Forum PCLab.pl: napięcie GPU na OSD w afterburner (riva tuner) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

napięcie GPU na OSD w afterburner (riva tuner) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   miemik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 491
  • Dołączył: So, 10 Sty 15

Napisany 25 Styczeń 2020 - 11:07

panowie chyba oslepłęm albo coś mam z głową - jaki parametr ustawić w monitoringu afterburnera by mieć napięcie na pulpicie ??? no szukałem i nie mogę znaleźć...

#2 Użytkownik jest niedostępny   Killer85 

  • 10 lat na labie minęło jak 1 dzień...:E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13543
  • Dołączył: Wt, 25 Sie 09

Napisany 25 Styczeń 2020 - 11:11

Na pulpicie? :hmm:
A nie w zasobniku sytempwym?

Ten post był edytowany przez Killer85 dnia: 25 Styczeń 2020 - 11:12


#3 Użytkownik jest niedostępny   dbdb424 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 226
  • Dołączył: Cz, 08 Sie 19

Napisany 25 Styczeń 2020 - 11:17

jak chcesz mieć na pulpicie to musisz zainstalować aide 64 ale jak chcesz mieć monitoring gpu to musisz ten program kupic

#4 Użytkownik jest niedostępny   miemik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 491
  • Dołączył: So, 10 Sty 15

Napisany 25 Styczeń 2020 - 11:20

przepraszam, źle się wyraziłem - chodziło mi o pulpit gry ....te wszystkie dane co można sobie ustawić w afterburner "temperatura gpu, uzycie GPu itd....ale napięcia GPU nie mogę znaleźć a wiem, że kiedyś miałem na 100% ...

chodzi mi o te monitorowanie - tylko tego napięcia nie mam a wiem, że było https://www.youtube....h?v=6NNsb1l6nO8

Ten post był edytowany przez miemik dnia: 25 Styczeń 2020 - 11:30


#5 Użytkownik jest dostępny   stark2991 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1061
  • Dołączył: Pn, 21 Paź 13

Napisany 26 Styczeń 2020 - 17:57

Jeśli nie masz na liście w Afterburnerze to może karta nie udostępnia odczytu napięcia dla zewnętrznych programów?
Zobacz w GPU-Z albo Aida64 czy jest poprawny odczyt.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7602
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 26 Styczeń 2020 - 19:19

W MSI AB musisz odblokowac to w ustawieniach, bodajze pierwsza zakladka i po przeladowaniu pojawi sie jako jedna z opcji do wysweitlania na OSD sposor wszystkich innych. Nie potrzeba zadnych innych programow zew.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Splendor_97 

  • AMD/Nvidia Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2995
  • Dołączył: Wed, 17 Kwi 19

Napisany 26 Styczeń 2020 - 19:36

Żeby było napięcie GPU pokazane na OSD,musisz zrobić dwie rzeczy:
- Ustawienia(koło zębate),zakładka Ogólne - zaznaczasz Odblokuj kontrolowanie napięcia i Odblokuj monitorowanie napięcia i zastosuj.Uruchom MSI Afterburner ponownie.
- Tak samo jak wyżej,tyle że zakładka Monitoring - powinieneś mieć w wykresach monitoringu sprzętu Napięcie GPU - zaznaczasz ptaszek i opcję Pokaż na OSD i zastosuj.

Będziesz wtedy miał pokazane napięcie GPU na OSD

#8 Użytkownik jest niedostępny   miemik 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 491
  • Dołączył: So, 10 Sty 15

Napisany 28 Styczeń 2020 - 19:18

Dzięki Panowie za pomoc - oczywiście wszystko działa i było tak jak mówiliście. Pzd.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych