ja to właśnie się pytałem kiedyś o te inteligentne domy bo znajomi coś takiego porobili i to w gruncie rzeczy kupa roboty i babrania lub wynajmowanie ludzi.
Podobnie z większym ogrodem i robotem. Nie wiem jak te nowe drogie roboty koszące ale jak wejdą krety to zostaje chyba tylko zbrojenie podwórka ale dla mnie to jest słabe.
To jest fajne jak masz sporo kasy żeby.
Kiminek najlepiej jak ma dolot zimnego powietrza z zewnątrz. Wtedy nie przepala w komin ciepłego z chaty.
Płaszcz wodny i integracja z instalacją zamknięta to kłopot. Trzeba robić spust wody z instalacji i dojście awaryjnej zimnej jak nie chcesz zagotować wody. Do tego wymienniki ciepła i dwie pompy które będą razem współpracować. Dużo lepiej jest ogarnąć dystrybucję gorącego powietrza albo po prostu kominek stawiać przy schodach na piętro.
Piece gazowe pracują pod ciśnieniem. Kominek z płaszczem dobrze dogadałby się z kopciuchem na otwartej instalacji i grubych rurach.
Jak chcesz wymienić ekogroszek na gaz to już może być kłopot. Bo instalacja będzie musi być zamknięta nie otwarta. Pytanie jaka jest teraz.
No może za dyszkę - dwie radzą sobie bez druta. Nie sprawdzałem. Te tańsze na pewno nie. Bez zamkniętego obwodu nawet nie wyjedzie. Bez prądu w bazie też nie.
Zestaw na ten moment jest skompletowany i złożony (nawet działa). Ram na ten moment jeszcze nie pracuje na 4GHz (atm 3933MHz) no ale może o to powalczę jak znajdę czas. Pozostaje jeszcze kwestia UV ale tutaj podobnie - czasu ostatnio mam niewiele. Jeszcze jedno pytanie do właścicieli InWin Chopin. Jakich śrubek użyliście do przykręcenia mobo do budy. Te, które mi pozostały od Phanteks Enthoo Pro M trzymają średnio, no może poza jedną no ale ona różni się kształtem i wymiarem od pozostałych.