Forum PCLab.pl: Zen 3(AMD Ryzen 4xxx) - wątek zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

  • (72 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zen 3(AMD Ryzen 4xxx) - wątek zbiorczy Vermeer - Renoir - Genesis Peak - Milan

#1281 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Zostaw mi radio, to je podkręcę :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5717
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 21 Maj 2020 - 14:12

Nie jest powiedziane. 3700x np nie kręci tego co na pudełku nawet , i to mowa o młodziaku z końca stycznia. A ręcznie też nie jest ciekawie. Jak na razie z młodych to 3600 dostały takiego kopa w oc. Więc + 200mhz jak zrobią :)?

#1282 Użytkownik jest niedostępny   michaelius33 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 321
  • Dołączył: Wt, 01 Gru 15

Napisany 21 Maj 2020 - 14:19

Zobacz postblubaju, o 21 Maj 2020 - 14:08, napisał(a):

Jak zrobią ref Zen 2 to mogą go zrobić tak jak jest zrobiony R3 3300x z niedzieloną pamięcią podręczną i to może być jedyna i najważniejsza zmiana, oprócz wyższych zegarów.


Zapomnij.
Ingerencja w maski do litografii to miliony dolarów.

Mieliby robić coś takiego na kilka miesięcy jak starczy podnieść mnożniki w już istniejących procach ?

#1283 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 21 Maj 2020 - 14:58

Ciekawe czy AMD się ugnie
i da wsparcie dla Zen3 chipsetowi 300. Na Nexusie pokazali odpowiedź AMD, że analizuje sytuacje.

#1284 Użytkownik jest niedostępny   lukibossss 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1409
  • Dołączył: Wed, 30 Paź 13

Napisany 21 Maj 2020 - 15:06

Zobacz postjg77xfx, o 21 Maj 2020 - 14:58, napisał(a):

Ciekawe czy AMD się ugnie
i da wsparcie dla Zen3 chipsetowi 300. Na Nexusie pokazali odpowiedź AMD, że analizuje sytuacje.


Jeśli z litości powiedzieli że nie wszystkie b450/x470 będą ogarniać nowe procki to mi nawet przez myśl nie przeszło że b350 będzie to robić...

#1285 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 21 Maj 2020 - 15:08

Mi się wydaje, że jednak każda b450/x470
dostanie wsparcie.
Pewnie w przypadku AM5 zabezpieczą
się przed wieloletnim wsparciem platformy,
chipset na 2 generacje i koniec.

Ten post był edytowany przez jg77xfx dnia: 21 Maj 2020 - 15:12


#1286 Użytkownik jest niedostępny   Smogsmok 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1241
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 21 Maj 2020 - 16:49

Zobacz postblubaju, o 21 Maj 2020 - 15:08, napisał(a):

Jak zrobią ref Zen 2 to mogą go zrobić tak jak jest zrobiony R3 3300x z niedzieloną pamięcią podręczną i to może być jedyna i najważniejsza zmiana, oprócz wyższych zegarów.

Nie mogą, to jest po prostu fizycznie niemożliwe na Zen2 dla procesorów o większej ilości rdzeni niż 4, dopiero Zen3 wprowadzi 8 rdzeniowe CCX-y.

#1287 Użytkownik jest niedostępny   Radio_Tirana 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 148
  • Dołączył: Pt, 08 Maj 20

Napisany 21 Maj 2020 - 17:11

Zobacz postjg77xfx, o 21 Maj 2020 - 15:08, napisał(a):

Mi się wydaje, że jednak każda b450/x470
dostanie wsparcie.
Pewnie w przypadku AM5 zabezpieczą
się przed wieloletnim wsparciem platformy,
chipset na 2 generacje i koniec.

W punkt, na stronie AMD jest taka tabelka gdzie widnieje selective beta bioses zarówno w ramce dla serii 300 [Zen 2] jak i 400 [Zen 3]. Jak wiemy selective beta updates skończyło się tak, że wszystkie B350/X370 dostały update do obsługi Ryzenów 3000.

Ten post był edytowany przez Radio_Tirana dnia: 21 Maj 2020 - 17:13


#1288 Użytkownik jest niedostępny   jg77xfx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1509
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 16

Napisany 21 Maj 2020 - 17:15

Pod koniec roku szykują się zakupy.
Pewnie Zen3 wpadnie, może RDNA2 też kupię.

#1289 Użytkownik jest niedostępny   Wu70 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2130
  • Dołączył: Pn, 08 Gru 08

Napisany 21 Maj 2020 - 21:44

Zobacz postnovi, o 21 Maj 2020 - 15:12, napisał(a):

Jak na razie z młodych to 3600 dostały takiego kopa w oc. Więc + 200mhz jak zrobią :)?


a 3600x leci jeszcze wyżej czy teraz się zrównały?

#1290 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5755
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 22 Maj 2020 - 22:08

Zobacz postWu70, o 21 Maj 2020 - 22:44, napisał(a):

a 3600x leci jeszcze wyżej czy teraz się zrównały?

Też mnie to ciekawi nikt na forum nie kupuje 3600x skoro 3600 jest tańszy i widzi jak nowe sztuki idą :E dlatego z 3600x jest problem aby ktoś to przetestował

#1291 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • AMD/Nvidia Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4046
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 22 Maj 2020 - 22:20

Zobacz postSend1N, o 22 Maj 2020 - 23:08, napisał(a):

Też mnie to ciekawi nikt na forum nie kupuje 3600x skoro 3600 jest tańszy i widzi jak nowe sztuki idą :E dlatego z 3600x jest problem aby ktoś to przetestował

3600X jest na tyle nieopłacalny,że szkoda go brać,może będzie miał góra 100-200 MHz przewagi nad 3600
Dlatego praktycznie każdy bierze 3600,jak szuka 6-rdzeniowego proca do gier

#1292 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5755
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 22 Maj 2020 - 22:44

Zobacz postSplendor_97, o 22 Maj 2020 - 23:20, napisał(a):

3600X jest na tyle nieopłacalny,że szkoda go brać,może będzie miał góra 100-200 MHz przewagi nad 3600
Dlatego praktycznie każdy bierze 3600,jak szuka 6-rdzeniowego proca do gier

Zgadza się tylko tutaj nie o to chodzi, chodzi o to czy jeżeli są sztuki już 4.5ghz 1.25v 3600 to czy nowe 3600x czasem nie robią 4.7ghz :E

#1293 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6821
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 22 Maj 2020 - 23:53

Zobacz postSend1N, o 22 Maj 2020 - 23:44, napisał(a):

Zgadza się tylko tutaj nie o to chodzi, chodzi o to czy jeżeli są sztuki już 4.5ghz 1.25v 3600 to czy nowe 3600x czasem nie robią 4.7ghz :E


Szukanie Świętego Grala, żeby w Cinebench pograć. :E


Że wam się chce.

Ten post był edytowany przez Doamdor dnia: 22 Maj 2020 - 23:54


#1294 Użytkownik jest niedostępny   Send1N 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5755
  • Dołączył: Pn, 18 Lut 08

Napisany 23 Maj 2020 - 00:57

Zobacz postDoamdor, o 23 Maj 2020 - 00:53, napisał(a):

Szukanie Świętego Grala, żeby w Cinebench pograć. :E


Że wam się chce.

Kolejny błędny strzał jak splendor wyżej :E człowiek tylko jest ciekawy czy nowe 3600X pokazują jeszcze większe taktowanie ja nic nie szukam bo wsadziłem 3700x

Ten post był edytowany przez Send1N dnia: 23 Maj 2020 - 00:57


#1295 Użytkownik jest niedostępny   Smogsmok 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1241
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 23 Maj 2020 - 03:20

Widzę cena 3300x kompletnie nie opłacalna, 620zł :kwasny: , gdzie 3600 już od 790zł z darmową wysyłką. 50% więcej rdzeni za jedyne 27% więcej.

Ten post był edytowany przez Smogsmok dnia: 23 Maj 2020 - 05:08


#1296 Użytkownik jest niedostępny   Armage169 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Pt, 04 Sie 17

Napisany 23 Maj 2020 - 05:39

https://videocardz.c...xt-on-june-16th

#1297 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6821
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 23 Maj 2020 - 07:38

Zobacz postSend1N, o 23 Maj 2020 - 01:57, napisał(a):

Kolejny błędny strzał jak splendor wyżej :E człowiek tylko jest ciekawy czy nowe 3600X pokazują jeszcze większe taktowanie ja nic nie szukam bo wsadziłem 3700x


Nie chodziło mi o ciebie, ale wiesz o kogo. :D

Jak tam 3700X zadowolony ? Kasztan to chyba już nie jest ? :E



Dodaj obrazek


Grubo, 4,7GHz chyba stanie się faktem, 7 lipca się okaże.

Ten post był edytowany przez Doamdor dnia: 23 Maj 2020 - 07:42


#1298 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Zostaw mi radio, to je podkręcę :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5717
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 23 Maj 2020 - 08:11

Jakie 4.7 :E? Toc to będą tylko podniesione zegary względem sztuk które teraz idą z fabryki, dadzą odpowiedni vid i będziesz miał jak przy premierze zen2 z oc na sztywno :E . Wymaksowane zegary na auto, i praktycznie ma sztywno nie będzie możliwości oc. I druga sprawa, zwroc uwagę jak zaczynają rosnąć tempy razem z taktowaniem, a ciekłego azotu nie dołożą do chłodzenia :E.

#1299 Użytkownik jest niedostępny   Armage169 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Pt, 04 Sie 17

Napisany 23 Maj 2020 - 08:16

Były by nieźle jaja gdyby przełożyli premierę zena 3 na 2021 i tym samym wsparcie dla b450 skończyło by się na refreshu zena2. Takie tam poranne myśli xD

#1300 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6821
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 23 Maj 2020 - 08:21

Dla mnie to bez znaczenia, FHD idzie do lamusa, więc CPU jedzie na wakacje. :E

  • (72 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych