Skocz do zawartości
Dravic

Jaka tania karta dźwiękowa do ISK HD9999 (zamiast integry ALC1220 z mobo GA-AB350-Gaming 3)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pasuje Ci ich brzmienie i ogólnie Ci się podobają, to możesz oddać i kupić w innym sklepie albo w tym samym niech wymienią na inny egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tylko nie oddawaj ich na reklamację, zrób to z tytułu rękojmi.

A ten dalej swoje. Tak miałem i tak właśnie uważam. Mantrę internetową, a raczej forumową (bo już niejednokrotnie się tutaj spotkałem z podobnymi, bzdurnymi opiniami), to powtarzasz ty. A fakty są takie, że każda integra oparta na Realteku jest słaba i żadane "poprawiacze" czy to programowe, czy sprzętowe jej nie pomogą. No może odrobinę, ale nadal będzie jej daleko do prawie każdej, dedykowanej karty dźwiękowej, która nie jest oparta na tym samym, g*wnianym Realteku.

Przestań pieprzyć te bzdury bo nie mogę już ciebie czytać. Bzdury ty wypisujesz i do tego nic nie dasz sobie wytłumaczyć. Na pytanie skąd takie przekonanie, odpowiadasz bo tak. Jeszcze raz napiszę, sprawdź najpierw u kogoś jak działają kodeki ALC1220 i później się wymądrzaj. Zauważ że reszta już olała to co masz do powiedzenia :E Poza tym kończę dyskusję z tobą bo ona nie ma sensu.

Edytowane przez korki45

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ALC1220 to nadal integrowski szajs.

Fakt lepsze to niż poprzednie wersję jak m.in 1150 czy 892, ale nadal to kupa dźwiękowa.

Jak sprzedałeś AIM'a, bo nie słyszałeś różnicy to udaj się do odpowiedniego lekarza lub zainwestuj w dobre słuchawki.

Jak ktoś wspomniał wyżej nawet "stary" Xonar DX zjada ten realtecowski wynalazek na śniadanie...

Więc przestań wciskać te bzdury, te forum już od kilku lat upada przez takich trolli jak ty.

Edytowane przez orange99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienialem w poprzednim roku platforme i moja karta SB X-Fi Gamer skonczyla zywot jako ze byla PCI. Slyszalem ALC 892 i to byl dramat, dlatego bo rozwazeniu wszystkich opcji doplacilem do GB b45 Aorus Pro zeby miec ALC 1220 i zostalem bardzo pozytywnie zakoczony bo gra lepiej od SB. Moze troche ciszej na Max, ale za to bardziej szczegolowo. Do tego swietne sterowniki, nic nie pyka, nie trzeszczy a na SB to byl standard. Wiec proponuje przestac plesc farmazony, a zainteresowanego odsylam do testow realteka w sieci a nie "opinii" pseudoekspertow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt lepsze to niż poprzednie wersję jak m.in 1150 czy 892, ale nadal to kupa dźwiękowa.

Jak sprzedałeś AIM'a, bo nie słyszałeś różnicy to udaj się do odpowiedniego lekarza lub zainwestuj w dobre słuchawki.

Jak ktoś wspomniał wyżej nawet "stary" Xonar DX zjada ten realtecowski wynalazek na śniadanie...

Więc przestań wciskać te bzdury, te forum już od kilku lat upada przez takich trolli jak ty.

Po pierwsze nie obrażaj Trollu bo też zacznę ciebie obrażać, po drugie sprzęt mam całkiem niezły i ciągle coś zmieniam więc przestań pieprzyć. Zapraszam ciebie do mnie to przetestujesz trochę sprzętu i sam sprawdzisz na własnych uszach.

Nie pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przestań pieprzyć te bzdury bo nie mogę już ciebie czytać.

I vice versa. :lol2:

Dokładnie. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Gość musi chyba naprawdę mieć jakieś poważne problemy ze słuchem jak nie słyszy różnicy. Przecież ten stary X-Fi Xtreme Gamer zjada to badziewie na śniadanie praktycznie pod każdym względem. :D

Edytowane przez ShadowMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a co będzie lepsze również dla słuchawek HD9999:

realtek 889A optyk + DAC np Fiio E07K

czy

X-Fi sb0880 titanium PCIe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi