Skocz do zawartości
X-KOM.PL

Wiosenna wyprzedaż - oferta ważna do 29.03.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

wiosenna wyprzedaż złap akcesoria z rabatem nawet 76% i zadbaj o swoją wygodę

http://xkom.me/wiosna-forum

skopiuj swój kod rabatowy: wiosna

Na liście przecenionych produktów znalazły się między innymi:

Aby skorzystać z promocji wystarczy dodać do koszyka wybrany produkt objęty promocją, aktywować kod rabatowy: wiosna i dokończyć składanie zamówienia. Oferta ważna od 23.03.2020 do 29.03.2020 lub do wcześniejszego wyczerpania puli produktów promocyjnych. Nie łączy się z innymi promocjami.

Pozdrawiamy x-kom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Tylko zaraz... skoro Intel testował na ziemniaczanych ustawieniach pamięci dla 14gen i wyszło że nowe CPU od niej wolniejsze w gamingu, to znaczy tylko tyle, że na podkręconych też będzie wolniejsze. Więc generalnie niczego to nie zmieni jeśli slajdy się potwierdzą.
    • Ja skończyłem wczoraj, nie będę się za bardzo rozwodził nad szczegółami, ale remake petarda - i mówię to jako były psychofan Silent Hilla 2 xD Jedyna lokacja, która mi za bardzo nie siadła, to więzienie - ale ona nie podobała mi się też w oryginale, nawalili tam zbyt dużo przeciwników i ogólnie była taka trochę meh, choć nadal lepsza niż w oryginale (co nie było ciężkie do zrobienia). Jeszcze krótki fragment między szpitalem, a muzeum historii nie był zbyt fajny - ot, biegniesz na pałę przed siebie (bo jest tysiąc przeciwników na ulicach) w egipskich ciemnościach, aż w końcu trafisz tam gdzie trzeba. Cała reszta gry to mistrzostwo - zachowali klimat, jednocześnie wprowadzając mnóstwo zmian, szczególnie pod kątem walk z bossami - teraz faktycznie są one fajnie przemyślanymi walkami z bossami, a nie tylko bieganiem z jednego kąta do drugiego i strzelaniem poza ekran w coś, co sobie James sam celował. Lokacje/zagadki również bardzo mocno pozmieniane, z opcjonalnymi do znalezienia wspominkami motywów z oryginału, miałem wrażenie, że tutaj zagadki i lokacje miały więcej sensu niż w oryginale, ale za to znowu czułem się jakby troszku gra prowadziła mnie za rękę - to może jednak wynikać z faktu, że SH2 to był mój pierwszy survival horror i wtedy nie ogarniałem za bardzo, przechodziłem go zresztą 20h, to mówi samo za siebie xD Dzisiaj grałem w multum tego typu gier i nawigacja po takich miejscówkach nie sprawia mi większego problemu. Ano i survival horror, właśnie - trudno było tak nazywać pierwszego SH2, bo survival tam nie istniał, tutaj na standardzie od połowy gry leciałem na samych oparach amunicji, co prawda itemki lecznicze nadal mogłem liczyć w kontenerach, ale przynajmniej tego ammo nie ma za wiele - a gram raczej dość dobrze i bardzo dokładnie eksplorowałem, także za to też ogromny plus, nie jest to jakaś bardzo wymagająca gra, ale wymaga czegokolwiek - w przeciwieństwie do oryginału. Fabularnie bardzo fajnie porozwijali niektóre wątki poprzez dodatkową symbolikę (jak to w SH), szczególnie przy walce z pewnym tatuśkiem, no ja przeżywałem to znów prawie jak za pierwszym razem, mimo, że znam tę historię na pamięć, legendarna scena na schodach i sama końcówka - no miałem łzy w oczach, świetnie zagrane, bardzo dobry VA, nie ma tu żadnej krytycznej zmiany, która zmieniałaby historię z oryginału - jeśli ktoś Wam tak mówi, to pewnie nadal nie wyrósł z bycia psychofanem xD Także tak, miałem obawy, bo w końcu Bloober Team = Średniak Team, ale widać, że jak się dało im budżet + mieli gotową historię i zamysł gry, to dali radę zrobić naprawdę porządną grę, prawie na poziomie remaków Residentów - prawie, bo technicznie (animacje, cut-scenki itd.) RE'sy są nieco lepsze, co nie znaczy, że SH jest zły. Nie liczę problemów z PC'tową wersją, bo grałem na konsoli i tam poza czasami spadkami klatek (standard) - nie było nic wielkiego. Także wielki szacun dla Blooberów i liczę na to, że kolejne ich gry będą właśnie na takim poziomie jak ten remake.
    • Poprawiam się --> https://www.x-kom.pl/lista/xrgzrn4n6
    • @SebastianFM ja o nim pisze  Sam mam Intela, ale nie zaklinam rzeczywistości 
    • Kur..a a już myślałem, że do końca dnia będę chodził napięty, jak baranie jaja. Jednak warto odwiedzać PClolka
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...