Forum PCLab.pl: Grafika nie działa ! - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Grafika nie działa ! Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 14:54

Witam serdecznie !
Kupiłem do mojego komputera grafike Gigabyte gtx 1050 ti 4gb oc low profile , niestety po podpięciu do portu grafika nie dizala nawet ruszyć nie chce a ja juz tracę pomysły co może być nie tak ...
moja specyfikacja to :

Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard HP Compaq Pro 6300 MT

Typ procesora QuadCore Intel Core i5-3470, 3400 MHz (34 x 100)

a zasilacz poniżej na zdęciu

proszę o pomoc

Załączone pliki



#2 Użytkownik jest niedostępny   goral2099 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Wt, 08 Sty 19

Napisany 22 Styczeń 2020 - 15:33

Co to znaczy "ruszyć nie chce"? Komputer startuje? Wentylator GPU działa? W BIOS wybrana grafika zewnętrzna, a nie integra?

#3 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 15:58

Zobacz postgoral2099, o 22 Styczeń 2020 - 15:33, napisał(a):

Co to znaczy "ruszyć nie chce"? Komputer startuje? Wentylator GPU działa? W BIOS wybrana grafika zewnętrzna, a nie integra?


Nic sie nie dzieje , wentylator nie działa , w bios wgrana grafika zewnetrzna , znaczy zintegrowana zablokowana , komputer słychać że startuje i windows się włącza, starszy radeon hd 6570 działa normalnie .

#4 Użytkownik jest niedostępny   goral2099 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Wt, 08 Sty 19

Napisany 22 Styczeń 2020 - 15:59

Jakim przewodem jest podpięte nowe GPU do monitora? Jest możliwość sprawdzenia nowego GPU w innym komputerze? Jeszcze dla pewności zapytam, czy ta karta ma wejście zasilające osobne? Ale z tego co widzę to nie ma.

Ten post był edytowany przez goral2099 dnia: 22 Styczeń 2020 - 16:05


#5 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 16:12

Karta podpięta przez hdmi , i jak narazie nie mam gdzie sprawdzić gpu :/ i nie ma osobnego wejścia zasilającego

Ten post był edytowany przez anthari dnia: 22 Styczeń 2020 - 16:13


#6 Użytkownik jest niedostępny   goral2099 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Wt, 08 Sty 19

Napisany 22 Styczeń 2020 - 16:19

A jak podepniesz ten przewód HDMI pod integrę, podczas gdy karta zewnętrzna jest włączona, to jest obraz? Masz możliwość użycia innego rodzaju kabla?

#7 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 16:31

Integra ma tylko wejscie vga , kiedys sprawdzalem i dzialala , teraz mam podłączonego zewnętrzbnego radeona hd tez pod hdmi i działa elegancko , podłanczam gtx'a nic sie nie dzieje nawet wentylatorek nie chodzi

#8 Użytkownik jest niedostępny   lubię zimne 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 440
  • Dołączył: Cz, 27 Gru 18

Napisany 22 Styczeń 2020 - 16:49

Wentylator karty nie rusza po włączeniu zasilania?

#9 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 16:54

Zobacz postlubię zimne, o 22 Styczeń 2020 - 16:49, napisał(a):

Wentylator karty nie rusza po włączeniu zasilania?


nie rusza się

#10 Użytkownik jest niedostępny   stark2991 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1022
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 22 Styczeń 2020 - 16:57

Na ten moment wygląda na niesprawne GPU. Żeby być pewnym musisz ją sprawdzić gdzieś w innej budzie.

#11 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1000
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 22 Styczeń 2020 - 17:11

Jaką masz wersję BIOS? HP 6200 nie ruszał ze starą wersją bios.
druga sprawa, sprawdź tą grafikę czy na pewno działa.
masz tryb Legacy czy UEFI?

Ten post był edytowany przez zakk87 dnia: 22 Styczeń 2020 - 17:11


#12 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 17:23

Zobacz postzakk87, o 22 Styczeń 2020 - 17:11, napisał(a):

Jaką masz wersję BIOS? HP 6200 nie ruszał ze starą wersją bios.
druga sprawa, sprawdź tą grafikę czy na pewno działa.
masz tryb Legacy czy UEFI?


uuu chyba stara wersja bios bo z 2012 z lipca a tej opcji wogole nie mam legacy czy ufi

#13 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1000
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 22 Styczeń 2020 - 18:58

Mogło mi się lekko pomylić z 8100. Ale biosa sprawdź czy nie ma nowszego.
Nie wiem czy tam przypadkiem w którymś modelu nie było ograniczenia pcie 25w, twoja karta potrzebuje 75w.

Ten post był edytowany przez zakk87 dnia: 22 Styczeń 2020 - 19:01


#14 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 19:22

Mały update , ok bios pomogł i juz karta działa lecz ten nieszczesny wentylatorek nie chodzi(u szwagra też nie chodzi) ale to już chyba wina samej karty . Nic pozostaje odesłać na reklamacje :(

Załączone pliki

  • Załączony plik  bios.jpg (98.12K)
    Ilość pobrań: 15

Ten post był edytowany przez anthari dnia: 22 Styczeń 2020 - 19:38


#15 Użytkownik jest niedostępny   nalewator 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 166
  • Dołączył: Cz, 16 Mar 06

Napisany 22 Styczeń 2020 - 19:59

Sprawdź jakie ma temperatury (pod obciążeniem i bez) może jest jakiś tryb pół pasywny, choć w LP raczej tego nie ma.

#16 Użytkownik jest niedostępny   anthari 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Cz, 13 Mar 14

Napisany 22 Styczeń 2020 - 20:20

Zobacz postnalewator, o 22 Styczeń 2020 - 19:59, napisał(a):

Sprawdź jakie ma temperatury (pod obciążeniem i bez) może jest jakiś tryb pół pasywny, choć w LP raczej tego nie ma.



Nagrzewa się jak cholera przy herosach V ponad 70 stopni

#17 Użytkownik jest niedostępny   zakk87 

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1000
  • Dołączył: Wed, 06 Wrz 06

Napisany 23 Styczeń 2020 - 15:22

No to już jesteś w domu. Dobrze, że się udało. Teraz czekaj na zwrot karty i można grać.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych