Skocz do zawartości
yampik

NVIDIA (GTX) rly RTX 30x0

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie szukam RTX 3070, nówki. Polecicie jakiś sklep z normalnymi cenami ?

Znalałem w dobrej cenie taką https://www.intexpc.pl/p/manli-geforce-rtx-3070-ti-8gb-gddr6x-256bit-nowa-769641,2192 

Co myślicie ? w takiej samej cenie chodzą 3070 ? np. https://www.intexpc.pl/p/palit-geforce-rtx-3070-gamingpro-8gb-gddr6-256bit-nowa-769826,2192

Opłaca się dołożyć 200 zł do TI ?

Edytowane przez aronq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, aronq napisał:

Znalałem w dobrej cenie taką

Ja wiem że nówka a używana na gwarancji to trzy różne rzeczy, ale kurde za tyle sosu kupisz 3080 z dobrym chłodzeniem i gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, aronq napisał:

Panowie szukam RTX 3070, nówki. Polecicie jakiś sklep z normalnymi cenami ?

Znalałem w dobrej cenie taką https://www.intexpc.pl/p/manli-geforce-rtx-3070-ti-8gb-gddr6x-256bit-nowa-769641,2192 

Co myślicie ? w takiej samej cenie chodzą 3070 ? np. https://www.intexpc.pl/p/palit-geforce-rtx-3070-gamingpro-8gb-gddr6-256bit-nowa-769826,2192

Opłaca się dołożyć 200 zł do TI ?

Obie te karty to śmietnika chłodzenie. 

Sklep średnio pewny. A bez sklepu nie ma gwarancji, pamiętaj.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, assire napisał:

Ja wiem że nówka a używana na gwarancji to trzy różne rzeczy, ale kurde za tyle sosu kupisz 3080 z dobrym chłodzeniem i gwarancją.

gdzie ? i kiedy ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@aronq napisz do tego gościa czy jeszcze ma jakieś 3080 https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-3070-ti-gaming-x-trio-8gb-dystr-pl-gw-CID99-IDRMMow.html#eed5123cbd

Górnik, ale gość te karty ma dosyć świeże i serio trzymał je w serwerowni. Ja brałem od niego 3080 TUFa, normalnie przy mnie ją załadował do kompa, puścił furmarka, przyniósł papiery, pogadał.

No a tak poza tym, to OLX albo Allegro, sporo tego jest, trzeba troche poszukać i popytać czy są papiery i z jakich sklepów, ale generalnie bezproblemowo w takiej kasie kupisz 3080.

Tylko że to wszystko są używane karty - i jak nie chcesz używanej to cenowo nie jest kolorowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Stjepan666 napisał:

Lipton

Tutaj dłuższe i bardziej dogłębne porównanie. Nic się nie nauczyli po dramie z 4080

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 3,1k to ja puscilem nowego, zafoliowanego gigabyte oc 3080 i  rocznego 3080 suprim lhr ?

Edytowane przez MSF Koi
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Minciu napisał:

Obie te karty to śmietnika chłodzenie. 

Sklep średnio pewny. A bez sklepu nie ma gwarancji, pamiętaj.

Chłodzenie do Palita 3070 całkiem dobrze sobie radzi, używałem 2 lata i po dość mocnym oc nie łapała 70 stopni w grach. To samo chłodzenie kiepsko sobie radzi z 3080 bez OC, którą obecnie posiadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, MSF Koi napisał:

Za 3,1k to ja puscilem nowego, zafoliowanego gigabyte oc 3080 i  rocznego 3080 suprim lhr ?

No fakt nie masz się czym chwalić ? Interes życia to nie był chyba że robisz w dobroczynności ;-)

Edytowane przez Tomcat
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Tomcat napisał:

No fakt nie masz się czym chwalić ? Interes życia to nie był chyba że robisz w dobroczynności ;-)

Wymieniałem kartę to co, miałem sobie je na pamiątkę zostawić? Gaming OC sprzedałem po prawie cenie zakupu, suprim do gier był używany. Chyba że według ciebie powinienem sprzedać wcześniej kartę i pół roku bez GPU siedzieć byle nie być stratnym ? Zresztą tu chodzi o to że zakup nowej 3070 za 3k to jest zły wybór, a nie po ile ja te karty sprzedałem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Tomcat napisał:

Wszystko zależy za ile kupił, i może rodzinnie sprzedawał, a nie na Janusza jak to sugerujesz?  Zbędny Twój post..."Czasami lepiej mądrze stać, niż głupio biegać" piękne słowa jednego z użytkowników, ale za każdym razem nie pamiętam nicku? 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy jeśli chcę zmienić 3060Ti gigabyte na innego producenta, np. msi 3060Ti to też trzeba usuwać i na nowo instalować stery czy system przełknie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, assire napisał:

@aronq napisz do tego gościa czy jeszcze ma jakieś 3080 https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-3070-ti-gaming-x-trio-8gb-dystr-pl-gw-CID99-IDRMMow.html#eed5123cbd

Górnik, ale gość te karty ma dosyć świeże i serio trzymał je w serwerowni.

Cytat

Termopady niepowylewane

Widać to bez rozbierania czy jednak rozbierał?:E

Cytat

Byly zaopiekowane, odkurzane itd ;)

Normalnie dziadek tylko do kościoła jeździł.:E Szkoda, że o klimie i kołysance nie wspomniał.:rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, AndrzejTrg napisał:

Wszystko zależy za ile kupił, i może rodzinnie sprzedawał, a nie na Janusza jak to sugerujesz?  Zbędny Twój post..."Czasami lepiej mądrze stać, niż głupio biegać" piękne słowa jednego z użytkowników, ale za każdym razem nie pamiętam nicku? 

Nic nie poradzę że w marcu puściłem swoje zajechane kopaniem 3070 po 4,5k sztuka.
Nie czarowałem że ngdy nie kopały itp.
Nawet dzisiaj patrząc po ile chodzą używane 3070ki (26-3k na 99% pokoparkowe) i nówki to puszczenie nierozpakowanej rtx 3080 za 3k ciężko nazwać sensowna sprzedażą .
Nie chodzi o januszenie, po prostu na olx czy allegro chodzą drożej.

Dla mnie sprzedanie czegoś sporo poniżej ceny rynkowej jest dziwne i tyle. 
Każdy robi jak uważa ale na obcym ludziom raczej nie robię prezentów.

22 minuty temu, B@nita napisał:

Widać to bez rozbierania czy jednak rozbierał?:E

Normalnie dziadek tylko do kościoła jeździł.:E Szkoda, że o klimie i kołysance nie wspomniał.:rotfl:

Mnie wyczyszczenie tyranych 14 miechów kart kosztowało 15minut z pędzla i puszkę  powietrza w puszce za 6 zeta.
Nie opowiadałem bajek że trzymana pod kołdrą i nie kopała - jak ktoś pytał to pisałem szczerze.

Większośc używek zwłaszcza bez lhr to teraz pokoparkowe i trzeba być tego świadomym.
Długa gwarancja w dużym sklepie i data zakupu najlepiej po marcu 2022(wtedy kopanie przestało się  powoli opłacać) albo niewiele przed i jest szansa że nie wtopimy.
Pewnie jak 3080ka kopała dłużej to termopady są do zmiany.
W 3060ti/3070 to raczej nie jest konieczne - memy sie tak nie grzeją (ew grzeja ale bez czujnika nie jesteśmy tego świadomi )

Edytowane przez Tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, B@nita napisał:

Panowie, czy jeśli chcę zmienić 3060Ti gigabyte na innego producenta, np. msi 3060Ti to też trzeba usuwać i na nowo instalować stery czy system przełknie?

Jak zmieniałem ventusa  3070 2x na 3x i system wymagał reinstalacji starów - czemu nie wiem i nie wnikam :rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Tomcat napisał:

Jak zmieniałem ventusa  3070 2x na 3x i system wymagał reinstalacji starów - czemu nie wiem i nie wnikam :rotfl:

Tzn.? Po wymianie nie wstał?

21 minut temu, Tomcat napisał:

A przegrzane pamięci nie? Ile jeszcze pociągną ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstała na podstawowym sterowniku windowsowym i rozdziałce i musiałem stery przeinstalowywać - czemu nie wiem.

Niestety kopanie = memy dostają w kość.
Jest rok  - półtora  gwary to można na to przymknąć oko jak cena dobra - jakbym nie przeszedł na konsole to pewnie taką 3070kę za 1600-1700 teraz bym sobie chciał upolować ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Tomcat napisał:

.

Sporo nawet niekopiącyh ma do zmiany. Bo fabrycznie gównolit wkładali 

12 minut temu, B@nita napisał:

Tzn.? Po wymianie nie wstał?

A przegrzane pamięci nie? Ile jeszcze pociągną ?

Nie przegrzejesz bo throtluje karta jak dobija do limitu. A sensory z tego co wiem biorą odczyt z ich wnętrza. Więcej trupów ludzie narobili upychając za twarde pady albo złej grubości. Ewentualnie lecąc bez podpórek na powyginanych PCB.

Edytowane przez Minciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile obecnie kosztuje uzywka pokoparkowa 3090? tzn ile sensownie jest za nią dać, 3,5k to dużo czy mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, newuser3 napisał:

ile obecnie kosztuje uzywka pokoparkowa 3090? tzn ile sensownie jest za nią dać, 3,5k to dużo czy mało?

Jeśli z gwarancją i w 100% sprawna to 3.5k przyzwoita  cena 

Edytowane przez Pitt_34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tomcatzobacz sobie ceny teraz 3080, za 3-3,2k dostaniesz topowe chlodzenie.

Zreszta sam puscilem kupionego zotaca 3080 za 3300 za 9k pln, ventusa 3070 kupione za 2,5 za 6,5k, jeszcze pare sztuk bylo, generalnie i tak jestem na ogromny plus.

@B@nita

Nie ale i tak lepiej zrobic ddu + najnowsze stery zainstalowac

@newuser3

3,5k max imo chyba ze topowe chlodzenie to moze jeszcze 100-200zl mozna dolozyc, jakby nie patrzec to pewnie wiekszosc pokoparkowych kart juz sprzedana takze niedlugo cena moze troche do gory skoczyc.

Edytowane przez MSF Koi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanim ten złom całkowicie zniknie z portali aukcyjnych jeszcze sporo czasu minie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi