Forum PCLab.pl: Rozdzielacz jack - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Rozdzielacz jack

#1 Użytkownik jest niedostępny   MrChaos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 293
  • Dołączył: Pt, 31 Lip 15

Napisany 13 Grudzień 2019 - 14:15

Witam, mam pytanie czy jest możliwe podłączenie dwóch źródeł do jednych głośników.
Do monitora mam podpięty PC (przez VGA) i Dekoder telewizyjny (przez HDMI). Dźwięk przez HDMI idzie z dekodera, tylko jest strasznie słaby i cichy. Chciałbym przez wyjście z monitora albo dekodera wyprowadzić dźwięk do głośników ale też mieć jednocześnie podłączone głośniki do PC. Z głośników wychodzi tylko jeden kabel jack 3,5. Oczywiście nie będzie sytuacji, w której miałby być odtwarzany dźwięk z obu urządzeń jednocześnie. Jakieś pomysły? :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   P_M_ 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2533
  • Dołączył: Wt, 20 Sty 04

Napisany 13 Grudzień 2019 - 17:40

Miałem kiedyś podpięte z3e logitecha do kompa i do dekodera przez zwykły rozdzielacz. Działało, ale kiedy był podłączony komp i tuner (czasem coś ściągałem i oglądałem tv). Było wyraźnie ciszej.

#3 Użytkownik jest niedostępny   MrChaos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 293
  • Dołączył: Pt, 31 Lip 15

Napisany 13 Grudzień 2019 - 18:16

no tak, tylko z3e mają wejście na jacka, tak? a z tych moich wychodzi jeden męski jack. i pytanie, czy coś takiego będzie działać? ewentualnie gdzie coś takiego kupić po taniości? :D bo większość to rozdzielacze osobno na mikrofon i audio po prostu. a ja bym potrzebował coś takiego chyba:

Dodaj obrazek

#4 Użytkownik jest niedostępny   P_M_ 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2533
  • Dołączył: Wt, 20 Sty 04

Napisany 13 Grudzień 2019 - 20:15

Niekoniecznie. Ja mam rozdzielacz w drugą stronę. Podpięty był do kompa, a tuner i monitor do niego. Do tunera był kabel z dwoma jackami.
Na allegro dostaniesz dowolne przejściówki. Przy odrobinie chęci można samemu zrobić, ale się nie opłaca.

#5 Użytkownik jest niedostępny   kola01 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1033
  • Dołączył: Wed, 02 Lip 08

Napisany 13 Grudzień 2019 - 20:36

Takie rozdzelacze działąją ale zazwyczaj fatalnie. Urządzenia wpływają na siebie nawzajem, pojawiają się zakłócenia lub dźwięk jest wyraźnie przyciszony i pozbawiony dynamiki.

#6 Użytkownik jest niedostępny   korki45 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 98
  • Dołączył: Cz, 15 Kwi 10

Napisany 13 Grudzień 2019 - 20:50

Poszukaj Switch'a audio

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych