Forum PCLab.pl: Nowy procesor nie dobija do wartości GHZ z pudełka. Reklamujecie bądź, nie? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nowy procesor nie dobija do wartości GHZ z pudełka. Reklamujecie bądź, nie? Oceń temat: -----

Ankieta: Nowy procesor nie dobija do wartości GHZ z pudełka. Reklamujecie bądź, nie? (52 użytkowników głosowało)

Nowy procesor nie dobija do wartości GHZ z pudełka. Reklamujecie bądź, nie?

  1. Reklamujemy. Tak samo jak na karcie graficznej jest napisane, że ma mieć 8GB RAM to tyle ma mieć (12 głosów [23.08%] - Zobacz)

    Procent głosów: 23.08%

  2. Nie. Trzeba się cieszyć, że w ogóle działa :E (40 głosów [76.92%] - Zobacz)

    Procent głosów: 76.92%

Głosuj Goście nie mogą głosować

#1 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3853
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:21

:)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Valeri 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1365
  • Dołączył: Nd, 31 Lip 11

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:24

:o

#3 Użytkownik jest niedostępny   marjanoos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 389
  • Dołączył: Nd, 19 Cze 11

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:31

Widzę, że dramy ciąg dalszy... :E

Brakuje trzeciej opcji: "Mam wywalone na te 100MHz".

#4 Użytkownik jest niedostępny   Kandelabros 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 15 Gru 19

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:40

W normalnej ankiecie powinny być odpowiedzi "tak" i "nie", bez osobistych, "dramatycznych" opisów autora.
Ale rozumiem, że to pytanie/ankieta w stylu: "Kto jest najwspanialszym człowiekiem świata i dlaczego właśnie Lenin?"...

#5 Użytkownik jest niedostępny   Juzuss 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 109
  • Dołączył: Wt, 14 Maj 19

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:44

:hmm:

Ten post był edytowany przez Juzuss dnia: 17 Styczeń 2020 - 11:53


#6 Użytkownik jest dostępny   kubinek83bb 

  • Lubię kutabanić
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3115
  • Dołączył: Pn, 17 Sie 15

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:47

Odp nr. 3.

Czytamy dokładnie co pisze producent:

Dodaj obrazek

Jak i https://www.amd.com/.../kb/faq/cpu-pb2

I nie mamy takich problemów, nie zadajemy pytań, nie reklamujemy.

PS. A tak poza konkursem, przecież na b450 można sobie ustawić na sztywno takty dla wszystkich rdzeni, więc po co brnąć w boostowanie jednego wątku.

Ten post był edytowany przez kubinek83bb dnia: 14 Styczeń 2020 - 16:02


#7 Użytkownik jest dostępny   Makavcio2 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1662
  • Dołączył: Wt, 14 Lis 17

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:53

Tutaj bym się raczej spodziewał odpowiedzi typu
  • TAK - ZŁODZIEJE Z INTELA ZNOWU MAJĄ LUDZI ZA DEBILI I MYŚLĄ ŻE NAS BĘDĄ OKRADAĆ PIEPRZONE UJE! ŻEBY ZDECHLI W MĘCZARNIACH! NIE RZUCIM ZIEMI SKĄD NASZ RÓD, NIE DAMY....
  • nie - przecież to tylko 100MHz. to oczywiste, że nowoczesne, wydajne i niesamowicie szybkie procesory AMD, które pozamiatały intela, nie w każdych warunkach będą w stanie pracować na 100%. nie ma się o co burzyć i trzeba się cieszyć, że żyje się w tym samym czasie, co Lisa Su

Ad meritum, najwydajniejsze K intela oraz w zasadzie wszystko nowe r od amd miewają problemy ze zrobieniem maksymalnego zegara. Dlatego dla niektórych proców intel już teraz nawet nie podaje maksymalnego zegara boost. Po prostu wiedzą, że bywa z tym różnie. AMD idzie w zaparte i tak jak kiedyś podawało się ile procent proców zrobi fajne oc, tak teraz się podaje, ile procent proców w ogóle działa na zadeklarowanych wartościach. Plus zabawa jak z "internetem do 100Mbit" przy gwarantowanych 10 :E Nawet jak uznają gwarancję, a raczej nie uznają, to nowy pewnie będzie szedł tak samo.

Ten post był edytowany przez Makavcio2 dnia: 14 Styczeń 2020 - 15:54


#8 Użytkownik jest dostępny   wingedhusar 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3429
  • Dołączył: Cz, 07 Kwi 16

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:57

apeluje o bana dla tego szkodnika

#9 Użytkownik jest dostępny   kubinek83bb 

  • Lubię kutabanić
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3115
  • Dołączył: Pn, 17 Sie 15

Napisany 14 Styczeń 2020 - 15:58

I7 2600k
Dodaj obrazek
"z którą może działać procesor"

Ten post był edytowany przez kubinek83bb dnia: 14 Styczeń 2020 - 15:58


#10 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16100
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 14 Styczeń 2020 - 16:05

Kupiłem proszek do prania, na reklamie wypierał plamy, a w domu nie chce :E

Ups. Nie doczytałem małym druczkiem, że dotyczy to tylko określonych rodzajów plam powstałych w specyficznych warunkach :lol2:

Popkornu mi zbraknie, imho olejcie AMD, na intelu prawie zawsze dobija do maxymalnego boost.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5366
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 14 Styczeń 2020 - 16:31

Farsy ciąg dalszy :rotfl: a moderacja na to pozwala :Brawo:

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 14 Styczeń 2020 - 16:33


#12 Użytkownik jest niedostępny   narmiak 

  • Maruda
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4417
  • Dołączył: Pn, 10 Gru 12

Napisany 14 Styczeń 2020 - 16:31

W domu? Jeżeli różnica jest jakaś znikoma, to nie. W firmie na komputerach, które faktycznie będą obciążone? Tak.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Roberto78 

  • Veni, Vidi, Vici
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6272
  • Dołączył: Nd, 05 Mar 06

Napisany 14 Styczeń 2020 - 16:32

Jestem ciekaw jak to sprawdzasz

#14 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • AMD/Nvidia Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2771
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:02

Znowu trzeba szykować popcorn....
:E :E :E

@Wpotrzebie2017 daj już spokój z tym fantem,mówię serio
Przeczytaj najlepiej kilkaset razy co AMD mówi o max boost i widać czarno na białym że może się zdarzyć,że specyficzne warunki się nie spełnią i będzie boost niższy od zakładanego.
Tutaj i wątek z wczoraj wyglądały tak,jak ja bym narzekał na FX-8350 że np. u mnie nie robi 4,6 GHz przy 1,4V itp.

#15 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4483
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:02

zorganizowałeś sobie silicon lottery kosztem sprzedawców i jeszcze robisz z tego wioskę na forach

#16 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • AMD/Nvidia Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2771
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:08

Zobacz postghs, o 14 Styczeń 2020 - 17:02, napisał(a):

jeszcze robisz z tego wioskę na forach

Najlepsze jest to,że robi tutaj wielkie halo o 0,1GHz na boost 3600X
Ech,co zrobisz...

#17 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3528
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:12

Mylisz pojęcia , dostałeś procek 4c/8w czy 6/12 jak w specyfikacji ? Bo pisząc o karcie 8gb a dostałeś 7gb to właśnie jak rdzenie/wątki . Ty wojujesz bo masz o 2.5% niższy boost niż "Maksymalny osiągalny w skrajnych warunkach" zapowiedziany przez producenta, to tak samo jakbyś kupił gpu i się pluł o to , że w zapisie jest max boost do 2010mhz, a karta max zegar ma niższy o 2.5% , na moje dziecinada na całego. W dodatku nie mając x570 płyty, napisz do amd, zobacz co Ci odpowiedzą, pewnie dostaniesz odpowiedź, że nie spełniasz warunków , mając płytę inną niż x570 i tyle w temacie będzie, a że komuś boostuje do tych 4.4 na pulpicie, to zależy od wszystkiego w sumie. Lepiej mogłeś te procki spróbować w normalnych zastosowaniach jakie zegary trzymają, a nie patrzyć na CB r15 co w single pokaże . To już przestaję się robić śmieszne , kup 10 nowych aut identycznych, pojedź przy identycznym przebiegu na hamownie wszystkimi, i myślisz , że każde auto ma deklarowaną moc ? Odchyłka na plus i na minus się zdarza , jest wiele zmiennych które na to wpływają, każdy ma to gdzieś , rozumiem 10%, ale walka o 2.5% ? RLy :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

#18 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19091
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:13

I przeproś Proline bo w tym przypadku zachowanie wzorowe.

#19 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3853
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:26

2.5% czy 5%, ale nie działa zgodnie ze specyfikacją :) Przepraszać nie ma za co, mogli nie uznać reklamacji i powiedzieć to samo, albo na zwrot 14 dniowy by poszło, bo jest takie prawo :)

#20 Użytkownik jest niedostępny   bartosz302 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18942
  • Dołączył: Wt, 29 Lip 14

Napisany 14 Styczeń 2020 - 17:41

a później zdziwienie, że spada poziom obsługi klienta przez sprzedawców Dodaj obrazek

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych