Forum PCLab.pl: Niestabilne połączenie, wysokie pingi. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty
Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Niestabilne połączenie, wysokie pingi.

#1 Użytkownik jest niedostępny   kacik13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Cz, 26 Mar 20

Napisany 26 Marzec 2020 - 08:58

Witam, jest to mój pierwszy post - mam nadzieję, że jest zgodny z regulaminem.

Mianowicie - jestem nieszczęśliwym użytkownikiem internetu radiowego (czekam na pociągnięcie świaatłowodów do mnie) i borykam się z nieprzyjemnym problemem z niestabilnością połączenia internetowego, wysokich pingach i brak możliwości grania w żadną grę online. (fifa, leagueoflegends, nawet forza4). Problemem jest to, że wyniki speedtestu są następujące :

Download
predkość pobierania
* 21.48 Mb/s
Ping
opóźnienia
* 19 ms
Upload
prędkość wysyłania
* 8.75 Mb/s


nie jest to demon prędkości, lecz wszystko powinno być w miarę okej. Właściciel firmy mnie lekceważy i od ponad dwóch miesięcy nie odbiera telefonu albo co jakiś czas wyśle wiadomość txt, że sprawdzi - na tym się kończy. Próbowałem również przez kabel ethernetowy - niestety nie pomogło :(
Jeżeli ktoś by miał pomysł jak to rozwiązać i czy w ogóle da się coś zastosować, to będę mega wdzięczny. Dwutygodniowa kwarantanna nie pomaga :)

Pozdrawiam!

#2 Użytkownik jest niedostępny   wirtualnejaslo 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 129
  • Dołączył: Wed, 19 Lut 20

Napisany 26 Marzec 2020 - 09:17

Zobacz postkacik13, o 26 Marzec 2020 - 08:58, napisał(a):

Witam, jest to mój pierwszy post - mam nadzieję, że jest zgodny z regulaminem.

Mianowicie - jestem nieszczęśliwym użytkownikiem internetu radiowego (czekam na pociągnięcie świaatłowodów do mnie) i borykam się z nieprzyjemnym problemem z niestabilnością połączenia internetowego, wysokich pingach i brak możliwości grania w żadną grę online. (fifa, leagueoflegends, nawet forza4). Problemem jest to, że wyniki speedtestu są następujące :

Download
predkość pobierania
* 21.48 Mb/s
Ping
opóźnienia
* 19 ms
Upload
prędkość wysyłania
* 8.75 Mb/s


nie jest to demon prędkości, lecz wszystko powinno być w miarę okej. Właściciel firmy mnie lekceważy i od ponad dwóch miesięcy nie odbiera telefonu albo co jakiś czas wyśle wiadomość txt, że sprawdzi - na tym się kończy. Próbowałem również przez kabel ethernetowy - niestety nie pomogło :(
Jeżeli ktoś by miał pomysł jak to rozwiązać i czy w ogóle da się coś zastosować, to będę mega wdzięczny. Dwutygodniowa kwarantanna nie pomaga :)

Pozdrawiam!


wejdź w "cmd" i wpisz - "ipconfig" - masz swoje ip. - default gatewat - .... nr twoje IP

wpisujesz w cmd - ping ......... nr twoje ip i pokaż jaki masz ping - time<wartosc ms..

Ten post był edytowany przez wirtualnejaslo dnia: 26 Marzec 2020 - 09:18


#3 Użytkownik jest niedostępny   kacik13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Cz, 26 Mar 20

Napisany 26 Marzec 2020 - 09:34

Zobacz postwirtualnejaslo, o 26 Marzec 2020 - 09:17, napisał(a):

wejdź w "cmd" i wpisz - "ipconfig" - masz swoje ip. - default gatewat - .... nr twoje IP

wpisujesz w cmd - ping ......... nr twoje ip i pokaż jaki masz ping - time<wartosc ms..

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=6

#4 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4426
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 26 Marzec 2020 - 09:58

Zobacz postwirtualnejaslo, o 26 Marzec 2020 - 09:17, napisał(a):

wejdź w "cmd" i wpisz - "ipconfig" - masz swoje ip. - default gatewat - .... nr twoje IP

wpisujesz w cmd - ping ......... nr twoje ip i pokaż jaki masz ping - time<wartosc ms..

Normalnie szacun za taki wpis...

Zobacz postkacik13, o 26 Marzec 2020 - 09:34, napisał(a):

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64

uruchom WinMTR i w oknie host wpisz adres gry online. Pokaż wyniki. Tu masz instrukcję jak wkleić.

#5 Użytkownik jest niedostępny   kacik13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Cz, 26 Mar 20

Napisany 26 Marzec 2020 - 10:21

Zobacz postQwinto, o 26 Marzec 2020 - 09:58, napisał(a):

Normalnie szacun za taki wpis...


uruchom WinMTR i w oknie host wpisz adres gry online. Pokaż wyniki. Tu masz instrukcję jak wkleić.

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.0.1 - 0 | 13 | 13 | 1 | 2 | 16 | 2 |
| 192.168.4.13 - 0 | 13 | 13 | 11 | 18 | 41 | 11 |
| 193-106-244-221.noc.fibertech.net.pl - 0 | 13 | 13 | 10 | 14 | 27 | 11 |
| 31-172-176-45.noc.fibertech.net.pl - 0 | 13 | 13 | 10 | 16 | 41 | 12 |
| host-89.25.159.157.static.3s.pl - 0 | 13 | 13 | 16 | 34 | 54 | 26 |
|te0-0-2-1.215.nr11.b064302-0.krk01.atlas.cogentco.com - 0 | 13 | 13 | 15 | 29 | 54 | 17 |
|te0-0-0-3.rcr11.krk01.atlas.cogentco.com - 0 | 13 | 13 | 12 | 26 | 55 | 19 |
| be2511.ccr21.waw01.atlas.cogentco.com - 0 | 13 | 13 | 17 | 32 | 55 | 27 |
| be2253.ccr42.ham01.atlas.cogentco.com - 0 | 13 | 13 | 31 | 42 | 73 | 36 |
| be2798.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com - 0 | 13 | 13 | 41 | 50 | 83 | 45 |
| amazon.demarc.cogentco.com - 0 | 13 | 13 | 43 | 57 | 88 | 48 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider


czy chodzi o to?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4426
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 26 Marzec 2020 - 10:32

Zobacz postkacik13, o 26 Marzec 2020 - 10:21, napisał(a):

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                             192.168.0.1 -    0 |   13 |   13 |    1 |    2 |   16 |    2 |
|                            192.168.4.13 -    0 |   13 |   13 |   11 |   18 |   41 |   11 |
|    193-106-244-221.noc.fibertech.net.pl -    0 |   13 |   13 |   10 |   14 |   27 |   11 |
|      31-172-176-45.noc.fibertech.net.pl -    0 |   13 |   13 |   10 |   16 |   41 |   12 |
|         host-89.25.159.157.static.3s.pl -    0 |   13 |   13 |   16 |   34 |   54 |   26 |
|te0-0-2-1.215.nr11.b064302-0.krk01.atlas.cogentco.com -    0 |   13 |   13 |   15 |   29 |   54 |   17 |
|te0-0-0-3.rcr11.krk01.atlas.cogentco.com -    0 |   13 |   13 |   12 |   26 |   55 |   19 |
|   be2511.ccr21.waw01.atlas.cogentco.com -    0 |   13 |   13 |   17 |   32 |   55 |   27 |
|   be2253.ccr42.ham01.atlas.cogentco.com -    0 |   13 |   13 |   31 |   42 |   73 |   36 |
|   be2798.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com -    0 |   13 |   13 |   41 |   50 |   83 |   45 |
|              amazon.demarc.cogentco.com -    0 |   13 |   13 |   43 |   57 |   88 |   48 |
|                   No response from host -  100 |    2 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider


czy chodzi o to?


O to chodziło. Jak widać ani u Ciebie, ani u dostawcy problemu nie ma. Dopiero pakiety znikają gdzieś na amazon.demarc.cogentco.com. Pokaż to swojemu dostawcy, może coś wymyśli. Widzisz Internet to zbiór połączonych sieci, gdzie Twoja lokalna sieć jest połączona z siecią dostawcy, który wychodzi do swojego dostawcy i tak dalej aż do celu. Problemy mogą wystąpić wszędzie na drodze, niekoniecznie na początku u dostawcy internetu.

#7 Użytkownik jest niedostępny   kacik13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Cz, 26 Mar 20

Napisany 26 Marzec 2020 - 11:00

Zobacz postQwinto, o 26 Marzec 2020 - 10:32, napisał(a):

O to chodziło. Jak widać ani u Ciebie, ani u dostawcy problemu nie ma. Dopiero pakiety znikają gdzieś na amazon.demarc.cogentco.com. Pokaż to swojemu dostawcy, może coś wymyśli. Widzisz Internet to zbiór połączonych sieci, gdzie Twoja lokalna sieć jest połączona z siecią dostawcy, który wychodzi do swojego dostawcy i tak dalej aż do celu. Problemy mogą wystąpić wszędzie na drodze, niekoniecznie na początku u dostawcy internetu.



edit.

Dostawca powiedział, że nie potrafią sobie poradzić z takim problemem ponieważ jest to bardzo ciężkie to zweryfikowania, więc jestem w dziurze. :(

Ten post był edytowany przez kacik13 dnia: 26 Marzec 2020 - 11:34


#8 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4426
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 26 Marzec 2020 - 11:35

Pozostaje zmiana operatora. Ewentualnie wykorzystanie do grania jakiegoś VPN.

#9 Użytkownik jest niedostępny   kacik13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Cz, 26 Mar 20

Napisany 26 Marzec 2020 - 11:50

Zobacz postQwinto, o 26 Marzec 2020 - 11:35, napisał(a):

Pozostaje zmiana operatora. Ewentualnie wykorzystanie do grania jakiegoś VPN.

VPN może tutaj pomóc?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Qwinto 

  • Superuser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4426
  • Dołączył: Pt, 29 Lut 08

Napisany 26 Marzec 2020 - 11:54

Bardzo możliwe.

#11 Użytkownik jest niedostępny   kacik13 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Cz, 26 Mar 20

Napisany 26 Marzec 2020 - 12:40

Zobacz postQwinto, o 26 Marzec 2020 - 11:54, napisał(a):

Bardzo możliwe.

niestety, nie pomogło :(

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych