Forum PCLab.pl: COD: MW wywala do pulpitu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

COD: MW wywala do pulpitu

#1 Użytkownik jest niedostępny   Liptek 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 24 Mar 20

Napisany 24 Marzec 2020 - 14:10

Hej, mam problem z COD:MW 2019 - gra po dosłownie kilku sekundach wywala do pulpitu, nie podaje żadnego błędu, po prostu się zamyka. Znalazłem stare tematy z tym samym problemem ale nie było rozwiązania. Problem jest również w trybie Warzone. Problem nie występuje ciągle, wczoraj cały wieczór normalnie grałem i w kampanie i Warzone, a dziś już się nie da. :( Sterowniki do karty zaktualizowane, sprawdziłem też pliki w battle.net.

Specyfikacja PC:
GTX 970
i5-4690K 3.5 Ghz
16GB ramu

#2 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1829
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 24 Marzec 2020 - 14:16

spróbuj tego :
https://m.youtube.co..._FocjyC-E&t=20s

https://www.youtube....h?v=SYh3iABrDtQ

Ten post był edytowany przez DariŽ dnia: 24 Marzec 2020 - 14:18


#3 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5968
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 24 Marzec 2020 - 14:16

temat glowny jest na forun ale BTW powinno pomoc all na LOW i blokada na 30fps :E + najlepiej skalwanie w dol jeszcze

Ten post był edytowany przez AdRjiaN dnia: 24 Marzec 2020 - 14:16


#4 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2242
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 24 Marzec 2020 - 14:23

https://trello.com/c/E4YdnGhN

Czekać na aktualizacje, kolejna będzie dzisiaj wieczorem razem z nowa mapą do multiplayera.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Liptek 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 24 Mar 20

Napisany 24 Marzec 2020 - 14:37

Zobacz postDariŽ, o 24 Marzec 2020 - 14:16, napisał(a):


Dobra, zrobiłem to, sprawdzę zaraz jak działa gra. :)

Z ustawieniami grafiki już się bawiłem i też niewiele pomogły.

Ed: 5 sekund gry i wywaliło do pulpitu.

Ten post był edytowany przez Liptek dnia: 24 Marzec 2020 - 14:42


#6 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1829
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 24 Marzec 2020 - 15:09

Gra jest mocno za bugowana , czasami mogę grać 2h bez problemu a czasami wywala mi co drugą grę z różnymi błędami :mad2:
A te wszystkie podpowiedzi jak naprawić grę mam wrażenie że raczej działają jak placebo :E

Znalazłem jeszcze coś takiego :
Trzeba ustawić w windowsie
Right click the deskop -> Display Settings -> Graphics Settings (Scroll down) -> Classic App -> Browse -> Find ModernWarfare.exe -> Options -> High Proformance

Ale czy działa ? Teoretycznie jak by mniej mi gier wywalało ale czy ja wiem :hmm:
Wydaje mi się też że jest stabilniej jak w tle nie działa żaden program monitorujący typu gpu-z, msi afterburner ,HWiNFO64 itp

Ten post był edytowany przez DariŽ dnia: 24 Marzec 2020 - 15:10


#7 Użytkownik jest niedostępny   Liptek 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wt, 24 Mar 20

Napisany 24 Marzec 2020 - 16:49

Zaktualizowałem na nowo sterowniki do najnowszych, cofnąłem tą zmianę z RAMem od tego ziomka i na ten moment gra działa, czasem zdarzy się lekka przycinka, ale liczę, że wspomniany wyżej update coś naprawi, jeśli będzie dziś.

#8 Użytkownik jest niedostępny   ocochodzi1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 61
  • Dołączył: Pt, 08 Lut 19

Napisany 24 Marzec 2020 - 20:35

zwiekszanie pamieci wirtualnej jest w stanie pomoc czy tez nie ? bawil sie ktos z tym ?

#9 Użytkownik jest niedostępny   DariŽ 

  • Syntax error
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1829
  • Dołączył: Pn, 15 Wrz 03

Napisany 24 Marzec 2020 - 20:47

Jeśli masz 16GB ramu myślę że nie ma potrzeby, wystarczy że masz ustawione "kontrolowane przez system "
Na stronie z błedami developrzey w pewnych sytuacjach proponują to:
"Workaround: Try running VRAM under maximum and/or run the game with the default settings."

Gra łyka bez problemu 8GB Vramu na karcie gfx i przy maksymalnych użyciu może się wywalać.
Można spróbować obniżyć jakość tekstur aby pamieć nie zapychała się na maxa .
Być może w następnym patchu już to naprawią ;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5968
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 25 Marzec 2020 - 18:08

Zobacz postocochodzi1, o 24 Marzec 2020 - 20:35, napisał(a):

zwiekszanie pamieci wirtualnej jest w stanie pomoc czy tez nie ? bawil sie ktos z tym ?



WYMAGANE 8GB i wiecej tej wirtualnej przy 8GB pamieci a przy 16 i wiecej jw symboliczna ilosc moze byc :)

Nie polecam jednak gry na hdd i na tym samym pamieci tez miec - lipton- najlepiej SSD

Ten post był edytowany przez AdRjiaN dnia: 25 Marzec 2020 - 18:15


#11 Użytkownik jest niedostępny   KubaWWA 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 90
  • Dołączył: Pt, 18 Lut 11

Napisany 25 Marzec 2020 - 19:06

w jaki sposob zwiekszyc pamiec wirtualną? co to jest i jak to zrobić?

#12 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5968
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 25 Marzec 2020 - 21:46

Zobacz postKubaWWA, o 25 Marzec 2020 - 19:06, napisał(a):

w jaki sposob zwiekszyc pamiec wirtualną? co to jest i jak to zrobić?



jesli masz 2x8GB to nic nie musisz zwiekszac ew dac jeszcze mniej i na sztywno np 1GB -mojkomputer- wlasciwosci-zaawansowane--zaawansowane- wydajnosc-ustawienia-zaawansowane-pamiec wirtualna

Ten post był edytowany przez AdRjiaN dnia: 25 Marzec 2020 - 22:00


#13 Użytkownik jest niedostępny   KubaWWA 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 90
  • Dołączył: Pt, 18 Lut 11

Napisany 26 Marzec 2020 - 15:43

Zobacz postAdRjiaN, o 25 Marzec 2020 - 21:46, napisał(a):

jesli masz 2x8GB to nic nie musisz zwiekszac ew dac jeszcze mniej i na sztywno np 1GB -mojkomputer- wlasciwosci-zaawansowane--zaawansowane- wydajnosc-ustawienia-zaawansowane-pamiec wirtualna




a czemu zmniejszać? co to daje? wytłumacz proszę.


#14 Użytkownik jest niedostępny   ocochodzi1 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 61
  • Dołączył: Pt, 08 Lut 19

Napisany 26 Marzec 2020 - 16:29

Zobacz postAdRjiaN, o 25 Marzec 2020 - 21:46, napisał(a):

jesli masz 2x8GB to nic nie musisz zwiekszac ew dac jeszcze mniej i na sztywno np 1GB -mojkomputer- wlasciwosci-zaawansowane--zaawansowane- wydajnosc-ustawienia-zaawansowane-pamiec wirtualna


mam jedna kosc 8gb ustawilem tez tak pamiec wirtualna byla ogromna poprawa lecz po czasie mialem jakis fatal error zamrozilo mi gre i wyjazd do pulpitu wtf

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych