Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, Dudzio napisał:

Widzieliśmy ostatnio bardzo szybkie ładowanie lokacji w Wiedźminie 3.

Czy wiemy już w jakiej rozdzielczości odpala się gra na Series X, a w jakiej na Series S ? Oraz jaki fps?

wiesiek 3 ma dostać patch na next gena tak jak Cyber w przyszłym roku niestety dopiero, no ale z chęcią go ogram trzeci raz tym razem w 4k :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działało na Performance mode z Xbox one. Z tym, że ta wersja nie jest jeszcze zoptymalizowana pod nowe konsole. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Dudzio napisał:

Widzieliśmy ostatnio bardzo szybkie ładowanie lokacji w Wiedźminie 3.

Czy wiemy już w jakiej rozdzielczości odpala się gra na Series X, a w jakiej na Series S ? Oraz jaki fps?

Na XoX masz już tryb 4k, więc zakładam, że przy XsX nie będzie spadku rozdzielczości :) Patch będzie w przyszłym roku pod next geny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dudzio napisał:

Czyli 1600x900 ? :(

Nie wiem jaka. Gościu także napisał w komentarzu, że nie mógł nagrywać w 4k, więc wyłączył 4k mode. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, brainq napisał:

W oddali b dobrze to widać na Pc jest ostrzejszy obraz a na konsolach lekkie mydełko.

Fajnie porownywac miejsce gdzie masz mgle do tego bez :rotfl:

Patrz jakie mydlo na RTX ;)

Oczywiscie nie bronie konsoli bo na PC zawsze grafika bedzie lepsza ale nie popadajmy w skrajnosc. Nawet jak masz gorsza grafe na konsoli to to jest skrzynka za 2k a nie samo gpu za 4k ;)

Bardzo mnie ciekawic bedzie porownanie DF po premierze.

29VXRnR.jpg

Edytowane przez Phoenixsuple
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cycu ma właśnie takie porównania z upy.  Nie tylko w tej grze. Nie wiem czemu tak dużo osób sugeruje się jego filmikami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Jaycob napisał:

Cycu ma właśnie takie porównania z upy.  Nie tylko w tej grze. Nie wiem czemu tak dużo osób sugeruje się jego filmikami. 

Dlatego podalem wyzej przyklad jak latwo i szybko ludzie wyciuagaja po czyms wnioski a na ujeciu z RTX wyglada to teraz gorzej :rotfl:

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Phoenixsuple napisał:

Dlatego podalem wyzej przyklad jak latwo i szybko ludzie wyciuagaja po czyms wnioski a na ujeciu z RTX wyglada to teraz gorzej :rotfl:

xsx za 2200 > karta za 3500

proste :D

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Jaycob napisał:

Działało na Performance mode z Xbox one. Z tym, że ta wersja nie jest jeszcze zoptymalizowana pod nowe konsole. 

Ciekawe czy w XBOX SERIES S też można wybrać w jakim trybie graficznym chce się grać.

Ja ograłem wieśka w 30 klatkach i widzę dużą różnicę na tym filmie w płynności względem tego co ja doświadczyłem.

Odnośnie wersji na nowe konsole to ciekawe jakie różnice będą pomiędzy wersją na SERIES S i X.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Phoenixsuple napisał:

Fajnie porownywac miejsce gdzie masz mgle do tego bez :rotfl:

Patrz jakie mydlo na RTX ;)

Oczywiscie nie bronie konsoli bo na PC zawsze grafika bedzie lepsza ale nie popadajmy w skrajnosc. Nawet jak masz gorsza grafe na konsoli to to jest skrzynka za 2k a nie samo gpu za 4k ;)

Bardzo mnie ciekawic bedzie porownanie DF po premierze.

Dobrze mówisz +1?

Ta gra od strony graficznej wypada dobrze nawet na XOX (SSR) z HDR na OLED a co dopiero na XSX z RT. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, azgan napisał:

Ja już nie czekam na testy tylko chcę kupić ten sprzęt ale obawiam się że może być lipa na premierę po tym co dzisiaj usłyszałem (są obawy). Zastanawiam się czy gdyby 10'tego był problem to czy uda się kupić w sklepie stacjonarnym?

Nie zrobiłeś preordera? Ja wziąłem z Valhallą w promocyjnej cenie (gra 129 zł), w piątek dzwonili do mnie z MM, że moja konsola będzie do odebrania 10go i czy chciałbym dodatkową gwarancję i drugiego pada :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, hennepin napisał:

Nie zrobiłeś preordera? Ja wziąłem z Valhallą w promocyjnej cenie (gra 129 zł), w piątek dzwonili do mnie z MM, że moja konsola będzie do odebrania 10go i czy chciałbym dodatkową gwarancję i drugiego pada :).

Zrobiłem od razu jak tylko wystartowały ale chyba przekombinowałem z zamówieniem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak samo zrobiłem zamówienie momentalnie po starcie. Nie ma się czego bać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Phoenixsuple napisał:

troche lepiej wyglada, szczególnie odbicia, ale czy jest efekty wow vs x1x? Nie powiedziałbym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to tylko stara gra po lifcie na nowa konsole, tutaj zadnego wow nie bedzie ;)  Tak jak crosgenowe gry.

Ja to czekam na Gears 6 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Phoenixsuple napisał:

Ale to tylko stara gra po lifcie na nowa konsole, tutaj zadnego wow nie bedzie ;)  Tak jak crosgenowe gry.

Ja czekam aby nadrobić wszystkie Gearsy więc pomyśl jakie to uczucie znać tylko pierwszą część :D Gearsy, Halo na Multi i kampania ponownie, Cold War na Zombie + Multi, AC: Valhalla. Będzie tego sporo! Halo jest w GP? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, azgan napisał:

Zrobiłem od razu jak tylko wystartowały ale chyba przekombinowałem z zamówieniem. 

W jaki sposób przekombinowałeś? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Phoenixsuple napisał:

dynamiczne 4k w przedziale 1080p - 2160p ze srednia 1728p,  spoko ze xsx daje rade z detalami na ultra choc faktyczne roznice sa subtelne, xss dynamic 720p - 1440p

Edytowane przez SNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Phoenixsuple napisał:

Ja pamiętam, jak się tu jeden z drugim podniecał, jak ta stara gra po lifcie będzie wyglądać zajebiście na XSX i jak wpierdzieli wersję PC. No i jak skoczy wydajność, bo taka płynność w 4K że łojezu. A teraz się okazuje, że to nie jest 4K, tylko dynamiczna rozdzielczość :E 

Aha, i to dynamiczna rozdzielczość przy włączonym VRS, co jest jeszcze większą beką.

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, BlindObserver napisał:

Ja pamiętam, jak się tu jeden z drugim podniecał, jak ta stara gra po lifcie będzie wyglądać zajebiście na XSX i jak wpierdzieli wersję PC. No i jak skoczy wydajność, bo taka płynność w 4K że łojezu. A teraz się okazuje, że to nie jest 4K, tylko dynamiczna rozdzielczość :E 

Aha, i to dynamiczna rozdzielczość przy włączonym VRS, co jest jeszcze większą beką.

Bez kitu ? żeby nie było tak, że na premiere Hoppera od Nvidii będą się przepraszał z PC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, BlindObserver napisał:

Nie znam sie na pisaniu gier ale podejrzewam ze trzeba strikte pod next gena napisac zeby to mialo rece i nogi oraz wygladalo, zreszta tak zawsze jest w przypadku nowych konsol to perelki powstaja sporo pozniej.

7 minut temu, SPYCHCIO napisał:

Bez kitu ? żeby nie było tak, że na premiere Hoppera od Nvidii będą się przepraszał z PC :D

Daltego ja nie rezygnuje z PC tylko przekladam na wiosne zakup gpu i prawdopodobnie nowego cpu.

Konsola to test a moze mi sie spodoba ;)

Nie mam tez mocnej motywacji do zakupu sprzetu, obecnie brak dobrych gier a to co wychodzi to na palcach jednej reki policze co bedzie w miare ciekawego przez nastepne pol roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przekonuję się, że jednak S-ka by mi starczyła, a tu czeka X (rzekomo pewniak) w x... dobrze, że nieopłacony... trochę szkoda tego tysiaka z hakiem... z drugiej strony niby to na lata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sponsi napisał:

Ja przekonuję się, że jednak S-ka by mi starczyła, a tu czeka X (rzekomo pewniak) w x... dobrze, że nieopłacony... trochę szkoda tego tysiaka z hakiem... z drugiej strony niby to na lata...

Jak już brać to tylko X. Sam nawet nie brałem pod uwage "Eski". Nie ma co się bawić w półśrodki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi