Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Była gdzieś mowa czy będzie dostępne multi pomiędzy one s/x a series s/x? Bo takie halo/girsy to najlepiej w multi, tylko że sam nie wiem czy i jakiego xboxa upoluję, a jak się tak wszyscy rzucą na klocki to raczej nie będzie problemu żeby kogoś znaleźć do coopa.

Co do gpu to chyba też bym miał chrapkę zacząć od gears 5, ale z racji tego że exów nie wywalają, to najpierw lepiej ograć co nam zależy z nie exów, bo nigdy właśnie nie wiadomo, a exa można zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Gonzo3211 napisał:

Była gdzieś mowa czy będzie dostępne multi pomiędzy one s/x a series s/x? Bo takie halo/girsy to najlepiej w multi, tylko że sam nie wiem czy i jakiego xboxa upoluję, a jak się tak wszyscy rzucą na klocki to raczej nie będzie problemu żeby kogoś znaleźć do coopa.

Co do gpu to chyba też bym miał chrapkę zacząć od gears 5, ale z racji tego że exów nie wywalają, to najpierw lepiej ograć co nam zależy z nie exów, bo nigdy właśnie nie wiadomo, a exa można zawsze.

Oczywiście, ze multi najlepsze. Ile się w Halo godzin przegrało. I to tylko w dwie osoby. Raczej bankowo skoro Master Chief Collection na PC ma multi. Mafia Remake jest w GP? Chętnie ogram albo kupię jeśli nie ma. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, RyszardGTS napisał:

Teraz masz poprawione wersje aż do chyba 4 w Chief Master Collection (reach,1,2,3,odst,4), grania na wiele godzin :] 

Poprawione, ale jednak w pewnych kwestiach skopane, a przynajmniej na PC. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Jaycob napisał:

Poprawione, ale jednak w pewnych kwestiach skopane, a przynajmniej na PC. 

Chyba tylko w dwójce są tak poprawione jakościowo wstawki filmowe (patrzałem po innych "comparison" w youtubach ale w innych częściach master-chiefa tego nie widziałem). Przerywniki filmowe z dwójki to po prostu opad szczeny ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, sino napisał:

Najpierw sprawdź te 250 gier na Youtube (walkthrough), oceny na Metacrtitc (nie-trolli) i liczba spadnie do 20-30 gier, ale co i raz wchodzą (i wypadają) nowe.

20-30 to ja bym musiał chyba wziąć bezpłatny urlop na dwa miesiące żeby ograć :E Tam z 10 pozycji jest dla mnie ciekawych :E Dzięki za podpowiedzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio Remake nie jest w GP? Cóż... „stracę” te 180 złotych, ale na mnie zrobiło to mega wrażenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie. To całkiem świeża gra. Tylko gry od Xbox Games Studios mają gry na premierę w XGP.  PS. Na PC masz za ~140 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, kubikolos napisał:

Serio Remake nie jest w GP? Cóż... „stracę” te 180 złotych, ale na mnie zrobiło to mega wrażenie. 

To każda nowa gra ma mieć premierę w XGP czy jak? :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Jaycob napisał:

Nie omijaj.Warto dać szanse, bo to świetna gra. Tu masz wątek:

Do pewnego momentu to jest bardzo dobre, ale później nudne jak flaki z olejem. Ciągłe powtarzanie tych samych, najbardziej efektywnych czynności, prawie zerowe urozmaicenie rozgrywki poprzez cele misji itd. No ale sama gra takie mocne 8/10 mimo wszystko, szczególnie jak ktoś lubi gry xcomopodobne.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Jaycob napisał:

No nie. To całkiem świeża gra. Tylko gry od Xbox Games Studios mają gry na premierę w XGP.  PS. Na PC masz za ~140 zł. 

Masz rację, ale są też wyjątki. Dla przykładu ostatnio Carrion miał swoją premierę na Switchu, PC oraz XO i równolegle w abonamencie Xbox Game Pass.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja był dał raczej 7/10, właśnie z powodu sporej powtarzalności. Mocny, satysfakcjonujący początek, później rozgrywka zaczyna nużyć. Z tego powodu nie udało mi się jeszcze gry ukończyć.

3 godziny temu, RyszardGTS napisał:

Chyba tylko w dwójce są tak poprawione jakościowo wstawki filmowe (patrzałem po innych "comparison" w youtubach ale w innych częściach master-chiefa tego nie widziałem). Przerywniki filmowe z dwójki to po prostu opad szczeny ? 

Halo ma jedne z najlepszych cinematicsów na rynku, swoją drogą szkoda, że coraz rzadziej je widzimy w nowych produkcjach. Cała seria miała też świetną oprawę marketingową, choćby trailery live action do Halo: Reach. Jak ktoś nie ograł jeszcze całości, to dobry moment aby to zrobić. Na Halo: Infinite jeszcze sobie poczekamy. :E

Edytowane przez Vulc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Vulc napisał:

Ja był dał raczej 7/10, właśnie z powodu sporej powtarzalności. Mocny, satysfakcjonujący początek, później rozgrywka zaczyna nużyć. Z tego powodu nie udało mi się jeszcze gry ukończyć.

Halo ma jedne z najlepszych cinematicsów na rynku, swoją drogą szkoda, że coraz rzadziej je widzimy w nowych produkcjach. Cała seria miała też świetną oprawę marketingowe, choćby trailery live action do Halo: Reach. Jak ktoś nie ograł jeszcze całości, to dobry moment aby to zrobić. Na Halo; Infinite jeszcze sobie poczekamy. :E

Oj tak! Zgadzam się! 

Tutaj chyba wszystkie.  Znów mam ochotę przejść wszystkie części jak kiedyś! 

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Vulc napisał:

Halo ma jedne z najlepszych cinematicsów na rynku, swoją drogą szkoda, że coraz rzadziej je widzimy w nowych produkcjach. Cała seria miała też świetną oprawę marketingową, choćby trailery live action do Halo: Reach. Jak ktoś nie ograł jeszcze całości, to dobry moment aby to zrobić. Na Halo: Infinite jeszcze sobie poczekamy. :E

Halo ma w sobie coś magicznego jak dla mnie. Takie momenty " o wow!" i w ogóle jakiś taki epicki klimat który tylko część gier potrafi przywołać. Nie wiem do czego to porównać, może do jakichś akcji z nowego Dooma czy najlepszych fragmentów Mass Effecta. Plus swego czasu rewelacyjne multi. Niestety wraz z odejściem Bungie chyba trzeba przestać się łudzić że Halo będzie jeszcze kiedykolwiek tym czym było kiedyś. 

Jak bardzo lubię te flagowe tytuły MS jak właśnie Halo czy Gearsy to zdecydowanie potrzebują jakiegoś nowego wielkiego flagowego exa. Może skoro kupują ostatnio tyle devów to w którymś się coś zrodzi. Chociaż z drugiej strony patrząc na liczbę remaków wszędzie to coraz trudniej o nowy fajny pomysł. A jeśli już powstaje coś oryginalnego w segmencie AAA to jest to coś w stylu Death Stranding które raczej jest specyficzne czy średnio udane eksperymenty typu Humankind Odyssey.  

-edit-

Btw. nie wiem czy widzieliście ale pojawiła się na wiki całkiem fajna lista gier na XSX z info poprawkach. Mam nadzieję że będzie aktualizowana.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_X_enhanced_games

Edytowane przez Akozz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Akozz napisał:

Halo ma w sobie coś magicznego jak dla mnie. Takie momenty " o wow!" i w ogóle jakiś taki epicki klimat który tylko część gier potrafi przywołać. Nie wiem do czego to porównać, może do jakichś akcji z nowego Dooma czy najlepszych fragmentów Mass Effecta. Plus swego czasu rewelacyjne multi. Niestety wraz z odejściem Bungie chyba trzeba przestać się łudzić że Halo będzie jeszcze kiedykolwiek tym czym było kiedyś. 

Jak bardzo lubię te flagowe tytuły MS jak właśnie Halo czy Gearsy to zdecydowanie potrzebują jakiegoś nowego wielkiego flagowego exa. Może skoro kupują ostatnio tyle devów to w którymś się coś zrodzi. Chociaż z drugiej strony patrząc na liczbę remaków wszędzie to coraz trudniej o nowy fajny pomysł. A jeśli już powstaje coś oryginalnego w segmencie AAA to jest to coś w stylu Death Stranding które raczej jest specyficzne czy średnio udane eksperymenty typu Humankind Odyssey.  

-edit-

Btw. nie wiem czy widzieliście ale pojawiła się na wiki całkiem fajna lista gier na XSX z info poprawkach. Mam nadzieję że będzie aktualizowana.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_X_enhanced_games

Dla mnie takie wow miały właśnie Asasyny od 1 do Revelations. Później to tylko skok w przepaść. Halo również ma właśnie coś takiego, ale było lata temu. Liczę, że jak kupię konsolę to ten efekt powróci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Akozz napisał:

Czwórka od 343 jeszcze miejscami dawała radę, ale na pierwszy rzut oka widać było, że to nie jest Bungie. Magia jak najbardziej, aczkolwiek ciężko to sprzedać osobie, która nie miała z tymi grami styczności. ;) Halo nie jest jaką wybitnie specyficzną produkcją, lecz jak ktoś podejdzie do niej z negatywnym nastawieniem - zwłaszcza po tylu latach od premiery - ma sporą szansę się odbić jak od ściany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Vulc napisał:

Czwórka od 343 jeszcze miejscami dawała radę, ale na pierwszy rzut oka widać było, że to nie jest Bungie. Magia jak najbardziej, aczkolwiek ciężko to sprzedać osobie, która nie miała z tymi grami styczności. ;) Halo nie jest jaką wybitnie specyficzną produkcją, lecz jak ktoś podejdzie do niej z negatywnym nastawieniem - zwłaszcza po tylu latach od premiery - ma sporą szansę się odbić jak od ściany.

Właśnie tego się obawiam... Halo za Bungie uwielbiałem. Dlatego ilość godzin z kumplem na jednym ekranie mówi wszystko. Destiny 2 jest moim zamiennikiem na PC. Super mi się w to gra nawet teraz. Nawet dubbing mi tam pasuje :) 

Ktoś chyba musi dać robotę człowiekowi odpowiedzialnemu za ten trailer w marketingu MS :D

Edytowane przez kubikolos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w Halo nie grałem z wyjątkiem 1 (kiedyś dawno temu na PC) więc chętnie zapoznam się z tą serią jak mówicie że warto ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie kampanię reklamową "Believe" do Halo 3? Ale to były świetne materiały:

Dzisiaj Halo nie ma już takiej siły przebicia jak jeszcze kilka ładnych lat temu. Szkoda, że MS nie ma jakiegoś jasno określonego pomysłu na tę markę. Infinite zapowiadało się fajnie, ale zapis z rozgrywki szybko entuzjazm ostudził :E Ciekawe kiedy zdecydują się pokazać coś nowego z tej gry po tej ostatniej, delikatnie pisząc "chłodno" przyjętej prezentacji. A pomyśleć, że to miał być jeden z tytułów startowych nowego Xboxa.

Edytowane przez Kszyrztow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Kszyrztow napisał:

Pamiętacie kampanię reklamową "Believe" do Halo 3? Ale to były świetne materiały:

Dzisiaj Halo nie ma już takiej siły przebicia jak jeszcze kilka ładnych lat temu. Szkoda, że MS nie ma jakiegoś jasno określonego pomysłu na tę markę. Infinite zapowiadało się fajnie, ale materiał z rozgrywki szybko entuzjazm ostudził :E Ciekawe kiedy zdecydują się pokazać coś nowego z tej gry po tej ostatniej, delikatnie pisząc "chłodno" przyjętej prezentacji. A pomyśleć, że to miał być jeden z tytułów startowych nowego Xboxa.

Powiem szczerze, że ja inaczej patrzę na tę markę. Tak jak pisałem grałem w to z kumplem na splitscreenie. Inne doświadczenia. Zarówno kampania jak i prywatne mecze tylko we dwóch na mapie. Sami robiliśmy mapy, później różne scenariusze. Sam nie miałem okazji grać aby zagłębić się w fabułę dosadnie i wszystko ogarnąć od A do Z. Infinite mi jakoś nie przeszkadzało. Szczerze mam dobre przeczucia i moim zdaniem przesunięcie premiery wyjdzie tylko i wyłącznie na dobre. Oglądałem ostatnio materiał o tym jak Xbox niemalże upadł jeśli i to jak Phil Spencer podniósł markę na nogi. Naprawdę jako ktoś kto nigdy nie miał swojej konsoli Microsoftu a teraz za kilka dni będzie szczęśliwym jej posiadaczem mogę powiedzieć, że Microsoft zrobił naprawdę ogromny krok w przód. Samo podejście do graczy czy społeczności mnie naprawdę do tego przekonało. Samo to, że będę mógł zagrać w grę, która ma już 10 lat i nadal grają w tę grę ludzie jest czymś niesamowitym. Dodatkowo konsola ma wszystko to czego będę oczekiwał od samej konsoli. Dla mnie nie ma narazie minusów. Martwi mnie tylko to, że podpinając ekran 4K zmuszony jestem (chyba?) pobrać tekstury 4K a niestety Internet 20/1 jest u mnie ograniczeniem jeśli chodzi o pobieranie. Myślę, że Infinite naprawdę pokaże co i jak. Może to było celowe? Sam nie wiem, ale szczerze to wierzę, że dokonałem naprawdę dobrego i przemyślanego wyboru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Kszyrztow napisał:

Dzisiaj Halo nie ma już takiej siły przebicia jak jeszcze kilka ładnych lat temu. Szkoda, że MS nie ma jakiegoś jasno określonego pomysłu na tę markę. Infinite zapowiadało się fajnie, ale zapis z rozgrywki szybko entuzjazm ostudził :E Ciekawe kiedy zdecydują się pokazać coś nowego z tej gry po tej ostatniej, delikatnie pisząc "chłodno" przyjętej prezentacji. A pomyśleć, że to miał być jeden z tytułów startowych nowego Xboxa.

Kawał dobrego materiału. ? Dla odmiany Reach:

Nowsze odsłony też miały całkiem sensowną otoczkę, nawet Halo Wars może się pochwalić naprawdę dobrymi cinematicsami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne, fajne 

Zachęciliście mnie do nadrobienia tej serii 

W jakiej kolejności powinno się to ogrywać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Halo: Wars
2. Halo: Reach
3. Halo: Combat Evolved
4. Halo 2
5. Halo 3: ODST
6. Halo 3
7. Halo 4
8. Halo 5: Guardians
9: Halo Wars: 2

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja będę wiedział w jakiej kolejności grać :D Ale to jest wszystko pod fabułę ustawione? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi