Forum PCLab.pl: Skrypt - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Skrypt Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   KnejlU 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Wed, 24 Lip 19

Napisany 13 Styczeń 2020 - 16:37

Siema chce zrobić pranka w szkole czy ktoś wie jak zrobić error który będzie wyświetlał tekst:
Błąd Systemu
Nie masz miejsca na dysku usunąć Windows?
Odpowiedzi:tak,nie
Jeśli ktoś kliknie tak wyłączy się system a jeśli ktoś klinknie nie zacznie się spam wiadomościami hacked
Również chciałbym żeby ten skrypt miał autostart wie ktoś jak takie cuś zrobić?? Potrzebne na środe

Ten post był edytowany przez KnejlU dnia: 13 Styczeń 2020 - 16:44


#2 Użytkownik jest niedostępny   Matt91111 

  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 759
  • Dołączył: Nd, 22 Lip 12

Napisany 13 Styczeń 2020 - 21:21

xD

#3 Użytkownik jest niedostępny   Kitu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 66
  • Dołączył: Nd, 24 Sty 16

Napisany 13 Styczeń 2020 - 22:45

Skrypt VBS wrzucony do listy autostartu + wywoływanie innych skryptów w momencie zamknięcia okna dowolnego z tych skryptów? Dosłownie 10 minut szukania w necie dla gotowego rozwiązania.
Z ciekawości - skoro gimnazjów już nie ma, to w jakiej szkole dzieciaki uznają to za "pranka"?


#4 Użytkownik jest dostępny   Isharoth 

  • エイドリアンです
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3630
  • Dołączył: Pn, 27 Cze 16

Napisany 14 Styczeń 2020 - 00:38

U mnie w technikum były kiedyś uprawnienia na zdalne wyłączanie kompów przez sieć. Super zabawa jak w ciągu godziny zajęć robisz zadanie i nagle wyskakuje ci komunikat "wybuchasz" z czasem odliczania. Jak ktoś nie potrafił tego wyłączyć, to mu się wyłączał komp.
Skończyło się na tym, że żartowniś wyłączył kompa nauczycielce i następnym razem nie było już uprawnień. :E

Da się to zrobić w prosty sposób, nawet bez odliczania ale nie będę pisał jak bo i tak w większości sieci to nie zadziała. Twój pomysł za to też jest prosty, jak trochę pogooglasz to przy okazji nauczysz się kilku rzeczy. Tu wątpię że ktoś będzie marnował czas i da ci gotowe rozwiązanie. ;)

#5 Użytkownik jest niedostępny   Bono[UG] 

  • Wiecznie niewyspany...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20388
  • Dołączył: Pt, 27 Wrz 02

Napisany 14 Styczeń 2020 - 18:38

Przecież ctrl+s to się podświadomie wciska jak jest choć kilkusekundowa przerwa w pisaniu :hmm: ;)

#6 Użytkownik jest dostępny   Isharoth 

  • エイドリアンです
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3630
  • Dołączył: Pn, 27 Cze 16

Napisany 14 Styczeń 2020 - 18:57

Racja. To było dobrych kilka lat temu, więc nie pamiętam już wszystkiego dokładnie. Te zabawy były na przedmiotach zawodowych np. na sieciach gdzie często pracowaliśmy na Cisco Packet Tracer i rzeczywiście można było sobie szybko zapisać pracę. Ale jestem pewien, że przynajmniej część osób coś tam straciła przy wyłączeniu kompa. Dodaj obrazek Ta komenda pozwalała też na ustawienie czasu do wyłączenia, więc wszystko możliwe.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych