest znacznie wydajniejsza niż ta z PS5. Odpowiednia optymalizacja, parę przycięć dla zmylenia oka i CyberPunk2077 z włączonym RT może być bliski jakością do wersji PC (pomijam sprawę generowanych fps Xbox vs PC).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, RyszardGTS napisał:

... karta graficzna w SeriesX jest znacznie wydajniejsza niż ta z PS5.

Warto wspomnieć z czystej przyzwoitości, że różnica procentowa jest mniejsza niż między xone a ps4: https://thegamingsetup.com/guides/console-power-comparison-chart. Pomijając fakt, że samo porównywanie tf nie jest do końca miarodajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, RyszardGTS napisał:

Na ile by było możliwe to na SeriesX będziesz miał większe możliwości niż na konsoli Sony bo karta graficzna w SeriesX jest znacznie wydajniejsza niż ta z PS5. Odpowiednia optymalizacja, parę przycięć dla zmylenia oka i CyberPunk2077 z włączonym RT może być bliski jakością do wersji PC (pomijam sprawę generowanych fps Xbox vs PC).

Jak będzie RT dodany na XSX to bajka (i inne bajery graficzne) ?

13 godzin temu, Akozz napisał:

Właśnie to znalazłem. C2077 z RT na kartach 30XX. To na to chyba przyjdzie już czekać do 2021. Ale te odbicia mniam.... Ciekawe na ile na konsolach będzie to możliwe skoro niby wspierają ray tracing. Ale oświetlenie super.

No nieźle to wygląda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Camil666 napisał:

Warto wspomnieć z czystej przyzwoitości, że różnica procentowa jest mniejsza niż między xone a ps4: https://thegamingsetup.com/guides/console-power-comparison-chart. Pomijając fakt, że samo porównywanie tf nie jest do końca miarodajne.

Ukazywanie że PS5 będzie mieć te 10,2TF, to jak mówienie że Polacy zarabiają kwotę brutto wypłaty :E nikt brutto na rękę nie widział, tak w grach te 10,2TF będzie w menu gry max. :E 
PS4 Pro 4,2TF - 100%
XOX 6TF - 142%

PS5 9TF - 100%
XSX 12TF - 133%

Racja, nadal 42% z obecnej generacji to więcej niż 33% dla nadchodzącej. Ale to nadal tak samo duża różnica.
Jak XOX miał przewagę w multiplatformach, tak XSX będzie miał identycznie przewagę nad PS5 w multiplatformach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, kanon7 napisał:

Ukazywanie że PS5 będzie mieć te 10,2TF, to jak mówienie że Polacy zarabiają kwotę brutto wypłaty :E

O ile nie pracujesz w Sony albo nie masz już PS5 u sobie w domu na testach to Twoja wiedza na ten temat jest, lekko mówiąc, wyssana z palca. Pożyjemy, zobaczymy.

Nie neguję tego, że różnica istnieje, ale może okazać się w praniu pomijalna. DF w testach może wykazać, że Xbox ma pełne 4K, a PS 1900p upscalowane do 4K, ale w rzeczywistości IMO mało kto będzie w stanie to dostrzec gołym okiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie jesteśmy na osiedlowym forum, tylko komputerowym gdzie szuka się takich różnic.
O czym chcesz tu pisać? Że konsola jest fajna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież można pisać o kolorze albo o tym, czy konsola się zmieści do mebla na którym stoi TV :lol2:

Edytowane przez Kszyrztow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, Wu70 napisał:

Ale nie jesteśmy na osiedlowym forum, tylko komputerowym gdzie szuka się takich różnic.
O czym chcesz tu pisać? Że konsola jest fajna?

Po prostu bym oczekiwał trochę więcej obiektywizmu, a mniej niesprawdzonych informacji i demagogii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie najlepiej zamówić teraz pre order Xbox Series X? Największe zaufanie mam do x-komu ale od wtorku już trochę czasu minęło a konsolę chciałbym na premierę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest gdzieś info ile sztuk zostało zamówionych ps5 i xsx?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W komputroniku mają jeszcze 386 sztuk z 600 więc można przypuszczać że X-kom też jeszcze ma zapas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, ODIN85 napisał:

Po preorderach jakoś tego nie widać.

"Czekamy" na kolejne screeny z "dowodami" było już ceneo to teraz może allegro??

Napisz to jeszcze 100 razy bo co drugi post i temat to za mało ?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajmy aż zaczną się sprzedawać. Jeśli Xbox będzie górą, to Microsoft na bank zacznie się chwalić liczbami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Atmosem którego nie wspiera PS5 

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak sobie nie kupisz to po co pytasz? Na PS5 i tak się nie dowiesz co tracisz ? Masz TV który wspiera DOLBY ATMOS i VISION a nawet nie zrobisz z tego użytku. Jak to pisałeś broniąc się przed zakupem pierwszej konsoli (PS4PRO) - "po co mi sprzęt którego możliwości nie będę mógł wykorzystać do końca?" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co tam pisałem o wyglądzie Cyberpunka to dotyczyło next genów ogólnie a nie tylko Xboxa. Radzi raczej mówili generalnie że wersja nextgenowa jeszcze przed tym właściwym patchem w 2021 będzie wyglądać lepiej. Nie sugerowali że XSX będzie lepiej wyglądał od PS5 ale też o PS5 upgreadzie w ogóle nie mówili za wiele i o wersji PS5 z wiadomych przyczyn. Wspominali że do czasu aż Sony się samo nie wypowie to oni pierwsi nie mają za wiele do powiedzenia w tym temacie. Tutaj ta bardziej otwarta polityka MS myślę wyjdzie na plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da rade podlaczyc xbox series s pod monitor z dvi-d poprzez przejsciowke DVI-HDMI ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi