Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, azgan napisał:

Assassin’s Creed Valhalla

Call of Duty: Black Ops Cold War

to ? ?

Dla mnie tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Medium miał być, ale przełożyli na 2021. The Falconeer zapowiadał się interesująco, a wyszedł średniaczek na Meta/Open ~70%. Gears Tactics już dawno ograne.Yakuza? Dałem szanse 0 i nie spodobała mi się, a to ponoć jedna z najlepszych części.  CoD nie tykam od 2 części. ACV? Nie jaram się wcale, ale może kiedyś sprawdzę na mocnych promkach.;)

Evergate?  Pierwsze słyszę, takie trochę Ori na mniejszym budżecie.  :D Chętnie sprawdzę, ale gra z tego co widzę to już dawno miała swoją premierę - ach te PPE. :E 

Jeszcze z tej listy interesuje mnie remake "trzynastki", oryginał kiedyś mi się bardzo podobał. Ciekawa, unikatowa produkcja wtedy była. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, kubikolos napisał:

48 godzin i będzie grane! :D OJ to będzie zdecydowanie udany tydzień! Valhalla, Cold War mi wystarczy póki co. 

O to to! Cold War sobie ogram na PS5 na próbę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Tomek1623 napisał:

O to to! Cold War sobie ogram na PS5 na próbę.

Mam to do siebie, że normalnie leciałby srogi hejt na AC bo dla mnie ta seria skończyła się po Revelations. Nie przypadły mi go gustu następne produkcje. Tak po Revelations zrobiłem sobie przerwę do Origins. Kupiłem bo uwielbiam ogólnie historię(starożytność, średniowiecze i tak dalej) jak i sam Egipt i grałem trochę, ale się zawiodłem. Nie spodobało mi się to, że zrobili z tej gry RPG.. Tak na Valhallę patrzę inaczej. Nie jak na grę AC a jak na jakiegoś kolejnego RPG'a. Cold War będę grał i to do następnej części Treyarch więc dwa latka lekko a w CoD'a ogólnie gram od pierwszej części bez przerw (jedynie MW olałem totalnie po premierze) więc CoD dla mnie to chleb powszedni :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze, że jak padnie to sobie możesz kupić dokładnie taki sam i po problemie. Mowa oczywiście po gwarancji. Znaczy stawiam, że MS nie zablokuje takiej możliwości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kubikolos napisał:

Najważniejsze, że jak padnie to sobie możesz kupić dokładnie taki sam i po problemie. Mowa oczywiście po gwarancji. Znaczy stawiam, że MS nie zablokuje takiej możliwości. 

W przypadku XO była możliwość podmiany dysku (chociażby na SSD) warunek by to działało było utworzenie takich samych partycji jak w oryginale i wgrane odpowiednich plików - ale były do tego programy i było to w pełni automatyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Tomz napisał:

W przypadku XO była możliwość podmiany dysku (chociażby na SSD) warunek by to działało było utworzenie takich samych partycji jak w oryginale i wgrane odpowiednich plików - ale były do tego programy i było to w pełni automatyczne.

Noo tak, o tym właśnie myślałem :) Nie wiem tylko czy MS nie miało problemów z otwarciem konsoli na gwarancji wtedy? XSX będzie trzeba srogo rozebrać do dysku. Choć jeśli MS tego nie zablokuje to nie będzie problemów. Kupić odpowiedni dysk w razie awarii, instalacja oprogramowania i po sprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kubikolos napisał:

48 godzin i będzie grane! :D OJ to będzie zdecydowanie udany tydzień! Valhalla, Cold War mi wystarczy póki co. 

20 minut temu, Tomz napisał:

O Panie widzę że do XOX też warto władować SSD różnice są spore ?

Dobrze że XSX będzie miał to już fabrycznie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Tomz napisał:

Tu więcej danych: https://downloads.sandisk.com/downloads/um/pcsn530-pm.pdf - wygląda, że to TLC z prawdziwym (?) cache SLC. Ciekawe co ma Sony? QLC?

17 minut temu, Tomz napisał:

ale były do tego programy i było to w pełni automatyczne.

Nie od premiery, dużo dużo później. Wątpię by więcej niż 1% ludzi to zrobiło, to było hardcore. Oczywiście, że mogą zablokować wymianę kluczami itp, co zapewne zostanie złamane, ale skoro niektórzy już się za to biorą to wkrótce będzie relacja.

27 minut temu, kubikolos napisał:

Noo tak, o tym właśnie myślałem :) Nie wiem tylko czy MS nie miało problemów z otwarciem konsoli na gwarancji wtedy?

Oczywiste, że stracisz gwarancję. W żadnej konsoli nie można było grzebać. Tylko tam gdzie był łatwy dostęp jak wymiana HDD w PS3 czy X360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, sino napisał:

Oczywiste, że stracisz gwarancję. W żadnej konsoli nie można było grzebać. Tylko tam gdzie był łatwy dostęp jak wymiana HDD w PS3 czy X360.

Czy ja napisałem, że w trakcie gwarancji? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zobaczyłem, że gwarancja na Xbox Series X w Komputroniku i X-KOM jest tylko na rok, a np. w Electro, Avans, Media Expert jest już na 2 lata, jak to z tym jest? 

Edytowane przez ImageX7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, azgan napisał:

CODBOXB4-Upgrade-Beauty.webp

Oooo proszę! To bardzo ciekawa informacja! 

Edytowane przez kubikolos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Tomek1623 napisał:

To na cholerę sprzedają w sklepach 2 wersje :hmm:

Żeby cebulę wydoić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, kubikolos napisał:

Żeby cebulę wydoić :D

No jedynie chyba. Na Xbox One normalnie idzie kupić kilkadziesiąt zł taniej. Takich co się natną, nie zabraknie.

No, chyba że ktoś ma w planach za niedługo przesiadkę na Series X, to wtedy to ma sens.

Edytowane przez Tomek1623

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tomek1623 napisał:

No jedynie chyba. Na Xbox One normalnie idzie kupić kilkadziesiąt zł taniej. Takich co się natną, nie zabraknie.

Właśnie zaczynam się w kilku kwestiach zastanawiać. Jeśli dla przykładu kupię nową płytę W3 GOTY na edycję One to jeśli będę grał na Series X to z automatu dostanę upgrade do wersji na Series X. Jakieś 120 zł w kieszeni :D Stawiam, że ulepszona wersja w sklepach będzie właśnie w takiej okolicy cenowej. Tak samo kupię Black Ops I w wersji na X360 za dosłownie grosze a na Series X we wstecznej zagram bez dodatkowych kosztów. O ile dobrze to rozumiem. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, ImageX7 napisał:

Właśnie zobaczyłem, że gwarancja na Xbox Series X w Komputroniku i X-KOM jest tylko na rok, a np. w Electro, Avans, Media Expert jest już na 2 lata, jak to z tym jest? 

1. To nie ma znaczenia. Gwarancję realizuje Microsoft. Rejestrujesz konsolę na swoim koncie Microsoft po zakupie i masz pełne 24 miesiące gwarancji. Gdyby coś się działo to zgłaszasz im to przez formularz lub infolinię a oni wszystko załatwiają. Kurier przyjeżdża i zabiera konsolę i przywozi naprawioną.

2. Gdyby się czepiać szczegółów, to zgodnie z prawem w każdym sklepie możesz reklamować w ciągu 2 lat z tytułu rękojmi niezależnie od tego, co jest napisane na stronie. Ale to bez sensu, bo patrz pkt. 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wstecznej zagrasz, ale bez bajerów pod Series X. Mam na myśli nowe gry, bez smart delivery 

Edytowane przez Tomek1623

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tomek1623 napisał:

We wstecznej zagrasz, ale bez bajerów pod Series X

Tak, ale ja chcę zagrać stricte w tę grę. Tutaj tylko i wyłącznie chodzi o odpalenie gry bez dodatkowych kosztów. Kwestia pieniądza :D Jeśli dla przykładu Black Ops działa we wstecznej na Series X i mogę kupić wersję z X360 za 20 i grać a kupić wersję wstecznej ze sklepu MS za 80 to jednak jest różnica. Jeśli i tak będą to dwie takie same wersje graficzne. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi :) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, kubikolos napisał:

Tak, ale ja chcę zagrać stricte w tę grę. Tutaj tylko i wyłącznie chodzi o odpalenie gry bez dodatkowych kosztów. Kwestia pieniądza :D Jeśli dla przykładu Black Ops działa we wstecznej na Series X i mogę kupić wersję z X360 za 20 i grać a kupić wersję wstecznej ze sklepu MS za 80 to jednak jest różnica. Jeśli i tak będą to dwie takie same wersje graficzne. Tylko i wyłącznie o to mi chodzi :) 

Wystarczy poszukać. Kto ma na obecnego gena dostanie patch za friko.

https://mobile.twitter.com/witchergame/status/1301826520311369728

Jako cebula poczekam znowu na promo za 20-30zl i kupię goty.

Edytowane przez martingg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi