To raczej niech oni uzasadnia dlaczego tak testują procesory i maja tak dziwne wyniki. Chociaż teraz to można wszytko zganiać na Windowsa 😆
Ogólnie to ja porównuje wyniki zawsze do Gamer Nexus bo to najbardziej rzetelny kanał/strona z sprzętem dziś.
@krzysiak, a potrafisz uzasadnić, czemu niby są oderwane od rzeczywistości? Sebastian Oktaba wybiera takie miejsca w grze, które mocno obciążają procesor. Tobie po prostu nie pasuje, że wtedy X3D już nie ma takiej przewagi.
Porównując łączne wyniki wydajności w grach z testów PurePC i ITH procesorów i9-14900K i Ryzen 7 7800X3D to jest tylko 8% różnicy i to głównie dlatego, że w teście ITH jest gra A Plague Tale: Requiem, która przy wyłączonym RT ma na procesorze AMD aż o 36% wyższą ilość FPS.
Cześć,
kupiłem mikrofon sr-bv4. Mikrofon nie zawierał w zestawie kabla więc dokupiłem osobno kabel XLR do USB. Podłączam do PC z windowsem (win 11). W ustawieniach System -> Dźwięk - Wejście nie pojawia mi się ten mikrofon. Mam opcję "Mikrofon USB audio device" ale ta opcja jest widoczna nawet po rozłaczeniu kabla z PC. W każdym razie nawet gdy wybiorę jako mikrofon, właśnie to urządzenie USB, to i tak niestety mikrofon nie przechwytuje dźwięku. Niestety nie znam się kompletnie na audio. Czy coś źle robię? Czego potrzebuję aby korzystać z mikrofonu sr-bv4 na komputerze z windowsem?
"No bo masz za wonsko 128bit szynkę" 😅 - przepraszam, nie mogłem się powstrzymać po tym, co niektórzy tu kiedyś wypisywali (i na PurePC też)
Tak poważnie, to problem może dotyczyć braku synchronizacji (nawet przy stałym fps wzgl. Hz, ale jedno różne od drugiego), czy dodatkowo jeszcze zmienności fps wzgl. Hz). Może to być też problem sterowników/gier (budowanie shaderów). Włączone e-cores faktycznie kiedyś powodowały problemy, ale obecnie podobno już nie powodują (tu pytanie którą masz wersję Windows? - max zaktualizowany Win 11, czy może nie aktualizaowany Win 10?). BIOS najnowszy?
Znowu tusk wyprzedaje majątek, a lewak powie "eee, nie prawda, bo jajka mamy kwadratowe". 🤣
Czyli jak Cię boli ręka, to wolisz ją odciąć (sprzedać bank), niż leczyć? (naprawić nie działające funkcje) 😉