Skocz do zawartości
yampik

NVIDIA (GTX) rly RTX 30x0

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, wii napisał:

Ciekawe co będzie robił ten dodatkowy chip...

głównym zadaniem dodatkowego chipu jest przekonanie niewiernych że podwyżka 50% per segment must have a zasadzie to będą nawet płakać z żalu oddając krzem do klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ODIN85 napisał:

To sobie trochę poczekasz?

Nie spieszy mi się, 1080 sprzedałem tydzień temu, więc nie mam parcia, a tymczasowo gram w gry, co działają na GTX 960 bezproblemowo. Poczekam na testy i na wersje autorskie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Ogider napisał:

W sumie zaczynają się też plotki o Hopper pojawiać. Może czas na nowy temat ? :D

Spokojnie,jak będzie już więcej plotek nt.Hopper,to pojawi się u nas wątek zbiorczy.Oczywiście warunek jest jeden: forum musi do tego czasu przetrwać.

3 godziny temu, amsztel napisał:

Na poczatku 2017 NV miala w ofercie karty za 1.8k z 8GB Vramu oraz karty za 3k z 11GB Vramu. 3 i pol roku pozniej do kart za zapewne 4k+ (3080) maja zamiar montowac 10GB? Toc to jest jawna kpina.

NV żyduje na Vramie :E

3 godziny temu, radier napisał:

Czyli 3060 6GB....jaP&^$*^&*%

Jeszcze jest nadzieja na 8GB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, ghs napisał:

będą nawet płakać z żalu oddając krzem do klienta.

Ta parafrazując Jensen płakał jak sprzedawał :E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, dadi82 napisał:

Ta parafrazując Jensen płakał jak sprzedawał :E

Do granicy nawet gonił, bo się rozmyślił, a i codziennie dzwoni żeby posłuchać dźwięku chłodzenia 8:E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, wii napisał:

Raptem 1gb mniej niż w ostatnich 2 ti... Inna sprawa jak jeszcze usprawnionych. Side ile poprawili to między 1xxx a 2xxx serią? Ciekawe co będzie robił ten dodatkowy chip...

Jeszcze raz po polsku ? Jaki dodatkowy chip? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To z tych starszych plotek pewnie ;)

7a0MYqn.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile poprawili kompresje kolorków z 1xxx na 2xxx? W ogóle poprawili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, AUTO6 napisał:

niej wyczuwalna niż pomiędzy 144Hz a 165Hz

Mam 144hz od lat i nadal nie widzę różnicy między 100 Hz a 144 Hz (monitor mam ustawiony w 120 hz, bo po cholerę więcej, kiedy i tak nie widzę różnicy? tylko cewki głośniej wyją).

A tu się dowiaduję, że są ludzie, co odróżniają 240 od 300.. smuteczek, no.

Ech, aż mnie wzięło na wspominki - w 2018 kupowaliśmy 1080Ti i spłacało się toto w 50% w miesiąc kopaniem krypto, a ekipa wtedy płakała że karty drogie i wyzywała minerów. A jaka była radość, jak GPU mining padł jak zdechła kawka...

... no to macie teraz karty po 7000 PLN i brak możliwości zmniejszenia ich ceny miningiem, wątpię, że to był dobry deal ?

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Ogider napisał:

Igorlab pisał jeszcze tydzień temu coś o tym. Pytanie czy to nie jest jednak pomyłka. Egx a100 miał Mellanox ConnectX-6 Dx SmartNIC i pewnie małe niedomówienie że wzięto to za projekt przyszłych geforce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kaiketsu napisał:

[...]

Ech, aż mnie wzięło na wspominki - w 2018 kupowaliśmy 1080Ti i spłacało się toto w 50% w miesiąc kopaniem krypto, a ekipa wtedy płakała że karty drogie i wyzywała minerów. A jaka była radość, jak GPU mining padł jak zdechła kawka...

... no to macie teraz karty po 7000 PLN i brak możliwości zmniejszenia ich ceny miningiem, wątpię, że to był dobry deal ?

Piekny post :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Kaiketsu napisał:

Mam 144hz od lat i nadal nie widzę różnicy między 100 Hz a 144 Hz (monitor mam ustawiony w 120 hz, bo po cholerę więcej, kiedy i tak nie widzę różnicy? tylko cewki głośniej wyją).

Z tego co pamiętam, to mining przyczynił się do wzrostu cen i braku kart na rynku, a nie spadkiem cen.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
2 godziny temu, severall napisał:

To teraz można się pokusić o nowe typy cenowe ;)

3090 - 7000 PLN

3080 - 4000 PLN

3080Ti 12GB RAM - 5500 PLN (referent).?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Ogider napisał:

To jest z patentu Turinga o możliwości stworzenia zewnętrznego akceleratora. Na tym screenie masz wrzucony akcelerator DNN, który miał wejść do produkcji w tym roku.

1 godzinę temu, wii napisał:

Ile poprawili kompresje kolorków z 1xxx na 2xxx? W ogóle poprawili?

Ogólnie poprawiono kompresje/ograniczono ruch o ~1.2x, ale przy okazji rzeczywista przepustowość pamięci w Turingu wynosi 0.82x tej z Pascala. 

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, @lek napisał:

mining przyczynił się do wzrostu cen i braku kart na rynku, a nie spadkiem cen.

Jasne, ale jeśli używałeś własnego GPU do kopania, to w okresie bańki na to spłacało się mega szybko. 

No chyba, że kupiłeś w momencie, gdy sklepy za 1060 wołały 3500zł, ale to był raptem chyba tydzień-dwa. To rzeczywiście nie dało rady się zwrócić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak teraz się komuś przyda RTX3090 do FullHD? bo u konkurencji jest news o nowym monitorze Asusa 360Hz :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SPYCHCIO napisał:

Jednak teraz się komuś przyda RTX3090 do FullHD? bo u konkurencji jest news o nowym monitorze Asusa 360Hz :szczerbaty:

W życiu fhd bym nie wział :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.01.2020 o 00:02, dawidoxx napisał:

Jedno jest pewne 3080Ti w końcu ogarnie 4k :)

...tak bedzie ale na 27 calowym klocku te 4K ci wyswietli haha czy masz cosik winkszego ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SPYCHCIO napisał:

360Hz

Łomatko :E

To chyba tylko do CS na low, bo nie kojarzę procesorów, co wypuszczają po 360 fps z siebie w grach ?

A tak przy okazji, za ile można teraz sprzedać 1080Ti? pewnie będę chciał kupić coś z Ampere/RDNA2, ale raczej z zakresu 3070 - chyba będzie już zauważalnie bardziej wydajne.

Mam jeszcze gwarę na 1080Ti (5 lat u EVGA), więc może sprzedaż nie będzie bardzo trudna ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, ODIN85 napisał:

Rok nawet.

Na co? Na niereferenta np. Strixa tyle będziesz czekał :E

W sklepach pojawią się najpóźniej ~miesiąc po sklepowej premierze referentów.

Wersje 20GB jeśli faktycznie są tylko w niereferentach też pojawią się wraz innymi okrojonymi wersjami 10GB :E

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, lukadd napisał:

Na co? Na niereferenta np. Strixa tyle będziesz czekał :E

W sklepach pojawią się najpóźniej ~miesiąc po sklepowej premierze referentów.

Może nawet szybciej - Blind wspominał ze 1 wrzesnia asus ma zaprezentować swoje nowe produkty z serii ROG, więc prawdopodobnie gpu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Kaiketsu napisał:

Nie mam niestety realnego odniesienia tak jak Ty, może jest jak z autami ;)?

różnica 1 sekundy do setki pomiędzy 10 a 11 to nic a pomiędzy 5 a 6 to kosmos ;)

gram w 75Hz w sumie cieka jestem tych kosmicznych Hz bo oczy mam dosyć czułe :D

chyba czas sprawdzić jakiś szybki monitor ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, dawidoxx napisał:

Może nawet szybciej - Blind wspominał ze 1 wrzesnia asus ma zaprezentować swoje nowe produkty z serii ROG, więc prawdopodobnie gpu :)

Czym szybciej tym lepiej. Ale od prezentacji do trafienia produktu na sklepowe półki to różna droga.

1 minutę temu, ODIN85 napisał:

Nie bo dwa razy nie zarobią.

To nie jest jedna zamknięta marka jeśli chodzi o niereferenty, a wiele firm klepiących GPU, jak faktycznie będą mieli możliwość wypuszczenia 20GB wersji to takie wypuszczą i odpowiednio przytną za ekstra pamięć :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, lukadd napisał:

Czym szybciej tym lepiej. Ale od prezentacji do trafienia produktu na sklepowe półki to różna droga.

dawac mi tu na 1 wrzesnia MSI GeForce RTX 3080 GAMING X TRIO 20GB GDDR6X - ilez mozna kurla czekac..chcialbym se popykac w sapera lub pasjansa w 8K

Edytowane przez Player120
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi