Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Kszyrztow napisał:

Pytanie po co mają oferować 120 klatek? Przecież nikt się tam nie będzie zarzynał specjalnie, aby tyle ich uzyskać. Gier działających w takiej prędkości i tak będzie garstka przecież, tak jak ma to miejsce teraz.

No w sumie racja. Zrobią standard 4K w 60 kl./s i z RT. Większości pewnie wystarczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pewnie będzie, pytanie czy na obecnej wersji konsoli, pewnie nie

Edytowane przez martingg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, BlindObserver napisał:

Ziewasz w odpowiedzi na pytanie? :E  PC i Xbox to z tego co mi wiadomo więcej niż jedna platforma. Co oznacza, że ta gra nigdy nie była exem. Nawet nie można powiedzieć, że to jest ten wymyślony przez xboty ex platformy Microsoftu, bo Medium jest też na Steamie chociażby. 

"Only Sith thinks in absolutes"... i forum PPE :E

Dokładnie ten sposób myślenia który przytoczyłeś był powodem wojenki (ktoś wkleił u nas link do PPE i zadymy u nich w komentarzach "to jest to EXem czy nie, w końcu Microsoft" ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@RyszardGTS

Bawią się w jakieś głupkowate exy konsolowe, zamiast określać, że coś jest exem (wychodzi na jedną platformę), a coś nie. No ale wtedy wyszłoby, że MS nie ma żadnego exa jako takiego, więc trzeba zmienić rozumowanie. Tak samo śmiałem się, gdy czytałem o Death Stranding. I tam też sonyboje pocieszali się, że co prawda wyjdzie na PC, ale nie wyszło na kloca, więc nadal mają jakąś tam przewagę. Z Horizon Zero Dawn było jeszcze lepiej. Najbardziej gniję, gdy ludzie płaczą, bo ich konsola straciła exa. 

Ciekawe też, co według tych ludzi rozróżniających launchery wynika choćby z premiery Age of Empires 2 Definitive Edition, które MS wydał na PC w swoim sklepie i na Steamie. To jest więc ex platformy Microsoftu (bo Windows), czy PC ogólnie? A może to nie jest ex, bo jest i w sklepie MS i na Steamie, chociaż na żadnej innej platformie sprzętowej zagrać w to nie można? Takie rozkminy na koniec dnia :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety większość ludzi kupuje narrację o exach i jak widać te są dalej potrzebne. Inaczej Sony nie sprzedawałoby aż tylu konsol... 

W zasadzie Japończycy - bo chodzi tu zarówno o Sony, jak i Nintendo - wciąż jako chyba jedyni trzymają się tradycyjnego podejścia do tworzenia i dystrybucji gier. 

Nie mają pomysłu na siebie w zmieniającej się rzeczywistości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, LJ19 napisał:

To jest właśnie ich pomysł na siebie. Patrząc po słupkach sprzedaży, póki co skuteczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, LJ19 napisał:

Niestety większość ludzi kupuje narrację o exach i jak widać te są dalej potrzebne. Inaczej Sony nie sprzedawałoby aż tylu konsol... 

W zasadzie Japończycy - bo chodzi tu zarówno o Sony, jak i Nintendo - wciąż jako chyba jedyni trzymają się tradycyjnego podejścia do tworzenia i dystrybucji gier. 

Przecież nic innego Sony nie ratuje poza exami :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I hiper mega ultra szybki SSD prawdziwy gejm czenger oh wait ...

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, BlindObserver napisał:

trzeba było coś zrobić, by zachować "elitarność" i pompować ego części graczy

A to o to chodzi w tych całych przepychankach i licytacjach jaka platforma ma ile jakich exów 8:E  bo nie rozumiałem sensu porównywania wirtualnych penisów. Na dodatek nie swoich :E

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla niektórych to sens życia jak widać wyżej :D i ciężko jest niektórym osobnikom pojąć, iż jak ktoś ma konsole to ma w D. PC bo nie chce mu się wiecznie aktualizować sprzętu, sterowników i patrzeć co się tym razem rozwaliło, tak jak ostatnio czytałem w wątku AC Valhalli po aktualizacji do najnowszych steroników Nvidii AC niektórym odpalał się tylko przez ikone .EXE a nie przez apke ubi :E nie dziękuję chcę włożyć płytę i grać nie mam czasu ani ochoty na zabawę w PC. No ale jak ktoś pisze to dla niego Gears czy Forza to EX dla X bo nie ma go na PS to trzeba założyć pelerynę i atakować takich ludzi iż żyją w błędzie :E smutni ludzie.

Edytowane przez martingg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, BlindObserver napisał:

Już jest na więcej niż jednej platformie, więc nigdy to nie był exem.

Z tym ze tu masz w GP "za darmo" ;-)

Edytowane przez adask0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, martingg napisał:

dla niektórych to sens życia jak widać wyżej :D i ciężko jest niektórym osobnikom pojąć, iż jak ktoś ma konsole to ma w D. PC bo nie chce mu się wiecznie aktualizować sprzętu, sterowników i patrzeć co się tym razem rozwaliło, tak jak ostatnio czytałem w wątku AC Valhalli po aktualizacji do najnowszych steroników Nvidii AC niektórym odpalał się tylko przez ikone .EXE a nie przez apke ubi :E nie dziękuję chcę włożyć płytę i grać nie mam czasu ani ochoty na zabawę w PC. No ale jak ktoś pisze to dla niego Gears czy Forza to EX dla X bo nie ma go na PS to trzeba założyć pelerynę i atakować takich ludzi iż żyją w błędzie :E smutni ludzie.

Typowe pierdololo z PPE i innych rakowych stron. 

To, że ktoś napisze, że 2+2 to dla niego 5 ,nie oznacza, że to rzeczywiście jest 5. To oznacza jedynie, że albo jest głupi, albo uwierzył w gadanie kogoś innego, że to 5. A sprawa "konsolowych exów" i innych kretyńskich wymysłów została przez konsolowców błyskawicznie podłapana, bo się przecież muszą czymś chwalić, w co oni zagrają, a w co inni nie mogą zagrać. Podejście małych dzieci o wątpliwej inteligencji.

@adask0

GP jest i na PC, i na Xboksie. To są osobne platformy, ale w tym przypadku korzystają z usługi w ramach tego samego ekosystemu. Origin i Steam to też różne usługi, choć na Steamie też jest abonament EA Play.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna nuta wpada w ucho - Mindy Jones - Champions of the wild side ?

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
15 godzin temu, BlindObserver napisał:

A to już sobie sami określajcie "exy steamowe/epicowe". Dla mnie PC to jedna platforma, wisi mi to, który launcher muszę odpalić, by uruchomić grę. To nie jest osobny sprzęt, osobne środowisko jak w przypadku konsoli i PC. Nie widziałem jeszcze, by ktoś określał daną grę exem pecetowym, bo wyszedł też jeszcze na jednej konsoli. Tu brakuje logiki. Producenci wcisnęli konsolowcom pic, a ci łyknęli to jak młode pelikany. Zmniejszono liczbę exów kosztem multiplatform, bo to bardziej opłacalne, ale trzeba było coś zrobić, by zachować "elitarność" i pompować ego części graczy. No i tak powstały tego typu kretynizmy. Najlepsze jest, jak jest jakiś "konsolowy ex" ale ze strony Sony, to ja czytam takie fikołki, że to nie jest właściwie ex, bo jednak jest uruchamiany na Windowsie, który należy do Microsoftu. Takich bzdur jest masa. Zawsze były multiplatformy, które omijały jakiś sprzęt, ale dopiero od niedawna ten głupi jak but termin się przyjął na tyle, że wszyscy tym rzucają na lewo i prawo. To chyba było po decyzji Microsoftu dotyczącej całkowitego porzucenia exów na Xboksy i wydawaniu wszystkiego również na PC. 

Na PC przez masę launcherów zrobił się straszny śmietnik i często trafiają tam resztki (np. stare porty gier z konsol tj. Horizon Zero Dawn/ uboga wersja GP itd.).

Gry na konsolach się lepiej sprzedają niż na PC, przez to rywalizacja na konsolach jest bardziej zawzięta. Exy (nawet te tymczasowe) poza nakręcaniem sprzedaży od zawsze stanowiły pretekst do wszczynania wojenek konsolowych. Jak ktoś lubi się tak przepychać to proszę bardzo - ja osobiście mam dostęp do prawie każdej platformy do gier i jest mi wszystko jedno gdzie zagram.

Zabawna sytuacja powstała po przejęciu Bethesdy przez MS - teraz 2 oczekiwane konsolowe exy na PS5 (Deathloop, GhostWire Tokyo) to tak naprawdę własność MS.

14 godzin temu, BlindObserver napisał:

Bawią się w jakieś głupkowate exy konsolowe, zamiast określać, że coś jest exem (wychodzi na jedną platformę), a coś nie. No ale wtedy wyszłoby, że MS nie ma żadnego exa jako takiego, więc trzeba zmienić rozumowanie. Tak samo śmiałem się, gdy czytałem o Death Stranding. I tam też sonyboje pocieszali się, że co prawda wyjdzie na PC, ale nie wyszło na kloca, więc nadal mają jakąś tam przewagę. Z Horizon Zero Dawn było jeszcze lepiej. Najbardziej gniję, gdy ludzie płaczą, bo ich konsola straciła exa. 

Ciekawe też, co według tych ludzi rozróżniających launchery wynika choćby z premiery Age of Empires 2 Definitive Edition, które MS wydał na PC w swoim sklepie i na Steamie. To jest więc ex platformy Microsoftu (bo Windows), czy PC ogólnie? A może to nie jest ex, bo jest i w sklepie MS i na Steamie, chociaż na żadnej innej platformie sprzętowej zagrać w to nie można? Takie rozkminy na koniec dnia :E

MS jasno komunikuje, że ich gry wychodzą na PC i Xboxa. Określenie "ex konsolowy" dla mnie ma sens, bo od razu wiem, że w jakąś grę nie zagram na PS5 (jak MS wykupi sobie prawa do jakiejś marki to nic dziwnego, że się tym chwalą na prawo i lewo).

MS na PC nie bawi się w ekskluzywność, jak na razie ich gry są dostępne w Microsoft Store i na Steam. Jednak obstawiam, że jak zaczęliby wydawać gry tylko na Epica to od razu byłaby drama pt "Dlaczego Epic, a nie Steam" ;) 

6 godzin temu, MogliBanan napisał:

Może jeszcze „next-genowy” pad :szczerbaty:

Next-genowego pada mi najbardziej brakuje w XSX. Asto's Playroom pokazuje prawdziwy potencjał Dualsense'a :) 

A sprawa "konsolowych exów" i innych kretyńskich wymysłów została przez konsolowców błyskawicznie podłapana, bo się przecież muszą czymś chwalić, w co oni zagrają, a w co inni nie mogą zagrać. Podejście małych dzieci o wątpliwej inteligencji.

To działa w dwie strony - na PC się chwalą, że grają w lepsze wersje gier ;). Cześć osób zamiast faktycznie grać to spędza miliony godzin na analizie, gdzie dana gra lepiej wygląda, ile ma FPS itp.

GP jest i na PC, i na Xboksie. To są osobne platformy, ale w tym przypadku korzystają z usługi w ramach tego samego ekosystemu. Origin i Steam to też różne usługi, choć na Steamie też jest abonament EA Play.

GP jest, ale działa tragicznie na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, esef napisał:

Na PC przez masę launcherów zrobił się straszny śmietnik i często trafiają tam resztki (np. stare porty gier z konsol tj. Horizon Zero Dawn/ uboga wersja GP itd.).

Gry na konsolach się lepiej sprzedają niż na PC, przez to rywalizacja na konsolach jest bardziej zawzięta. Exy (nawet te tymczasowe) poza nakręcaniem sprzedaży od zawsze stanowiły pretekst do wszczynania wojenek konsolowych. Jak ktoś lubi się tak przepychać to proszę bardzo - ja osobiście mam dostęp do prawie każdej platformy do gier i jest mi wszystko jedno gdzie zagram.

Zabawna sytuacja powstała po przejęciu Bethesdy przez MS - teraz 2 oczekiwane konsolowe exy na PS5 (Deathloop, GhostWire Tokyo) to tak naprawdę własność MS.

MS jasno komunikuje, że ich gry wychodzą na PC i Xboxa. Określenie "ex konsolowy" dla mnie ma sens, bo od razu wiem, że w jakąś grę nie zagram na PS5 (jak MS wykupi sobie prawa do jakiejś marki to nic dziwnego, że się tym chwalą na prawo i lewo).

MS na PC nie bawi się w ekskluzywność, jak na razie ich gry są dostępne w Microsoft Store i na Steam. Jednak obstawiam, że jak zaczęliby wydawać gry tylko na Epica to od razu byłaby drama pt "Dlaczego Epic, a nie Steam" ;) 

Next-genowego pada mi najbardziej brakuje w XSX. Asto's Playroom pokazuje prawdziwy potencjał Dualsense'a :) 

To działa w dwie strony - na PC się chwalą, że grają w lepsze wersje gier ;). Cześć osób zamiast faktycznie grać to spędza miliony godzin na analizie, gdzie dana gra lepiej wygląda, ile ma FPS itp.

GP jest, ale działa tragicznie na PC.

Na PC masz właściwie te same gry co na konsolach + te, które na konsolach nie działają, bo nie ma ich jak odpalić/sterowanie jest do dupy. Gdy czytam o tych resztkach to gniję jeszcze bardziej. Ile tych exów rocznie wychodzi? Oczywiście mówimy o Sony, bo MS nie ma obecnie żadnego. Jakbym miał szukać jakiejś gry to jest ogromna szansa, że znajdę ją właśnie na PC, a nie na konsoli, choćby przez wzgląd na brak pierdół ze wsteczną kompatybilnością lub jej brakiem. Żadna inna platforma nie zyskała w ostatnich latach tyle co PC - nie dość, że MS daje tutaj wszystkie gry, to jeszcze coś rzuci Sony, a nawet pojawiły się tytuły znane z Nintendo. Nie muszę się więc martwić o te wojenki plemienne.

MS teraz wydaje swoje gry na PC, ale nie wydawał ich wcześniej. Nie zgadzały się pieniążki, bo kloc się słabo sprzedawał, to trzeba było zmienić podejście. I zmienił najpierw na takie, że swoje gry wydawał tylko w sklepie MS. I też się zdziwił, bo ludzie mieli na to wylane. Coś tam się ruszyło po rozpoczęciu wydawania na Steamie. Także MS bawił się w ekskluzywność na PC, ale musiał zmienić podejście nie dlatego, że jest fajny i wszystkich lubi, tylko dlatego, że mu się zabawa w ekskluzywność nie udała. I oczywiście, że byłby ból dupy części osób z Epiciem, ale ja bym nie miał, bo kupuję tam gry. Powiedziałem, że to są tylko launchery. Nie osobne platformy jak PC i konsole. 

A co ma chwalenie się lepszą wersją do tego, że ktoś cieszy się, że ktoś inny w daną grę nie zagra? Ja odpalając coś na PC w lepszej jakości nie mam radości, że ktoś to odpala w gorszej - wisi mi to zupełnie co on tam robi. Ja mam radość, że ja odpalam w jakości, która mnie zadowala. A ta konsolowa wojenka o ekskluzywność polega na tym, że gość się cieszy właściwie z braku dostępności tytułu na platformie kogoś innego. Przecież te tematy o XSX i PS5 są pełne tego gówna, przepychanek, co kto ma i dlaczego to co on ma jest lepsze. Nawet tutaj wyżej jest stwierdzenie, że Sony zostały tylko exy, jakby to miała być jakaś obraza Sony xD 

I ten gość sobie może spędzać miliardy godzin na analizie, jeśli ma takie preferencje to sobie może oglądać nawet menu. Dopóki w ten sposób nie życzy czegoś niemiłego komuś innemu to co za różnica? Całe Digital Foundry trzeba byłoby zaorać, bo oni żyją z takiej analizy :E 

GP działa tragicznie? :E Coraz lepsze rzeczy tutaj czytam. Co ja robię źle, że mi to działa dobrze i nie widzę różnicy między tym, a wersją na kloca, z której też korzystałem? Co to znaczy tragicznie? Nie da się uruchomić? W czym GP na konsoli jest lepsze od tego pecetowego, że to na PC działa tragicznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na naszym forum ze wszystkim są cyrki. Wolę informacje o jakie cyrki chodzi, a nie informacje, że jakieś są. Ja cyrki z działem XSX dokładnie opisałem, nie było z tym jakichś wielkich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
10 minut temu, BlindObserver napisał:

Na PC masz właściwie te same gry co na konsolach + te, które na konsolach nie działają, bo nie ma ich jak odpalić/sterowanie jest do dupy. Gdy czytam o tych resztkach to gniję jeszcze bardziej. Ile tych exów rocznie wychodzi? Oczywiście mówimy o Sony, bo MS nie ma obecnie żadnego. Jakbym miał szukać jakiejś gry to jest ogromna szansa, że znajdę ją właśnie na PC, a nie na konsoli, choćby przez wzgląd na brak pierdół ze wsteczną kompatybilnością lub jej brakiem. Żadna inna platforma nie zyskała w ostatnich latach tyle co PC - nie dość, że MS daje tutaj wszystkie gry, to jeszcze coś rzuci Sony, a nawet pojawiły się tytuły znane z Nintendo. Nie muszę się więc martwić o te wojenki plemienne.

Racja, PC najwięcej zyskuje. Ja jednak zamiast czekać, aż łaskawie Sony rzuci jakiś ochłap na PC, wolę spokojnie ograć wybrane tytuły na konsoli. Poza tym w większość gier dostępnych na PC mogę też zagrać na konsoli i nie mam potrzeby posiadania PC'ta do gier.

A z Nintendo to się gry pojawiają na PC chyba jedynie za sprawą emulacji ;) 

12 minut temu, BlindObserver napisał:

MS teraz wydaje swoje gry na PC, ale nie wydawał ich wcześniej. Nie zgadzały się pieniążki, bo kloc się słabo sprzedawał, to trzeba było zmienić podejście. I zmienił najpierw na takie, że swoje gry wydawał tylko w sklepie MS. I też się zdziwił, bo ludzie mieli na to wylane. Coś tam się ruszyło po rozpoczęciu wydawania na Steamie. Także MS bawił się w ekskluzywność na PC, ale musiał zmienić podejście nie dlatego, że jest fajny i wszystkich lubi, tylko dlatego, że mu się zabawa w ekskluzywność nie udała. I oczywiście, że byłby ból dupy części osób z Epiciem, ale ja bym nie miał, bo kupuję tam gry. Powiedziałem, że to są tylko launchery. Nie osobne platformy jak PC i konsole. 

MS teraz promuje swoje gry na 3 frontach - pc, konsola i chmura (wszystko kręci się wokół GP). To, że są chciwi to wiadomo nie od dziś -  ich ostatnia akcja z podniesieniem cen abonamentu Live Gold mogła dodatkowo przypomnieć o tym co niektórym graczom.

14 minut temu, BlindObserver napisał:

A co ma chwalenie się lepszą wersją do tego, że ktoś cieszy się, że ktoś inny w daną grę nie zagra? Ja odpalając coś na PC w lepszej jakości nie mam radości, że ktoś to odpala w gorszej - wisi mi to zupełnie co on tam robi. Ja mam radość, że ja odpalam w jakości, która mnie zadowala. A ta konsolowa wojenka o ekskluzywność polega na tym, że gość się cieszy właściwie z braku dostępności tytułu na platformie kogoś innego. Przecież te tematy o XSX i PS5 są pełne tego gówna, przepychanek, co kto ma i dlaczego to co on ma jest lepsze. Nawet tutaj wyżej jest stwierdzenie, że Sony zostały tylko exy, jakby to miała być jakaś obraza Sony xD 

W obu przypadkach jest to zaognianie sporu PC vs konsole.

16 minut temu, BlindObserver napisał:

GP działa tragicznie? :E Coraz lepsze rzeczy tutaj czytam. Co ja robię źle, że mi to działa dobrze i nie widzę różnicy między tym, a wersją na kloca, z której też korzystałem? Co to znaczy tragicznie? Nie da się uruchomić? W czym GP na konsoli jest lepsze od tego pecetowego, że to na PC działa tragicznie?

Już tłumaczę - na PC nie każda gra ma osiągnięcia/ zapisy w chmurze. Pc'towy katalog gier jest uboższy w porównaniu do katalogu w wersji konsolowej. MS ociąga się z dodaniem dodatkowych funkcji na PC (EA Play miał wyjść w 2020 i do tej pory nie ma go w abonamencie). A na koniec wspomnę o źle działającej aplikacji - problemy z uruchamianiem gier, konieczność pobierania całej gry na nowo itd. (zresztą polecam poczytać komentarze w sekcji recenzji gier w aplikacji Game Pass na PC - tam ludzie zamiast pisać recenzje o danej grze to bardzo często się żalą, że coś nie działa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeniesienie postępów w grze przy migracji z x one na  xsx nie sprawia problemów. Na PS5 to jakaś parodia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ODIN85

O pierwszym nie słyszałem, ale to możliwe, bo kiedyś Tomb ze sklepu MS też nie miał jakichś funkcji.

Metro Exodus to akurat się potrafiło wywalić też w wersji z Epic, a nawet Steamowej więc nie wiem jaka to wina GP.

W Gearsy 5 grałem na kupionej kopii, tam działało.

We wszystkie Forzy grałem sporo.

Opisujesz problemy Windows, a nie samej usługi. Tu jest problem.

@esef

Jesteś w temacie o XSX i piszesz mi o ochłapach od Sony. Czyli co, posiadacze XSX to są zupełnie w dupie, bo oni nawet nie mają po co czekać na ten ochłap? Co to za logika? Ja dostaję na PC opcję - mogę sobie poczekać, albo kupić PS5, co nie jest dużym wydatkiem, i ograć. Gość posiadający XSX nie ma takiej opcji - musi kupić PS5. Mimo wszystko wolę tę opcję, w której mam wybór, a nie mam przymus. Miałem wszystkie konsole Sony i dwie generacje konsol MS, to wiem jak to wygląda. 

Ale ja wiem na czym się MS skupia. W ogóle nie o tym jest temat.

Co? W jaki sposób mam zaognianie sporu PC vs konsole, gdy dwóch konsolowców żre się, jakie ma exy? Czy widzisz tutaj pecetowców, którzy kręcą bekę z tego, co jest na jednej konsoli, a czego nie ma na drugiej? Czy może widzisz posiadaczy konsol, którzy poruszają taki temat i sobie wbijają szpilki?

Jeśli kogoś zabolało, że ex konsolowy to wymysł marketingu, który łyknął to jego sprawa. XSX nie ma prawdziwych tytułów ekskluzywnych i nie wiem czym się tutaj oburzać. Stwierdzeniem faktu? Co to ludzie mają po 5 lat, że się przywiązują do plastikowego pudełeczka i muszą bronić jego honoru? :E 

A co do problemów z GP, kategoryczne stwierdzenie, że coś działa tragicznie bazując wyłącznie na kilku krytycznych wypowiedziach jest śmieszne. Już sam przykład tych recenzji w sklepie MS - przecież tam prawie zawsze przeważają niskie oceny, bo komu chce się to pisać jak nie tym, którzy mają problemy? Tragiczne by było, gdyby to były problemy powszechne, poruszane przez media, czy opisywane szeroko na dużych forach. Opisujesz usługę Game Pass problemami Windowsa, co jest absurdalne. Ludzie mają wiadro problemów z Windows, ale znowu nie każdy się z nimi spotyka. A z Windows 10 korzysta więcej osób niż ze wszystkich konsol łącznie, więc prawdopodobieństwo poruszenia takiego tematu jest duże..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
18 minut temu, BlindObserver napisał:

Jesteś w temacie o XSX i piszesz mi o ochłapach od Sony. Czyli co, posiadacze XSX to są zupełnie w dupie, bo oni nawet nie mają po co czekać na ten ochłap? Co to za logika? Ja dostaję na PC opcję - mogę sobie poczekać, albo kupić PS5, co nie jest dużym wydatkiem, i ograć. Gość posiadający XSX nie ma takiej opcji - musi kupić PS5. Mimo wszystko wolę tę opcję, w której mam wybór, a nie mam przymus. Miałem wszystkie konsole Sony i dwie generacje konsol MS. 

sam włączyłeś do tematu gry od Sony i Nintendo. Wydawanie gier przez Sony na PC nie jest normą, także możesz sobie czekać na niektóre tytuły w nieskończoność. Jeśli zadowala Cię taka ekskluzywna opcja PC'tów to powodzenia :) 

Co? W jaki sposób mam zaognianie sporu PC vs konsole, gdy dwóch konsolowców żre się, jakie ma exy? Czy widzisz tutaj pecetowców, którzy kręcą bekę z tego, co jest na jednej konsoli, a czego nie ma na drugiej? Czy może widzisz posiadaczy konsol, którzy poruszają taki temat i sobie wbijają szpilki?

ja tam widzę w tym sporze PC'towców tj. osoby wykrzykujące teksty typu "po co konsole, skoro wszystko ogram na PC"/ "Xbox nie ma exów"/"konsole już na starcie są za słabe" itp.

Jeśli kogoś zabolało, że ex konsolowy to wymysł marketingu, który łyknął to jego sprawa. XSX nie ma prawdziwych tytułów ekskluzywnych i nie wiem czym się tutaj oburzać. Stwierdzeniem faktu? Co to ludzie mają po 5 lat, że się przywiązują do plastikowego pudełeczka i muszą bronić jego honoru? :E 

Ja się nie oburzam o brak "prawdziwych" exów na Xboxie - mi to jest obojętne. Gram w gry, a nie exy.

A co do problemów z GP, kategoryczne stwierdzenie, że coś działa tragicznie bazując wyłącznie na kilku krytycznych wypowiedziach jest śmieszne. Już sam przykład tych recenzji w sklepie MS - przecież tam prawie zawsze przeważają niskie oceny, bo komu chce się to pisać jak nie tym, którzy mają problemy? Tragiczne by było, gdyby to były problemy powszechne, poruszane przez media, czy opisywane szeroko na dużych forach. Opisujesz usługę Game Pass problemami Windowsa, co jest absurdalne. Ludzie mają wiadro problemów z Windows, ale znowu nie każdy się z nimi spotyka. A z Windows 10 korzysta więcej osób niż ze wszystkich konsol łącznie.

Bazowałem na swoim doświadczeniu, korzystałem z GP na PC od samego początku i wiecznie miałem tam jakieś problemy (czasami mniejsze, czasami większe). Nie jestem jedyną osobą, która nie jest zadowolona z działania tej aplikacji - są przykłady tutaj na forum, na reddicie itp.

No ale wiadomo, media, które każdej grze dają 10/10 o tym nie piszą to nie ma problemu...

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GP na PC nie ma wszystkich gier jak zostało tu powiedziane brakuje tytułów z wstecznej np. RDR1, Gears 3, BLACK ect. i nie wiem niby jakie gry nie działają bo jak do tej pory wszystko co instaluję z XGPU śmiga. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, esef napisał:

sam włączyłeś do tematu gry od Sony i Nintendo. Wydawanie gier przez Sony na PC nie jest normą, także możesz sobie czekać na niektóre tytuły w nieskończoność. Jeśli zadowala Cię taka ekskluzywna opcja PC'tów to powodzenia :) 

ja tam widzę w tym sporze PC'towców tj. osoby wykrzykujące teksty typu "po co konsole, skoro wszystko ogram na PC"/ "Xbox nie ma exów"/"konsole już na starcie są za słabe" itp.

Ja się nie oburzam o brak "prawdziwych" exów na Xboxie - mi to jest obojętne. Gram w gry, a nie exy.

Bazowałem na swoim doświadczeniu, korzystałem z GP na PC od samego początku i wiecznie miałem tam jakieś problemy (czasami mniejsze, czasami większe). Nie jestem jedyną osobą, która nie jest zadowolona z działania tej aplikacji - są przykłady tutaj na forum, na reddicie itp.

No ale wiadomo, media, które każdej grze dają 10/10 o tym nie piszą to nie ma problemu...

Nie jest normą, ale Sony je wydało. Na XSX ich nie wydało. Mam nadzieję, że ogarniasz różnicę.

Zgniję. Opisałem wyraźny przykład konsolowców, dla których ekskluzywność jest tak istotna, że nie chcą, by ktoś inny grał, a Ty włączyłeś w to PC, bo tak Ci pasowało. I jak wspomniałem,  jeśli ktoś ma problem, że "Xbox nie ma exów" to raczej jest coś z nim nie tak, a nie z tym, kto mówi, że nie ma. Bo jeszcze raz, dla mnie to żaden problem, czy coś ma exy czy nie, ale najwidoczniej dla tego konsolowca to jest problem, jeśli go to boli. Co potwierdza wcześniejszy tekst o bólodupieniu o ekskluzywność na innych platformach i ciśnięciu sobie xbotów i sonyboyów.

Dowód anegdotyczny jest najlepszy. Ja miałem problemy z XSX, które tutaj opisałem, ale nie gadam, że XSX jest tragiczny, bo mi się one przytrafiły xD Stwierdzasz, że coś jest ogólnie tragiczne na podstawie tego, co Ci się niby stało i co niby gdzieś tam przeczytałeś.

Nie sprowadzaj tego do absurdu. Gdy sklep MS działał jak gówno, bugował się i crashował, to wszystkie serwisy o tym nawalały. Sam na PCL pisałem chyba z 5 newsów o różnych błędach, wiem że podobne teksty były na Pure, były na PC Gamerze, były na Eurogamerze itd. I sklep MS nadal jest gównem, ale już mniejszym niż kiedyś, od kiedy MS stwierdził, że UWP to jest kaszana i kolejny ich kretyński pomysł poleciał właściwie do kosza.

GP na PC nie ma wszystkich gier z konsolowego GP, a GP na konsoli nie ma wszystkich gier z PC. Tego już widzę nie zauważacie. Biblioteki po prostu się różnią i nie pokrywają we wszystkich tytułach.

Stwierdzenie, że usługa Xbox Game Pass na PC jest tragiczna jest wyssane z palca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi