Forum PCLab.pl: 1600 AF czy 3600 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (9 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1600 AF czy 3600 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Equisetum 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 16

Napisany 10 Luty 2020 - 12:08

Witam,

Przed chwilą nabyłem MOBO ASUS TUF B450-PRO GAMING i planowałem włożenie tam R5 3600, ale ostatnio w kontekście tych zrewidowanych 1600AF zastanawiam się, czy potrzebuję 3600 i czy warto dopłacać prawie drugie tyle. Sprzęt będzie pracował z kartą RX 5700 XT w 1440p, obecnie przechodzę z i7 6700. Co o tym sądzicie?

#2 Użytkownik jest niedostępny   marjanoos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 494
  • Dołączył: Nd, 19 Cze 11

Napisany 10 Luty 2020 - 12:13

Zobacz postEquisetum, o 10 Luty 2020 - 13:08, napisał(a):

Witam,

Przed chwilą nabyłem MOBO ASUS TUF B450-PRO GAMING i planowałem włożenie tam R5 3600, ale ostatnio w kontekście tych zrewidowanych 1600AF zastanawiam się, czy potrzebuję 3600 i czy warto dopłacać prawie drugie tyle. Sprzęt będzie pracował z kartą RX 5700 XT w 1440p, obecnie przechodzę z i7 6700. Co o tym sądzicie?


1600AF to średnio 95% wydajności 3600 w 1440p (i to przy karcie 2080Ti). Z RX 5700 XT różnica będzie jeszcze mniejsza. Z drugiej strony masz większe szanse na ogarnięcie ramu w okoliach 3600MHz przy nowszym ryzenie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7625
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 10 Luty 2020 - 12:16

1600AF do 5700XT nawet w 1440p to slaby wybor. Chyba ze na przeczekanie do Zen3.

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 10 Luty 2020 - 12:18


#4 Użytkownik jest niedostępny   Equisetum 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 16

Napisany 10 Luty 2020 - 12:24

Ram mam taki i raczej nie będę zmieniał w najbliższym czasie: Crucial 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Ballistix Sport LT Red może podkręcę, jeśli jest taka opcja. W zasadzie głównie chodziło mi o zmianę platformy na AM4. Docelowo pewnie wrzucę tam pewnie jakiegoś R7 4xxx, ale na spokojnie poczekam aż stanieje odpowiednio. Zabawne jest to, że jeśli zdecydowałbym się na 1600 AF to po sprzedaży obecnych podzespołów zarobię ze 250 zł XD

#5 Użytkownik jest niedostępny   marjanoos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 494
  • Dołączył: Nd, 19 Cze 11

Napisany 10 Luty 2020 - 13:13

Zobacz postPhoenixsuple, o 10 Luty 2020 - 13:16, napisał(a):

1600AF do 5700XT nawet w 1440p to slaby wybor. Chyba ze na przeczekanie do Zen3.


Jakieś uzasadnienie dlaczego słaby wybór? Będzie miał powiedzmy 5-10% mniej FPS i już nagle słaby wybór?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5670
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 10 Luty 2020 - 13:20

Zobacz postPhoenixsuple, o 10 Luty 2020 - 12:16, napisał(a):

1600AF do 5700XT nawet w 1440p to slaby wybor. Chyba ze na przeczekanie do Zen3.


Zobacz postmarjanoos, o 10 Luty 2020 - 13:13, napisał(a):

Jakieś uzasadnienie dlaczego słaby wybór? Będzie miał powiedzmy 5-10% mniej FPS i już nagle słaby wybór?


Tez się właśnie zastanawiam, prawie 2 lata jadę na Ryzenie 2600, od którego 1600 AF się wiele nie rożni i słabo się w 1440p wcale nie czuję :E (w dodatku już ze słabszą kartą GTX1080)

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 10 Luty 2020 - 13:21


#7 Użytkownik jest niedostępny   Equisetum 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 16

Napisany 10 Luty 2020 - 13:20

No właśnie, skoro i7 6700 mi starcza spokojnie w tej chwili w 1440p to 1600 AF powinien być od niego trochę szybszy, a do tego ma więcej rdzeni i wątków, 3 letnią gwarancję i siedzę na nowej platformie, o dodatkowych funduszach na jakieś super chłodzenie nie wspomnę. Nawet jeśli to by było 10% straty do 3600 to jednak chyba nie jest to głupi plan.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7625
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 10 Luty 2020 - 13:24

Czy za kazdym razem jak pojawia sie taki geniusz jak Ty to trzeba uswiadamiac?? Temat byl milion razy walkowany i nie mam zamiaru poswiecac tobie czasu na wklepywanie tego co mozna zlaesc w sieci.

To nie jest procesor do tak mocnej karty czy ci sie to podoba czy nie.

Oczywiscie grac sie bedzie dalo ale pozniej nie chce slyszec dlaczego gpu zrzuca takty bo nie dobija do 99% obciazenia.

Zobacz postSary, o 10 Luty 2020 - 13:20, napisał(a):

Tez się właśnie zastanawiam, prawie 2 lata jadę na Ryzenie 2600, od którego 1600 AF się wiele nie rożni i słabo się w 1440p wcale nie czuję :E (w dodatku już ze słabszą kartą GTX1080)

No wlasnie jedziesz ze slabsza karta a to roznica a do tego masz nvidia ktora nie ma problemow ze zbijaniem taktow jak 5700XT kiedy cpu nie wyrabia. Sam zreszta pisales ze juz proc nie domaga w penwych grach i masz spadki fps. Oczywiscie bedziesz proca bronil bo go masz to co innego mozesz napisac :lol2:

Zobacz postEquisetum, o 10 Luty 2020 - 13:20, napisał(a):

No właśnie, skoro i7 6700 mi starcza spokojnie w tej chwili w 1440p to 1600 AF powinien być od niego trochę szybszy, a do tego ma więcej rdzeni i wątków, 3 letnią gwarancję i siedzę na nowej platformie, o dodatkowych funduszach na jakieś super chłodzenie nie wspomnę. Nawet jeśli to by było 10% straty do 3600 to jednak chyba nie jest to głupi plan.

Ty sobie mozesz wsadzic nawet 2080ti do tego procka i 60fps bedzie, wiec nie rozumiem po co zakladasz temat skroo wiesz lepiej, jesli lubisz marnowac sprzet to prosze bardzo, mozesz i Athlona tam wrzucic. Ja tylko informuje ze na 1600AF nie wykorzystasz tej karty w pelni a co ty zrobisz to juz twoja sprawa. A juz nie chce nawet wspominac o roznicach w min fps....

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 10 Luty 2020 - 13:31


#9 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5670
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 10 Luty 2020 - 13:34

Zobacz postPhoenixsuple, o 10 Luty 2020 - 13:24, napisał(a):




No wlasnie jedziesz ze slabsza karta a to roznica a do tego masz nvidia ktora nie ma problemow ze zbijaniem taktow jak 5700XT kiedy cpu nie wyrabia. Sam zreszta pisales ze juz proc nie domaga w penwych grach i masz spadki fps. Oczywiscie bedziesz proca bronil bo go masz to co innego mozesz napisac :lol2:



Karta aż tak dużo słabsza nie jest i nie bronie za wszelką cenę a po postu nie uważam żeby to był jakiś "slaby wybor". Te pewne gry to małe wyjątki, w których do końca nie wiesz czy procek faktycznie nie wyrabia, czy po prostu gra nie została spartolona jak taki Control na przykład.

Poza tym "nie domaga", tak, pisałem tak, ale tez wspominałem ze mimo wszystko nie ma gry, w której procek(w duecie z kartą) nie zapewnia mi komfortowej rozgrywki, co najwyżej mogłoby być lepiej. (ale przecież zawsze mogłoby być lepiej :E )

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 10 Luty 2020 - 13:38


#10 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Zostaw mi radio, to je podkręcę :)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4109
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 10 Luty 2020 - 13:40

Phoenix ma rację , o ile w 1440p na tym cpu będzie ciut lepiej niż na 1080p.
Przetestowałem 3 gierki u kolegi , z moimi patriotami wrzuconymi na 3600mhz cl14 , ryzen 1600 AE 3.9ghz 1.35v i rx5700xt , w full hd jest kataklizm , przepaść to jest mało powiedziane . Na tak solidnie wykręconym ramie przy tym ryzenie 1600 karta często dropiła fpsy i jej zegary były śmieszne, na ryzenie 3600 nawet stock już sytuacja jest lepsza , nie mówię o wykręconym na 4.3ghz+ bo wtedy ten rx zaczyna trzymać obciążenie po 99% przez większość rozgrywki . Łączenie amd + amd navi , to raczej albo zen2 , lub intel (wersja k najlepiej). Przy 1440p myślę , że minimum do bardzo przyjemnej gry będzie ryzen 3600, lub intel . Grać się da czy na tym czy na tym. Zawsze tak było i będzie.
Test ryzena 1600 wykonywałem na fps unlocked , bo nikt o zdrowych zmysłach nie pakuję takiej karty do 60fps fullhd :E .
Tak samo gram na 144fps+ na ryzenie 3600 .
Kolejna sprawa cruciale , czy inne ramy nie są wstanie się zbliżyć wydajnością do tych ramów z mojej sygnaturki , więc ja testowałem na bezkompromisowym ramie , a na słabszym będzie tylko gorzej .
Chociaż nie ukrywam, że miałem ryzena 1600 3.9ghz + cruciale 3600mhz cl14 , razem z rtx2060 i z tego co pamiętam, z kartą od nvidi ten rysiek sobie b.dobrze radził , z rx5700xt już tak kolorowo nie jest .
Sam kupiłem intela , specjalnie żeby w 1080p wykrzesać ostatnie soki z karty, ale miałem pecha do płyt głównych , na szybko nie chcąc już więcej wyrzucać kasy odkupiłem spowrotem ryzena 3600 . Przy fps 200+ w niektórych grach, nawet kosmicznie wykręcony ryzen 3600 łapie zadyszkę , tu raczej tylko i9 9900k wykręcony w kosmos by dał sobie radę . Ale nie szukam aż takich drogich rozwiązań, mogę zacisnąć zęby i jakoś przeczekać do zen3 .

Sary@ Narzut sterownika Amd daję o sobie znać, w fullhd delikatnie podkręcone i5 9600kf minimalnym fpsem przebija ryzena 3600 wykręconego w opór (Rotr benchmark np). Wiem, że tak ustawiony ryzen 3600 jak mam z rtx2070S by sobie lepiej radził niż z navi .

Ten post był edytowany przez novi dnia: 10 Luty 2020 - 13:42


#11 Użytkownik jest niedostępny   Equisetum 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 16

Napisany 10 Luty 2020 - 13:43

Zobacz postPhoenixsuple, o 10 Luty 2020 - 13:24, napisał(a):

Ty sobie mozesz wsadzic nawet 2080ti do tego procka i 60fps bedzie, wiec nie rozumiem po co zakladasz temat skroo wiesz lepiej, jesli lubisz marnowac sprzet to prosze bardzo, mozesz i Athlona tam wrzucic. Ja tylko informuje ze na 1600AF nie wykorzystasz tej karty w pelni a co ty zrobisz to juz twoja sprawa. A juz nie chce nawet wspominac o roznicach w min fps....


Zakładam temat, bo nie jestem ekspertem i po prostu tego nie wiem. Koledzy wyżej pisali, że 1600 AF da radę ty mówisz, że nie da rady. Pytanie w takim razie brzmi czy 3600 da radę, skoro różnica między 3600 a 1600 AF to bylko kilka %? Może trzeba wkładać tutaj jeszcze coś szybszego?

Kolejna sprawa jest taka, że na prawdę obecny i7 mi wystarczał do komfortowej gry w to co mnie interesuje. Największe spadki FPS miałem chyba w Subnautice gdzie zdarzało się poniżej 70 klatek a tak to zawsze było koło 80 minimum. W FPS-y nie gram, tak samo jak w open worldy typu Asasiny, choć nie ukrywam, że chciałbym pograć w RDR2 i w przyszłości w Cyberpunka, więc tutaj może być kłopot.

Na prawdę, aż tak duża różnice jest między prawie 2600 a 3600, żeby dopłacać 90% do ceny?

#12 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7625
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 10 Luty 2020 - 13:45

Zobacz postnovi, o 10 Luty 2020 - 13:40, napisał(a):

Phoenix ma rację , o ile w 1440p na tym cpu będzie ciut lepiej niż na 1080p.
Przetestowałem 3 gierki u kolegi , z moimi patriotami wrzuconymi na 3600mhz cl14 , ryzen 1600 AE 3.9ghz 1.35v i rx5700xt , w full hd jest kataklizm , przepaść to jest mało powiedziane . Na tak solidnie wykręconym ramie przy tym ryzenie 1600 karta często dropiła fpsy i jej zegary były śmieszne, na ryzenie 3600 nawet stock już sytuacja jest lepsza , nie mówię o wykręconym na 4.3ghz+ bo wtedy ten rx zaczyna trzymać obciążenie po 99% przez większość rozgrywki . Łączenie amd + amd navi , to raczej albo zen2 , lub intel (wersja k najlepiej). Przy 1440p myślę , że minimum do bardzo przyjemnej gry będzie ryzen 3600, lub intel . Grać się da czy na tym czy na tym. Zawsze tak było i będzie.
Test ryzena 1600 wykonywałem na fps unlocked , bo nikt o zdrowych zmysłach nie pakuję takiej karty do 60fps fullhd :E .
Tak samo gram na 144fps+ na ryzenie 3600 .
Kolejna sprawa cruciale , czy inne ramy nie są wstanie się zbliżyć wydajnością do tych ramów z mojej sygnaturki , więc ja testowałem na bezkompromisowym ramie , a na słabszym będzie tylko gorzej .
Chociaż nie ukrywam, że miałem ryzena 1600 3.9ghz + cruciale 3600mhz cl14 , razem z rtx2060 i z tego co pamiętam, z kartą od nvidi ten rysiek sobie b.dobrze radził , z rx5700xt już tak kolorowo nie jest .
Sam kupiłem intela , specjalnie żeby w 1080p wykrzesać ostatnie soki z karty, ale miałem pecha do płyt głównych , na szybko nie chcąc już więcej wyrzucać kasy odkupiłem spowrotem ryzena 3600 . Przy fps 200+ w niektórych grach, nawet kosmicznie wykręcony ryzen 3600 łapie zadyszkę , tu raczej tylko i9 9900k wykręcony w kosmos by dał sobie radę . Ale nie szukam aż takich drogich rozwiązań, mogę zacisnąć zęby i jakoś przeczekać do zen3 .

Sary@ Narzut sterownika Amd daję o sobie znać, w fullhd delikatnie podkręcone i5 9600kf minimalnym fpsem przebija ryzena 3600 wykręconego w opór (Rotr benchmark np). Wiem, że tak ustawiony ryzen 3600 jak mam z rtx2070S by sobie lepiej radził niż z navi .

Chociaz jedna rzetelna opinia poparta konkretami a nie widzi misie lolkow bez pojecia z zerowa praktyka wypowiadajaca sie na podstawie sprzetu ktorego u siebie nie mieli.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6357
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 10 Luty 2020 - 13:45

Zobacz postSary, o 10 Luty 2020 - 13:20, napisał(a):

Tez się właśnie zastanawiam, prawie 2 lata jadę na Ryzenie 2600, od którego 1600 AF się wiele nie rożni i słabo się w 1440p wcale nie czuję :E (w dodatku już ze słabszą kartą GTX1080)


Jak grasz w 60FPS to się dziwić nie ma czego, ale przy 100-120-144, między 1600AF a 3600 jest przepaść, a w BF3 to już jakaś masakra, fps skoczył o ponad 50%. :lol2:

Dla GTX1080 warto wymienić proca na 3600, a co do 5700XT, nie wiem, ale widziałem, że są z nią problemy w grach.

Ten post był edytowany przez Doamdor dnia: 10 Luty 2020 - 13:47


#14 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7625
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 10 Luty 2020 - 13:50

Zobacz postEquisetum, o 10 Luty 2020 - 13:43, napisał(a):

Zakładam temat, bo nie jestem ekspertem i po prostu tego nie wiem. Koledzy wyżej pisali, że 1600 AF da radę ty mówisz, że nie da rady. Pytanie w takim razie brzmi czy 3600 da radę, skoro różnica między 3600 a 1600 AF to bylko kilka %? Może trzeba wkładać tutaj jeszcze coś szybszego?

Kolejna sprawa jest taka, że na prawdę obecny i7 mi wystarczał do komfortowej gry w to co mnie interesuje. Największe spadki FPS miałem chyba w Subnautice gdzie zdarzało się poniżej 70 klatek a tak to zawsze było koło 80 minimum. W FPS-y nie gram, tak samo jak w open worldy typu Asasiny, choć nie ukrywam, że chciałbym pograć w RDR2 i w przyszłości w Cyberpunka, więc tutaj może być kłopot.

Na prawdę, aż tak duża różnice jest między prawie 2600 a 3600, żeby dopłacać 90% do ceny?

Ja juz ci napisalem co i jak, kolega wyzej juz wyczerpal doslownie temat. Domyslam sie ze nie bedziesz mial nawet tak mocno wykreconych mem co Novi co utrudni jeszcze sprawe. Grac bedziesz mogl na 1600AF, to nie problem ale wykorzystanie gpu w pleni to juz inna bajka i badz tego swiadom. Tylko nie narzekaj pozniej na problem z gpu bo co innego by bylo gdyby to byla nvidia.

Zobacz postDoamdor, o 10 Luty 2020 - 13:45, napisał(a):

Jak grasz w 60FPS to się dziwić nie ma czego, ale przy 100-120-144, między 1600AF a 3600 jest przepaść, a w BF3 to już jakaś masakra, fps skoczył o ponad 50%. :lol2:

Dla GTX1080 warto wymienić proca na 3600, a co do 5700XT, nie wiem, ale widziałem, że są z nią problemy w grach.

Oto to, do 60fps to styknie 1600AF ale jak slysze te 10% roznicy to smiech, moze tam gdzie jest mocno wymagajace od gpu miejsce to tak ale juz gry procesorowe to przepasc. Jak nowe konsole wyjda i beda liczyc lepsza fizyke itp to ten 1600AF sie udlawi.

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 10 Luty 2020 - 13:56


#15 Użytkownik jest niedostępny   Equisetum 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 16

Napisany 10 Luty 2020 - 13:56

Zobacz postPhoenixsuple, o 10 Luty 2020 - 13:50, napisał(a):

Ja juz ci napisalem co i jak, kolega wyzej juz wyczerpal doslownie temat.


No dobra, czyli będę polował a 3600 w takim razie. Jak rozumiem ten procek będzie już wystarczający do karty i nie będzie jej ograniczał?

#16 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7625
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 10 Luty 2020 - 13:57

Bedzie bardzo dobrze i uwierz ze bedziesz bardzo zadowolony. ;)

#17 Użytkownik jest niedostępny   marjanoos 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 494
  • Dołączył: Nd, 19 Cze 11

Napisany 10 Luty 2020 - 13:58

Zobacz postPhoenixsuple, o 10 Luty 2020 - 14:24, napisał(a):

Oczywiscie grac sie bedzie dalo ale pozniej nie chce slyszec dlaczego gpu zrzuca takty bo nie dobija do 99% obciazenia.


No wlasnie jedziesz ze slabsza karta a to roznica a do tego masz nvidia ktora nie ma problemow ze zbijaniem taktow jak 5700XT kiedy cpu nie wyrabia. Sam zreszta pisales ze juz proc nie domaga w penwych grach i masz spadki fps. Oczywiscie bedziesz proca bronil bo go masz to co innego mozesz napisac :lol2:


Cholera, to jakim cudem moja 5700XT nie zbija taktów w połączeniu z ryśkiem 2700, to nie wiem :E

#18 Użytkownik jest niedostępny   Equisetum 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 87
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 16

Napisany 10 Luty 2020 - 13:58

Ok dzięki za pomoc w takim razie.

#19 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7625
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 10 Luty 2020 - 14:04

Zobacz postmarjanoos, o 10 Luty 2020 - 13:58, napisał(a):

Cholera, to jakim cudem moja 5700XT nie zbija taktów w połączeniu z ryśkiem 2700, to nie wiem :E

no takim cudem ze R2700 to nie R1600 :lol2: W nowym tescie Liptona z wczoraj bylo nawet pokazane ze 3600 wygrywa z 2700X i to o dobre 10% i sporo lepszym min fps.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Sary 

  • To tylko avatar
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5670
  • Dołączył: So, 20 Sty 18

Napisany 10 Luty 2020 - 14:08

Zobacz postPhoenixsuple, o 10 Luty 2020 - 13:45, napisał(a):

Chociaz jedna rzetelna opinia poparta konkretami a nie widzi misie lolkow bez pojecia z zerowa praktyka wypowiadajaca sie na podstawie sprzetu ktorego u siebie nie mieli.


No tak bo wszyscy muszą być expertami i patrzeć na sprzęt z perspektywy testera i wyświetlanych z dokładnością do 0,5 klatek. Prawda jest taka ze większy procent użytkowników chce po prostu pograć komfortowo i gry, w które grają, to nie "afterburner +RTSS DLC" a jak już napisałem, nawet jesli ten zestaw nie będzie super świetnie dopasowanym zestawem, to spokojnie to zapewni, wiec słabym wyborem tez nie będzie, zwłaszcza biorąc pod uwagę t co autor napisał:

Zobacz postEquisetum, o 10 Luty 2020 - 12:24, napisał(a):

Docelowo pewnie wrzucę tam pewnie jakiegoś R7 4xxx,


Ale Ty jak widzę lubisz sobie po obrażać ludzi od tak o, zamiast przeczytać w pełni to co autor napisał. wiec nie widzę sensu pisać do Ciebie czegokolwiek więcej.

Ten post był edytowany przez Sary dnia: 10 Luty 2020 - 14:16


  • (9 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych