Forum PCLab.pl: Brak obrazu po podłączeniu monitora - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Brak obrazu po podłączeniu monitora Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   grzesiek045 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Pt, 23 Sie 19

Napisany 22 Styczeń 2020 - 13:24

Hej wszystkim ;) nie wiem, czy jest to dział, jakiego szukam, więc jeżeli coś nie tak, to z góry przepraszam :) problem wygląda tak: monitor po podłączeniu do komputera (display port) nie wykrywa obrazu i przechodzi w stan uśpienia. Podłączałem do karty graficznej. Próbowałem podłączyć do zintegrowanej na innych monitorach (HDMI, VGA, nawet DVI -> HDMI) i ciągle to samo. Co może być przyczyną? Pozdrawiam :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Caroozo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 742
  • Dołączył: Wed, 20 Sie 08

Napisany 22 Styczeń 2020 - 13:37

Zarówno karta dedykowana jak i integra nie wysyła sygnału, tak? Może komputer się odpala, tzn. prąd dochodzi, ale nie bootuje się (nie ma post-screena)? Może to wynikać z kłopotów z kartą dedykowaną - spróbuj ją wyciągnąć i podłączyć pod integrę (najczęściej ta druga automatycznie się wyłącza jak pierwsza jest włożona). Miałem tak jak kiedyś kupiłem kartę i zapomniałem, że nie podłączyłem wtyczki 6-pin do zasilania - machałem kablami i monitorami, w końcu wyjąłem kartę, odpaliłem i działało. Podpiąłem wtyczkę i voila - odpalił :).

#3 Użytkownik jest niedostępny   grzesiek045 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Pt, 23 Sie 19

Napisany 22 Styczeń 2020 - 14:05

Okazało się dokładnie tak, jak powiedziałeś. Podłączyłem pod zintegrowaną - zaczęło działać, poprawiłem zewnętrzną, podłączyłem znowu pod zewnętrzną i póki co obraz przesyła. Wygląda na to, że problem rozwiązany. Bardzo dziękuję za pomoc ;)

#4 Użytkownik jest niedostępny   Caroozo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 742
  • Dołączył: Wed, 20 Sie 08

Napisany 22 Styczeń 2020 - 14:36

Proszę uprzejmie, czasami warto sprawdzać najprostszymi krokami - po nitce do kłębka :).

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

3 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych