Forum PCLab.pl: Proline nie chce wysłać procesora po serwisie - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (15 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Proline nie chce wysłać procesora po serwisie

#1 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3853
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 13 Styczeń 2020 - 14:51

Okej, dla chcących pomóc. Sytuacja wygląda tak, że dostałem 3600X, który robił 4,3Ghz zamiast 4,4 na single core z boxa.

Wysłałem tak naprawdę na zwrot 14 dniowy, ale podkreśliłem, że być może zgodzę się na wymianę, bo może problem leży w batchu bo dostałem bodaj 1917.

Powiedzieli, że jak takie dostaną to mi wyślą. Także póki co jestem bez procesora miesiąc.

Taka sytuacja może trwać wiele miesięcy zanim dostaną nowszy batch. Nie sądziłem, że może to być tak długo i dalej mają leżaki z wakacji.

Poprosiłem, by wysłali obojętnie jaki i zostawię jaki jest, nawet jeśli nie miałby robić 4,4Ghz ze starego batchu. Zgodziłem się na własną stratę.

Ale nie chcą. Mówią, że "jak będzie procesor to wyślemy". Czyli póki co jestem bez pieniędzy i bez procesora. Trzymają to sobie ok 1,5 miesiąca.

Coś można zaradzić?

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 13 Styczeń 2020 - 15:01


#2 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13209
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:01

Zażądaj zwrotu gotówki i kup gdzie indziej

Cytuj

Ale nie chcą. Mówią, że "jak będzie procesor to wyślemy". Czyli póki co jestem bez pieniędzy i bez procesora. Trzymają to sobie ok 1,5 miesiąca.


Pogrywają sobie z Tobą...

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 13 Styczeń 2020 - 15:06


#3 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:07

Hehe - Proline i wszystko jasne :D Tam sie nie robi zakupow - ten sklep to oszusci.

#4 Użytkownik jest niedostępny   kola3492 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 156
  • Dołączył: Pt, 31 Maj 19

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:17

O 0.1 ghz, było warto ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3853
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:22

Zobacz postKiller85, o 13 Styczeń 2020 - 15:01, napisał(a):

Zażądaj zwrotu gotówki i kup gdzie indziej


Pogrywają sobie z Tobą...


Żądać mogę. Żądałem tego i tamtego.

Kwestia jest taka, że pewnie trzeba im podstawami prawnymi rzucić i konsekwencjami, bo inaczej nic nie zrobią.


Zobacz postkola3492, o 13 Styczeń 2020 - 15:17, napisał(a):

O 0.1 ghz, było warto ?


Zawsze warto walczyć o swoje. Czemu miałbym tolerować jakiś model, który nie działa zgodnie z nominalną wartością?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13209
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:27

Zobacz postWpotrzebie2017, o 13 Styczeń 2020 - 15:22, napisał(a):

Żądać mogę. Żądałem tego i tamtego.

Kwestia jest taka, że pewnie trzeba im podstawami prawnymi rzucić i konsekwencjami, bo inaczej nic nie zrobią.




Nie bez powodu stracili wielu klientów po słynnej aferze...

Może tak na początek wykop efekt?

Pisz do naszego forumowego prawnika Primo po podstawy

#7 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:37

To nie jest kwestia afery na wykopie, tylko kwestia podejscia do klienta.
Kiedys zamowilem tam dysk HDD, ktory okazal sie bardzo glosny. Z samym dyskiem bylo wszystko OK tylko jego halas byl przeze mnie nieakceptowalny. Postanowilem go odddac w ramach zwrotu 14-dniowego.
Jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy to sklep stwierdil, ze to JA zepsulem dysk! Mimo ze byl 100% sprawny :hmm:
Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumentow wyslalem przedsadowe wezwanie do zaplaty z podanym terminem ostatecznym. Pieniadze w koncu odzyskalem ale ile mnie to czasu i nerwow kosztowalo to juz moje. Nigdy wiecej.
Z reszta wystarczy poczytac jakie akcje mieli uzytkownicy tego forum z Proline. Moje przygody to pikus.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13209
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:48

Zobacz postamsztel, o 13 Styczeń 2020 - 15:37, napisał(a):

To nie jest kwestia afery na wykopie, tylko kwestia podejscia do klienta.


Właśnie tam wyszła kwestia podejścia i szambo wybiło...tak samo można poczytać tematy z naszego forum

#9 Użytkownik jest niedostępny   amsztel 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 720
  • Dołączył: Wed, 03 Lip 19

Napisany 13 Styczeń 2020 - 15:56

Zobacz postKiller85, o 13 Styczeń 2020 - 15:48, napisał(a):

Właśnie tam wyszła kwestia podejścia i szambo wybiło...tak samo można poczytać tematy z naszego forum


Tak oczywiscie - masz 100% racji. Po prostu kiedy slysze haslo "Proline" od razu pojawia sie u mnie +1 do agresji :mad2:

#10 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13209
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:18

Oho...kogo my tu mamy...
Ciekawe czy ten sam specjalista od PR co wystąpił w roli głównej na wykopie...

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 13 Styczeń 2020 - 16:19


#11 Użytkownik jest niedostępny   ProLine.pl 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Cz, 04 Wrz 08

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:32

Szanowny Panie,

Zakupu procesora dokonał Pan 30.11.2019 r. a korektę otrzymał Pan już 13.12.2019r.

Nie zgodził się Pan na zwrot pieniędzy dlatego wysłaliśmy do Pana fabrycznie nowy egzemplarz, który również nie spełnił Pańskich oczekiwań.

Wyszedł Pan z propozycją wymiany procesora na model o określonym nr batch zgadzając się na dłuższy czas oczekiwania.

Jesteśmy zaskoczeni w jaki sposób przedstawił Pan zaistniałą sytuację.

W dniu dzisiejszym została wystawiona druga korekta oraz drogą mailową poprosiliśmy o nr konta, na który mamy zwrócić należność.

pozdrawiam,
Marcin Chrobak

Ten post był edytowany przez ProLine.pl dnia: 13 Styczeń 2020 - 16:35


#12 Użytkownik jest niedostępny   Pioy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6293
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:39

No i teraz pytanie kto mówi prawdę :E wiedząc że po jednej stronie jest bodaj naj....szy sklep, przynajmniej z tych "dużych i poważnych", a po drugiej największy forumowy Janusz to jestem skłonny uwierzyć wszystkim i nikomu :E

#13 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19092
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:39

Szybko poszło :thumbup:

#14 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3853
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:40

Zobacz postPioy, o 13 Styczeń 2020 - 16:39, napisał(a):

No i teraz pytanie kto mówi prawdę :E wiedząc że po jednej stronie jest bodaj naj....szy sklep, przynajmniej z tych "dużych i poważnych", a po drugiej największy forumowy Janusz to jestem skłonny uwierzyć wszystkim i nikomu :E


W końcu nie masz tak jasnej sytuacji, co? Bo zawsze byłbyś anty :E

Ale pisałem tu nie raz o tym batchu w temacie Ryzenów 3xxx, wielu ludzi pisało podobne rzeczy, że 3600X to pomyłka AMD. Dawałem screeny, testy, tutaj też pokazywałem. Stare 3600X nie potrafią zrobić 4.4Ghz z boxa niestety.

A na zwrocie pieniędzy mi nie zależy Państwo proline.pl, a na posiadaniu procesora.

Ogólnie nie mam problemu z proline jeśli chodzi o sam procesor. Nie ich wina, że AMD zrobiło słabe modele na początku (czyli batch wakacyjny, max wrześniowy). Problem jest taki, że na nowy batch można czekać rok czasu, a ja nie zgodziłem się tyle czekać i wolę być stratny na modelu, ale mieć przynajmniej procesor w rękach.

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 13 Styczeń 2020 - 16:49


#15 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13209
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:41

Zobacz postPioy, o 13 Styczeń 2020 - 16:39, napisał(a):

No i teraz pytanie kto mówi prawdę :E wiedząc że po jednej stronie jest bodaj naj....szy sklep, przynajmniej z tych "dużych i poważnych", a po drugiej największy forumowy Janusz to jestem skłonny uwierzyć wszystkim i nikomu :E

Ciekawy wywód :E

#16 Użytkownik jest niedostępny   forfun 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2067
  • Dołączył: Wt, 17 Kwi 07

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:47

Nic nie rozumiem. Po kiego było zamrażać sobie pieniądze zamiast kupić w innym sklepie? Pomijam odsyłanie 2 CPU dla 100mhz ;)...

#17 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3528
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:48

Cóż, nie wiem co się zmieniło , ale kiedyś z zalożycielem tematu pisałem pw, i faktycznie wspominał o tym , że odesłał procesor i określił się sprzedawcy , że chce procesor z swieższa data produkcji, więc z mojej perspektywy , to wyglądało na dobra wole sprzedawcy , bo mogli również napisać , że wyślą losowy egzemplarz, a jak nie to zwrot gotówki. Ale ostatnio nie pisaliśmy na ten temat , więc nie wiem co się zmieniło.

Ps amd wydało oświadczenie, ze boost z pudełka jest osiągalny, tylko i wyłącznie w określonych warunkach , więc niekoniecznie możesz osiągać taki boost

#18 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13209
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:49

Zobacz postforfun, o 13 Styczeń 2020 - 16:47, napisał(a):

Nic nie rozumiem. Po kiego było zamrażać sobie pieniądze zamiast kupić w innym sklepie? Pomijam odsyłanie 2 CPU dla 100mhz ;)...

Pytanie do autora ;)

#19 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3853
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:52

Zobacz postnovi, o 13 Styczeń 2020 - 16:48, napisał(a):

Cóż, nie wiem co się zmieniło , ale kiedyś z zalożycielem tematu pisałem pw, i faktycznie wspominał o tym , że odesłał procesor i określił się sprzedawcy , że chce procesor z swieższa data produkcji, więc z mojej perspektywy , to wyglądało na dobra wole sprzedawcy , bo mogli również napisać , że wyślą losowy egzemplarz, a jak nie to zwrot gotówki. Ale ostatnio nie pisaliśmy na ten temat , więc nie wiem co się zmieniło.

Ps amd wydało oświadczenie, ze boost z pudełka jest osiągalny, tylko i wyłącznie w określonych warunkach , więc niekoniecznie możesz osiągać taki boost


No i okej, to mnie na plus zaskoczyło, że chcą poszukać batcha, tyle że można czekać rok, tak? I są zamrożone pieniądze. Ani procesora nie ma ani pieniędzy. A ja bym wolał mieć jasność kiedy mniej więcej to będzie, lub dostać bylejaki procesor, bo nie mam dziś żadnego.

Co do boosta to bądźmy poważni, chodzi o allcore, a nie single core nie może zrobić 4.4Ghz i to przy chłodzeniu Noctua NHD15 + pasta grizzly czy Gelid Extreme.

Przy Ryzenie 3600 jakoś nie było problemów, a X od proline ma.

Zobacz postforfun, o 13 Styczeń 2020 - 16:47, napisał(a):

Nic nie rozumiem. Po kiego było zamrażać sobie pieniądze zamiast kupić w innym sklepie? Pomijam odsyłanie 2 CPU dla 100mhz ;)...



Lojalny jestem wobec ludzi, także wobec sklepu - kupiłem u nich, mogę X czasu poczekać, ale ten X ile jest? Miesiac, dwa, osiem?

A te 100Mhz to jest z pudełka fabryczne, a nie, że działa gorzej niz 3600 a ma cenę 3600X.

To tak jakbyś mówił, że karta graficzna 8GB ma 7GB. Serio byś nie odesłał?

Ten post był edytowany przez Wpotrzebie2017 dnia: 13 Styczeń 2020 - 16:55


#20 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19092
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:57

Ja swojej 970 nie odsyłałem...

  • (15 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych