Forum PCLab.pl: GOODRAM 3600 cl17 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

GOODRAM 3600 cl17 kompatybilność z ZEN 2

#1 Użytkownik jest niedostępny   Abihabi87 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 400
  • Dołączył: Pn, 10 Paź 11

Napisany 21 Styczeń 2020 - 18:57

Cześć

Czy GOODRAM 3600 CL17 w wersji 2x16 gb będzie kompatybilny z płytą MSI B450 TOMAHOWK MAX i ryzenem 3700X ?
https://www.x-kom.pl...f6da065c33e1618

Na oficjalnej stronie MSI nie ma wzmianki o pamięciach GOODRAM dla ryzenow 3000:
https://www.msi.com/...#support-mem-19

#2 Użytkownik jest niedostępny   PCQwesu 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 151
  • Dołączył: Pn, 06 Sty 20

Napisany 21 Styczeń 2020 - 19:15

Na 99% tak,procent zostawiam na dziwne okoliczności,zdarzenia.Ryzeny pierwszej generacji miały problemy z zgodnością/kompatybilnością z pamięciami RAM,w drugiej generacji zostało to poprawione,w sensie kontroler.Moim zdaniem bez problemu odpalą te kości przy R7 3700x oraz twoja B450.
Tutaj potwierdzone że te kości współgrają z twoim procesorem:
http://www.benchmark...rona/31720.html
Płyta główna inna,lecz tak czy siak wszystko powinno być ok ;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2011
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 21 Styczeń 2020 - 20:11

Goodram to polska firma stąd zapewne brak ich w zestawieniu. Dla pewności zawsze możesz zapytać bezpośrednio Goodrama: https://www.goodram.com/de/kontakt

#4 Użytkownik jest niedostępny   Abihabi87 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 400
  • Dołączył: Pn, 10 Paź 11

Napisany 21 Styczeń 2020 - 23:00

Zobacz postcaleb59, o 21 Styczeń 2020 - 20:11, napisał(a):

Goodram to polska firma stąd zapewne brak ich w zestawieniu. Dla pewności zawsze możesz zapytać bezpośrednio Goodrama: https://www.goodram.com/de/kontakt

no cóż polska firma a strona główna po niemiecku,
nie o taką Polskę walczyłem

#5 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6357
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 22 Styczeń 2020 - 01:07

Mam je w wersji 2x8GB i płytę Tomahawk, program tych pamięci nie odczytuje, ale w 99% są to Hynix CJR, bo Hynix pakują w pamięciach bez radiatorów, a w kalkulatorze, tylko CJR ogarniają 3600MHz.
Sprawdziłem ustawienia dla SAFE, w pełni stabilne, dla FAST po 25min testu wywala błąd.

Ten post był edytowany przez Doamdor dnia: 22 Styczeń 2020 - 01:08


#6 Użytkownik jest niedostępny   JanTomasz 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 64
  • Dołączył: Pt, 11 Lis 11

Napisany 24 Styczeń 2020 - 22:16

Zobacz postAbihabi87, o 21 Styczeń 2020 - 23:00, napisał(a):

no cóż polska firma a strona główna po niemiecku,
nie o taką Polskę walczyłem


Op zalinkował do niemieckiej wersji strony. Widać to nawet w url, dzbanie.

Co do pytania - te ramy (4x16GB) działają mi w domowym serwerze z MSI B450 i ryzenem 1700.

Ten post był edytowany przez JanTomasz dnia: 24 Styczeń 2020 - 22:18


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych