Forum PCLab.pl: Kontrola RGB (ARMIS AR7X + ASRock Z370 PRO4 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kontrola RGB (ARMIS AR7X + ASRock Z370 PRO4 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Hakuka 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Wed, 22 Sie 18

Napisany 13 Styczeń 2020 - 09:13

Czesc,
Dostałem w swoje łapki obudowę: SilentiumPC Armis AR7X TG RGB i spinając to z swoim sprzętem - brakuje mi na płycie (ASRock Z370 PRO4) złącza żeby wpiąc M/B RGB z obudowy.
Prosba o porade: Czy jest jakaś możliwość spięcia tego w inny, sensowny sposob (Albo moze przeoczylem wejscie)? Szczerze brak kontroli nad kolorem podświetlenia jest mocno irytujący, swieci sie to to jak wiejska dyskoteka (docelowo mialo byc delikatne podswietlenie)...

#2 Użytkownik jest niedostępny   @lek 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 844
  • Dołączył: So, 28 Sty 12

Napisany 13 Styczeń 2020 - 14:19

W zestawie z obudową masz kontroler RGB, który podpinasz pod przycisk RESET oraz pod kabel RGB, który wychodzi z tyłu z elektroniki sterowania wentylatorami.. Dzięki temu możesz zmieniać kolory ręcznie przyciskiem RESET, ale tylko w kilku kolorach i chyba dwóch metodach świecenia.

Ten post był edytowany przez @lek dnia: 13 Styczeń 2020 - 14:23


#3 Użytkownik jest niedostępny   Hakuka 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Wed, 22 Sie 18

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:14

Zobacz post@lek, o 13 Styczeń 2020 - 14:19, napisał(a):

W zestawie z obudową masz kontroler RGB, który podpinasz pod przycisk RESET oraz pod kabel RGB, który wychodzi z tyłu z elektroniki sterowania wentylatorami.. Dzięki temu możesz zmieniać kolory ręcznie przyciskiem RESET, ale tylko w kilku kolorach i chyba dwóch metodach świecenia.


Dzieki wielkie, nie wiedzialem ze jest mozliwosc spiecia tego z resetem... Wroce z pracy to spawdze jak to wyglada :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   tomsonx1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1344
  • Dołączył: Wt, 12 Maj 15

Napisany 13 Styczeń 2020 - 18:06

Nie resetem a dedykowanym przyciskiem na panelu frontowym zmienia się tryb rgb

#5 Użytkownik jest niedostępny   Hakuka 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 74
  • Dołączył: Wed, 22 Sie 18

Napisany 14 Styczeń 2020 - 08:16

Zobacz posttomsonx1983, o 13 Styczeń 2020 - 18:06, napisał(a):

Nie resetem a dedykowanym przyciskiem na panelu frontowym zmienia się tryb rgb


Dzieki! Totalnie nie wpadlem na to ze mogli dodac przycisk na panelu... :D Co prawda pewnie i tak dokupie kontroler ale przynajmniej nie daje jak dyskoteka...

#6 Użytkownik jest niedostępny   @lek 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 844
  • Dołączył: So, 28 Sty 12

Napisany 14 Styczeń 2020 - 14:01

Zobacz posttomsonx1983, o 13 Styczeń 2020 - 18:06, napisał(a):

Nie resetem a dedykowanym przyciskiem na panelu frontowym zmienia się tryb rgb


To jaki to jest ten dedykowany przycisk jak nie reset?

Ten post był edytowany przez @lek dnia: 14 Styczeń 2020 - 14:02


#7 Użytkownik jest niedostępny   tomsonx1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1344
  • Dołączył: Wt, 12 Maj 15

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:39

Zobacz post@lek, o 14 Styczeń 2020 - 13:01, napisał(a):

To jaki to jest ten dedykowany przycisk jak nie reset?


Dodaj obrazek

Oznaczony numerem 8 to reset
numer 2 to zmiana rgb
Jak byś sobie to zresztą wyobrażał zmianę koloru przyciskiem reset ?
Zmiana koloru i za każdym razem komp by się resetował jednocześnie :E

Ten post był edytowany przez tomsonx1983 dnia: 14 Styczeń 2020 - 17:46


#8 Użytkownik jest niedostępny   @lek 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 844
  • Dołączył: So, 28 Sty 12

Napisany 16 Styczeń 2020 - 08:37

Zobacz posttomsonx1983, o 14 Styczeń 2020 - 17:39, napisał(a):

Dodaj obrazek

Oznaczony numerem 8 to reset
numer 2 to zmiana rgb
Jak byś sobie to zresztą wyobrażał zmianę koloru przyciskiem reset ?
Zmiana koloru i za każdym razem komp by się resetował jednocześnie :E


W przypadku tej obudowy to zgadzam się i mój błąd :) Ja składałem niedawno kompa na obudowie Signum SG1X TG RGB i tam nie ma tego przycisku i podłącza się tak jak pisałem wyżej :)

Jeśli zainstalowana w komputerze płyta główna nie została wyposażona w odpowiedni system RGB, wykorzystać można dołączony do obudowy Signum SG1X TG RGB Nano-Reset kontroler, który umożliwia zarządzenie podświetleniem LED za pomocą przycisku reset na obudowie. Użytkownik może wówczas przełączać między kolorami, a także wybrać jeden z kilku dostępnych trybów: np. „łagodne przejście” czy „oddech”.

Ten post był edytowany przez @lek dnia: 16 Styczeń 2020 - 08:37


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych