Pytanie jaką część kosztów stanowią koszty energii elektrycznej. Bo teraz jest moda na to, że jak paliwa drożeją kilkukrotnie, to produkt finalny też drożeje kilkukrotnie. W przypadku tego rezonansu to 600 zł na dobę. Ile dziennie można wykonać badań rezonansem. Ilu średnio klientów więcej trzeba przyjąć aby połknąć podwyżkę.
Żeby nie był tak jak z którymiś zakładami azotowymi, że tak im źle, że rentowność poszła kilkaset% do góry tak sobie podnieśli ceny.
Nie chodzi mi o to, że podwyżki cen energii mnie nie ruszają, bo ruszają. Za rok trzeba będzie płacić 3 razy tyle za prąd. Chodzi mi o to, że nie ma co wpadać w panikę, tylko w liczyć to w rachunek ekonomiczny, skorygować ceny, ewentualnie pracować ciężej i wszystko będzie w porządku. Teraz idą gorsze czasy, ale po nich przyjdą lepsze i wszystko się ustabilizuje. Dzięki rosji mamy przedsmak tego, jak kosztowna będzie transformacja energetyczna. Taki tutorial.
Właśnie teraz się przyglądnąłem temu zdjęciu i wygląda jak by był po delidzie. W lewym dolnym rogu gdzie są te cztery niebieskie elementy wygląda na ubabrane silikonem. Jak masz daleko do gościa aby sprawdzić na miejscu przed zakupem to zrezygnuj.