Mam dokladnie to samo. Moja plyta to asus rog strix Z790-F + WIN10, ale problem identyczny. Niektore sterowniki nie instalują się, po sciagnieciu rozpakowuje, klikam na plik asusCOSTAM.exe i nic sie nie dzieje (troche jakby proces sie od razu zamykał). Przy innych sterownikach wyskakuje monit "Ten sterownik jest niezgodny z wersją systemu operacyjnego" sic (dla pewnosci próbuje wszystkie wersje sterownika jakie sa na stronie ausa jednak problem sie powtarza). Oczywiscie sciagam pliki dla Win10 64, mam zainstalowany system Win10 64. Sterownik do chipsetu zainstalował sie prawidłowo natomiast z resztą były grube problemy.
Ostatecznie instalowalem stery przez pliki bat, ale nie mam pewnosci, czy wszystko sie zainstalowalo prawidłowo bo w managerze wiszą jakies nieznane urzadzenia.
Na mój gust ewidentna wina asusa, mam nowy sprzet, świeżutki windows, a pliki dostarczone przez aususa nie sa w stanie sie zainstalowac. Jedno wiem napewno wiecej asusa juz nie kupie. Nie po to sie placi 2 kafle za płyte zeby sie borykac z problemami jakbym mial chinską plyte marki KsiongJong za 200zł
Stare BIOS-y dla Ryzenów 3000 max, nic interesującego.
Co tam jest ciekawego? Wartość po lewej to maksymalny potencjał PCIe dla GPU, po prawej aktualny tryb (liczba linii i standard).