Forum PCLab.pl: zestaw 4000zł + monitor - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

zestaw 4000zł + monitor Oceń temat: **--- 1 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   sterownikekranuprzestaldzi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: So, 21 Wrz 19

Napisany 19 Styczeń 2020 - 03:28

Witam ponownie, w pazdzierniku pytalem o zestaw za 4000zł z monitorem do streamowania

dostałem taką propozycje

AMD Ryzen 7 2700
Gigabyte B450 Gaming X
SilentiumPC Fera 3 120mm
Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB
Patriot 16GB 3200MHz Viper 4 CL16 (2x8GB)
Plextor 512GB M.2 PCIe NVMe M9PeG
SilentiumPC Vero L2 600W 80 Plus Bronze
SilentiumPC Signum SG1 TG
Acer Nitro VG240YBMIIX czarny

Troszkę minelo od tamtego czasu a ja dalej nie zdecydowalem sie na kupno, dlatego chcialbym prosic o pomoc raz jeszcze. Czy za te pieniadze znajdzie sie cos lepszego po nowym roku?
Chcialbym jeszcze zapytac o system operacyjny, jaka jest cena przykladowo Windows 7 i czy polecacie? Czy lepiej Windows 10?


Pozdrawiam serdecznie

#2 Użytkownik jest niedostępny   Flik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2377
  • Dołączył: Pn, 10 Wrz 07

Napisany 19 Styczeń 2020 - 03:34

Siódemka chyba ostatnio straciła wsparcie Mocrosoftu.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Caps 

  • xxx
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10118
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 19 Styczeń 2020 - 10:43

Do grania nie ma parcia na Ryzea 7 2700.

Ryzen 5 1600 na 12 PR, czyli taki Ryzen 5 2600 + znacznie wydajniejsza GPU RTX 2060 SUper
https://proline.pl/koszyk/fa779937
Za jakiś czas daj chłodzenie i podkręć tego 5 1600.

#4 Użytkownik jest niedostępny   sterownikekranuprzestaldzi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: So, 21 Wrz 19

Napisany 19 Styczeń 2020 - 14:17

Zestaw ma byc do streamowania gier, wiec czy to wystarczy?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16088
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 19 Styczeń 2020 - 14:33

Jak weźmiesz 2060 Super to możesz streamować wygodnie po karcie.

#6 Użytkownik jest niedostępny   sterownikekranuprzestaldzi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: So, 21 Wrz 19

Napisany 19 Styczeń 2020 - 17:45

Zobacz postDirian, o 19 Styczeń 2020 - 14:33, napisał(a):

Jak weźmiesz 2060 Super to możesz streamować wygodnie po karcie.



rozumiem, a jesli chodzi o monitor? ten Acer Nitro VG240YBMIIX ktory zostal mi polecony czy jest cos lepszego w cenie zeby zmiescic sie do +/- 4000zł?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16088
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 19 Styczeń 2020 - 21:57

Może być Acer, w tej cenie ciężko o coś lepszego.

#8 Użytkownik jest niedostępny   sterownikekranuprzestaldzi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: So, 21 Wrz 19

Napisany 19 Styczeń 2020 - 22:52

a chlodzenie jakie do tego?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16088
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 19 Styczeń 2020 - 23:18

Freezer 34 / Fera 3 wystarczą.

#10 Użytkownik jest niedostępny   sterownikekranuprzestaldzi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: So, 21 Wrz 19

Napisany 20 Styczeń 2020 - 01:19

Jaka jest różnica między AMD Ryzen 5 1600 12nm a 14nm? są w podobnej cenie

#11 Użytkownik jest niedostępny   cysiek86 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11
  • Dołączył: Nd, 26 Mar 17

Napisany 20 Styczeń 2020 - 03:34

Zobacz poststerownikekranuprzestaldzi, o 20 Styczeń 2020 - 01:19, napisał(a):

Jaka jest różnica między AMD Ryzen 5 1600 12nm a 14nm? są w podobnej cenie


AMD Ryzen 5 1600 14nm w oznaczeniu OPN ma końcówkę AE, 12nm ma AF to 2 rewizja procesora, AMD odświeżył wersję ponoć jest ulepszona ale w specyfikacji oba procesory mają 3,2mHz i 3.6Mhz Turbo

Ten post był edytowany przez cysiek86 dnia: 20 Styczeń 2020 - 10:25


#12 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16088
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 20 Styczeń 2020 - 10:16

Jak wyżej, a różnice są takie:

https://www.gamersne...t-cpu-under-100

#13 Użytkownik jest niedostępny   sterownikekranuprzestaldzi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: So, 21 Wrz 19

Napisany 31 Styczeń 2020 - 14:53

Ostatnie pytanie przed zakupem, https://proline.pl/koszyk/5816eb7c

potrzebuje uszczuplic troche budzet tak o 100-200zl, proszę o pomoc

#14 Użytkownik jest niedostępny   Dirian 

  • xyz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16088
  • Dołączył: Cz, 17 Gru 09

Napisany 31 Styczeń 2020 - 17:28

To zrezygnuj na razie z chłodzenia - dokupisz później. Boxowe na start da radę.

Można też zmienić płytę główną na https://proline.pl/m...ax-am4-p1381792 - kolejne 4 dychy w kieszeni.

Monitor na https://www.euro.com...g-24mp59g.bhtml - darmowa dostawa, ekran podobnej klasy.

Zamawiając w euro monitor można od razu wziąć tam zasilacz - https://www.euro.com...w-80-gold.bhtml - jest teraz na promocji 25 sztuk, a dużo lepsza opcja od System Powera.

Ten post był edytowany przez Dirian dnia: 31 Styczeń 2020 - 17:30


#15 Użytkownik jest niedostępny   sterownikekranuprzestaldzi 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: So, 21 Wrz 19

Napisany 31 Styczeń 2020 - 17:51

Dziękuje Ci, twoja pomoc jest nieoceniona

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych