Cześć. Mam do sprzedania właściwie dwa zestawy płyta + proc + RAM + chłodzenie na tej platformie, ale ze względu na regulamin działu na razie zapytam tylko o ten który sprawia mi większy problem.
Mianowicie: Ryzen 5 1600 AF, MSI X370 Gaming Pro (+pudełko, maskownica), G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz, Spartan Pro prawdopodobnie HE924. Samsung 970 Evo Plus 250GB
Bardziej opłaci się wystawić w calości czy na części? W zależności od tego co doradzicie prosiłbym o propozycję cen w obydwóch opcjach. Dysku zakładam nikt już nie będzie chciał w tych czasach używanego więc podejrzewam że po uprzednim zerowaniu/Secure Erase opłaci się go władować tylko do zestawu.
Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi.
Miałem Dark Rock 3 Pro kilka miesięcy na i9 10900K.
Pisanie, że powietrzne jest cichsze od aio ma tyle samo sensu co pisanie, że matowa powłoka w monitorach oled nie jest ziarnista.
@SebastianFM Jak kiedyś kupisz aio, to zrozumiesz, że paradoksalnie w pc, im więcej masz wentyli tym masz ciszej i chłodniej. Nie zastanawiałeś się nigdy czemu wypasy mają po 10-12 wentyli łącznie?
3 wentyle na 500 rpm dadzą Ci mniej hałasu niż Twój 1 na 1000 rpm. I będzie chłodniej
No co Ty. Odpal sobie Forza Motorsport, stań przy tarkach i zmieniaj swoje ustawienie na HDR/High. Light Enhancer powoduje przepalanie kolorów. Asfalt się zmienia tarki tracą detale.
Dla mnie HDR/HIGH ogarnął w końcu ten monitor w pełni.
HDR/HIGH jedyne co zmienia w stosunku do HDR/MEDIUM w starym firmware, to jaśniejsze elementy w ciemnych scenach. Nie zmienia kolorów, nie traci detali. Naprawia co było zepsute.
Tylko że ten mixer/amp musi mieć phantom power 48V, a nie wszystkie chinole mają. Jak nie zwrócisz na to uwagi przy zakupie to znowu się zdziwisz.
Jak chcesz tanio i badziewnie to np. za 200-250PLN dostaniesz Behringer'y pokroju UMC22. Tyle że pudła tego producenta są awaryjne i słabo wykonane, może ci szum elektryczny łapać zależnie od sztuki i głośności itd.
Jak chcesz w miarę solidnie to Focusrite albo Solo albo 2i2, 450~580PLN.
W obu ręcznie włączasz przełącznikiem/guzikiem zasilanie 48V.
Te light wingsy są ok ale właśnie bym chciał ten cienki ring co mają na odwrocie, a że mają jeden cienki a drugi gruby to jak dls mnie lipa. Z takim cienkim ringiem znalazłem wentyle od thermalright ale nie które jakby terkotały